Trendkleuren combineren was nog nooit zo gemakkelijk

Het wordt dit voorjaar wel heel gemakkelijk om met de trendkleuren kleurencombinaties te maken. Kijk eerst wat je nog in je kast hebt voor je wat nieuws koopt. 

Trendkleuren combineren was nog nooit zo gemakkelijk

Als je de trendkleuren voor deze zomer  ziet, dan moet je wel vrolijk worden. En dat is ook de bedoeling van de modeontwerpers, ons een beetje optimistischer stemmen in deze moeilijke tijd. Ik heb mij in dat bericht beperkt tot de kleuren die op de catwalks van New York te zien waren. Hieronder zie je de kleuren die het meest gespot zijn op de catwalks in Londen, ook wel de Europese kleuren genoemd. Je ziet dat er veel overeenkomsten zijn, zo vind je MarigoldIlluminating Yellow en Ultimate Grey in beide paletten en is Beach Glass een iets intensere versie van Green Ash. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En dat verschil in tinten zul je deze lente ook in de nieuwe kledingcollecties aantreffen.

De klassiekers zoals Pantone ze noemt, kleuren die niet trendgevoelig zijn en die je gebruikt voor basisstukken die lang meegaan. Ik noem ze liever ‘neutralen’.
Neutralen Lente -Zomer 2021 Londen
Neutralen Lente-Zomer 2021 New York

De trendkleuren combineren – Het leuke van deze kleuren is dat ze onderling heel gemakkelijk combineren. Ik heb wat voorbeelden gemaakt om je op weg te helpen. Kijk welke kleuren je nog in de kast hebt, want zoals ik duidelijk probeer te maken, ze hoeven echt niet precies hetzelfde te zijn. Nog een shirtje in de kleur mint? Dat kun je vergelijken met Beach Glass of  Green Ash. En een blouse in een roze kleur die op Pirouette lijkt combineert ook weer goed met het Mint uit het New Yorkse palet. En wat denk je van Marigold met je ivoorwitte blouse? Je maakt dat goudsbloemgeel dan net wat zachter.

Zo kun je met één of twee goed gekozen kledingstukken je lentegarderobe niet alleen een opfrisser geven, maar ook je garderobecapsule uitbreiden. Mijn 13-is-soms-31 garderobeplan wordt dan het 14-is-soms-41 garderobeplan en met twee nieuwe kledingstukken kun je er zelfs 51 dagen lang elke dag anders uitzien.

Wat wel een opvallende nieuwe kleur is? Purple Rose, een lila die ik al veel ben tegengekomen. Een pasteltint die soms wat meer naar koel en dan weer naar warm gaat. Kies hem met zorg wil je er niet vermoeid of ziek in uitzien. Raadpleeg voor de goede tint altijd je Personal Color Card.

Zo kun je met de trendkleuren 2021 kleurencombinaties maken
Purple Rose, Green Ash, Marigold, Ultimate Grey en Mint
Zo kun je met de trendkleuren 2021 kleurencombinaties maken
Mint, Pirouette, Green Ash, Raspberry Sorbet, French Blue, Cerulean en Purple Rose
Desert Mist, Cereluan , Buttercream, Burnt Coral en Marigold

Ook nu het nog niet zo warm is, kun je deze trendkleuren al combineren met je winterkleding. Zo maak je een gemakkelijke overgang naar de lente en aan het eind van de zomer weer naar de herfst. Want, zoals het kleureninstituut Pantone aangeeft, deze trendkleuren kunnen we het hele jaar door blijven dragen.

French Blue, Ultimate Grey, Inkwell, Orange Ochre, Pirouette, Spaghnum, Burnt Coral, Buttercream, Cerulean

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Kijk ook eens op het instagram account van Elena Galantgirl. Zij maakt geweldige kleurencombinaties.