Ontdek je bodytype – je horizontale proporties

‘Meten is weten’ is een oud gezegde en voor je lichaam gaat dat helemaal op. In de hoop dat meer vrouwen inzicht krijgen in hun eigen lichaamsvorm heb ik een eenvoudige manier ontwikkeld.

Ontdek je bodytype - je horizontale proporties

Ontdek je bodytype – Als jij je maten weet (meten doe je zo), krijg je een goed beeld van je horizontale proporties. En je horizontale proporties geven aan welk bodytype jij hebt. Wat je alleen hoeft te doen is je maten te omcirkelen in de onderstaande tabel. Ontdek je bodytype!

Misschien goed om te weten dat ik ben uitgegaan van de zandloper (X-silhouet) als het ‘gemiddelde’ model, omdat dat ook nog steeds door de confectie-industrie zo gezien wordt. En alle kleding gemaakt wordt voor een ‘zandloper’. Terwijl Engels onderzoek heeft uitgewezen dat steeds meer Europese vrouwen het H-silhouet hebben! Je begrijpt nu ook waarom het voor veel vrouwen vaak een frustratie is geen goed passende kleding te kunnen vinden. Het ligt niet aan jouw lichaam dat je moeilijkheden ondervindt, maar aan de confectie-industrie die met verouderde standaardmaten werkt.Ontdek je bodytype - je horizontale proporties

Meetlint

Neem de maat van je borstomvang, je taille- en je heupomvang en omcirkel in de tabel de maten die hiermee overeenkomen. Als jouw maten allemaal vallen in één kledingmaat-vakje, dan heb je het standaard zandloperfiguur (het X-silhouet) en zal het voor jou niet moeilijk zijn goed passende kleding te kopen. De meeste vrouwen komen met hun maten in twee of drie vakjes terecht. Als je borstomvang de kleinste maat is en je heupmaat in het tweede of derde vakje staat dan heb je wellicht het zogenaamde A-silhouet (ook wel Peerfiguur genoemd). Als je taillemaat in het vakje rechts van je borst- en heupomvang staat dan is het H-silhouet op jou van toepassing. Als je taillemaat twee kledingmaten groter is dan heb je het O-silhouet (ook wel Appelfiguur genoemd).

Maak je geen zorgen over je verschillende kledingmaten. Nogmaals, er zijn maar weinig vrouwen die zonder problemen in confectiekleding passen. Het enige wat telt is dat jij die modellen uit de rekken haalt die je lichaam optisch in balans brengen en daarvoor is inzicht in je eigen lichaamsvorm de eerste voorwaarde.

Ontdek je bodytype - je horizontale proporties

 Lees ookWaar zit je taille en wat is het breedste punt van je heupen?