Zo pas je een dessin aan op jouw licht-donker contrast

Een dessin kun je manipuleren, zo combineren dat het beter bij jouw licht-donker contrastniveau past. Ook kun je een dessin beter laten passen bij de kleuren die jou goed staan.

Hieronder zie je een tuniek geshowd op twee verschillende modellen. Het model met het donkere haar heeft een hoog licht-donker contrast tussen haar huid, haar en ogen. Het blonde model daarentegen heeft een laag licht-donker contrast tussen haar huid, haar en ogen. Een licht kleurtype heeft altijd een laag licht-donker contrast.

Zo pas je een dessin aan op jouw licht-donker contrast in je uiterlijk.

Je kunt een dessin zo manipuleren, dat het beter bij jouw contrastniveau past. Door het dessin met een zwarte broek te combineren wordt het zwart in het dessin naar voren gehaald. Het dessin wordt daardoor niet alleen contrastrijker, maar past ook beter bij de haarkleur van dit model.

Het blonde model maakt het dessin ‘lichter’ door er een broek onder te dragen in een lichte kleur die ook in het dessin voorkomt. Zo wordt de lichte kleur in het dessin naar voren gehaald en daarmee de tuniek minder contrastrijk. De tuniek en broek geven nu samen een laag licht-donker contrast en zo past de tuniek beter bij haar lichte kleurtype.

Zo pas je een dessin aan op je kleurtype en contrastniveau

Deze truc kun je ook uithalen als je een dessin warmer of juist koeler wilt laten lijken. Of als een dessin voor jou meer helder of juist gedempter moet zijn. Dat zie je op de foto hieronder. Haal altijd die kleur uit het dessin naar voren die past bij jouw dominante kleurkarakteristiek én bij jouw licht-donker contrast.

Zo kies je een dessin dat past bij je kleurenpalet

Alle warme trendkleuren voor deze lente komen in het dessin van deze broek voor.  Waar zou jij hem mee combineren?

Zo pas je een dessin aan op jouw licht-donker contrast

Broek Gardeur

2 gedachten aan “Zo pas je een dessin aan op jouw licht-donker contrast”

  1. Ik ben geanalyseerd als diepe winter. Kan ik als vrouw met donkerbruin haar (en bruine ogen en blekere huid) dan nooit een witte broek dragen?

Reacties zijn gesloten.