Fair Green – met dit groen kun je veel combineren

Fair Green is een van de neutralen – of klassiekers zoals Pantone ze noemt-  voor deze lente en zomer. Dit groen zit een beetje tussen koel en warm in en dat maakt Fair Green met name geschikt voor verschillende kleurencombinaties.

Fair green - met deze neutraal kun je veel kleuren combineren

In onrustige én complexe tijden heeft de kleur groen een kalmerend effect op ons. Vandaar dat we niet alleen verschillende groenen bij de trendkleuren voor deze lente en zomer zien, maar zoals ik inmiddels heb ontdekt, ook bij de trendkleuren voor deze herfst en winter. 

Fair Green is een van de neutralen of klassiekers, zoals Pantone ze noemt,  voor deze lente en zomer. Dit groen zit een beetje tussen koel en warm in en dat maakt Fair Green met name zo geschikt als basis voor veel kleurencombinaties.

Zoals dat voor alle Pantone trendkleuren geldt, zul je in de kledingcollecties nooit de exacte kleur vinden. Ieder merk heeft zijn eigen uitvoering van Fair Green. Leg dus altijd je Personal Color Card op het kledingstuk om te kijken of het jouw kleur groen is.


Om je geheugen even op te frissen : de kleur groen krijg je door geel en blauw te mengen. Iets meer blauw erbij maakt het groen koeler. Laat je het geel wat overheersen dan krijg je een warm groen. Fair Green is een groen waarbij ook nog wit en een klein beetje grijs is gemengd. Het ColorWheel is een fantastisch hulpmiddel om meer inzicht in kleuren te krijgen. Lees ook Zo wordt een basiskleur een neutraal


Gedempte types hebben het gemakkelijk bij dit neutrale groen – Omdat hun dominante kleurkarakteristiek ’gedempt’ is, zijn ze niet uitgesproken koel of warm. Een aantal kleuren die er een beetje tussenin zitten wat koel en warm betreft, kunnen zij als geen ander dragen. En dan heb ik het over de zogenaamde universele kleuren. Combineer als gedempt-warme vrouw dit neutrale Fair Green wel altijd met een warme basiskleur uit jouw PCC en als  gedempt-koele vrouw met een koele basiskleur.Met fair green kun je veel kanten uit

 

Ook voor de lichte types is dit een perfecte neutraal en geldt hetzelfde. Ben je een licht-warm kleurtype draag hem met een warme basiskleur en vice versa voor een licht-koel kleurtype met een koele basiskleur uit jouw kleurenpalet. Je kunt ook enkel in neutralen gekleed gaan en dit groen combineren met jouw kleur wit .

Fair Green - met dit groen kun je veel kanten uit
Zo maak je Fair Green koeler

Fair Green - met dit groen kun je veel kanten uit
Zo maak je Fair Green warmer

Je kunt ook helemaal in Fair Green gekleed gaan. Een  accentkleur, in de vorm van een tas bijvoorbeeld, kun je dan gebruiken om je outfit wat interessanter te maken. Gebruik een accentkleur alleen daar op je lichaam waar je het oog naar toe wilt trekken.

Met Fair Green kun je veel kleurencombinaties maken
Fair Green met een rode accentkleur

Ik kan hier slechts een paar kleurencombinaties laten zien. Je kunt nog veel meer kleuren bij dit groen dragen. Denk dan bijvoorbeeld aan roze, camel,  turquoise, Very Peri en aqua.

 

7 gedachten aan “Fair Green – met dit groen kun je veel combineren”

  1. Goedemorgen Lida, ik zie bij de kleurvoorbeelden geen donkerblauw staan. Dat lijkt me echter ook heel goed kunnen voor het diep koele kleurtype zoals ikzelf ben. Klopt dat?
    Groetjes, Mieke

  2. Dat kan heel goed, Mieke, maar realiseer je wel dat je dan twee neutralen draagt. En dat dat een beetje saai kan worden. Probeer eens een kobaltblauw.

  3. Goedemorgen Lidy, zo fijn en ook zo knap dat jij iedere week ons weer meeneemt in de wondere wereld van (trend)kleuren en hoe deze aangepast naar je eigen kleurtype en in juiste model voor je lichaam in je voordeel kunt laten werken. Iedere week weer feestje om te lezen. Dank daarvoor!

  4. Dankjewel Lida, ik geniet altijd bijzonder van je stukjes over de trendkleuren en hoe die te combineren zijn. Ik voel me het fijnst in neutralen maar zie inmiddels ook zelf dat wat extra pep dan mooier is.
    De f/w trendkleuren zijn wel erg vroeg bekend?

    1. Ja, een Pop of Color heeft een positief effect, ook op je humeur! Als de modeshows voor de herfstmode 2022 zijn geweest maakt Pantone al de trendkleuren bekend. Het is belangrijk voor de retail, weten ze wat ze in moeten kopen.

Reacties zijn gesloten.