De wikkelrok of overslagrok maakt je benen langer

Welke kledingmaat je ook hebt, het kan soms een hele uitdaging zijn een kledingstuk te vinden dat echt wat doet voor je figuur. Maar daar is de wikkelrok.

De wikkelrok of overslagrok - maakt je benen langer

De sarong ligt aan de basis van de wikkelrok. Dit model rok is, net als de wikkeljurk, weer helemaal trendy. De wikkelrok of overslagrok laat je benen langer lijken en je heupen smaller. Perfect dus voor vrouwen met het A-silhouet. Maar door een goed dessin- en kleurgebruik kan een overslagrok je heupen voor het oog ook ronder maken en je taille smaller. En dat is weer gunstig voor het V-silhouet.

Optische trucjes – De asymmetrische lijnen in deze wikkelrok/overslagrok doorbreken de breedte van je heupen en door de ongelijke zoom lijken je benen langer. Het dessin is bij de taille en aan de zoom donkerder, maar op heuphoogte lichter. Zo lijken de heupen ronder en de taille smaller.

De wikkelrok of overslagrok - maakt je benen langer

De overslagrok heeft geen tailleband en zit dus comfortabel voor vrouwen die een kort bovenlichaam hebben (H-silhouet, V-silhouet en het 8-silhouet).

Ook de stofkeuze beïnvloedt het effect op je heupen. Hierboven zie je dat de zwaardere tweedstof in combinatie met een eenvoudig truitje alle aandacht naar de heupen brengt. Dat is met name bij het model rechts het geval.

knielange rok 

Lees ook: Kledingkopen wordt zo een stuk leuker

Voor inspiratie kun je op mijn Pinterestbord Midirokken kijken

10 gedachten aan “De wikkelrok of overslagrok maakt je benen langer”

 1. Ha Lida ,
  Een overslagrok heb ik altijd leuk gevonden en staat mij inderdaad uitstekend als 8 , maar zou hem graag met een legging dragen, kan dat ?

  1. Dat kan, Hetty. Op de catwalks zag je vaak dat onder een wikkelrok een slanke broek werd gedragen. Maar daarvoor moet je wel lang en slank zijn..

 2. Helaas voor mij niet weggelegd. Ik heb cupmaat d/e, dus een top in de rok kan echt niet. Jammer want ik vind ze erg leuk.

 3. Dat kan prima, Irma, op voorwaarde dat je gemiddeld tot lang bent en een model kiest met een lage taille zoals op de foto rechts. Als je ’topzwaar’ bent compenseren de lange lijnen in de wikkelrok je in verhouding korte bovenlichaam. Probeer maar eens uit.

 4. Wat leuk en handig, Lida.
  Kun je voor een wilkelrok dus ook gewoon een grote sjaal gebruiken?
  Hoe zet je dat vast? Vroeger had je van die grote sierspelden. Heb je daar misschien wat tips voor? Alvast bedankt.
  Groetjes, Annelies

  1. Ik verwacht dat een speld (zoals je die vroeger bijv. bij een kilt gebruikte) niet voldoende is om zware stof op zijn plaats te houden. Maar misschien heeft iemand van mijn andere volgers een goed idee?

   1. wat een creatief idee om met een sjaal een wikkelrok te maken. als je die dan over een dunne broek/legging draagt kan het denk ik wel met een spel. Die zijn te koop op de markt bij een fournituren kraam.

Reacties zijn gesloten.