Zo vind je duurzame kleding – deze app helpt daarbij

Zeventig procent van de mensen weet niet welke kleding duurzaam is, wat het lastig maakt om hierin de juiste keuzes te maken. Maar daar is wat aan te doen.

Zo weet je welke kleding duurzaam is

‘De Nederlandse consument staat overwegend positief ten aanzien van duurzame kleding. Wanneer kleding duurzaam is wordt dit door de meeste van ons als een pluspunt gezien (61%) en ruim een derde  (36%) heeft de intentie om duurzame kleding te kopen. Maar het gros van de mensen weet niet welke kleding duurzaam is (70%), wat het lastig maakt om hierin de juiste keuzes te maken. Het percentage dat daadwerkelijk duurzame kleding draagt ligt met 24% dan ook fors lager.’ Aldus het onderzoeksrapport van Motivaction. Wil je er meer over lezen dan kan dat hier.

Gebrek aan kennis staat dus het kopen van duurzame kleding in de weg. Maar daar kan verandering in komen. Want er is nu een app Good on You die consumenten wereldwijd over 2.000 modemerken informatie biedt over de duurzaamheid van een merk. Zo kunnen betere aankoopbeslissingen worden genomen. Dankzij een 5-puntenscore is eenvoudig te zien wat de impact is op de planeet, mensen en dieren. *Good on you is de grootste (Engelstalige) consumentgerichte merkendatabase.

Zo kun je lezen dat C&A goed scoort op arbeidsomstandigheden (labour) en milieubelasting (environment), maar op dierenwelzijn (animal een ‘it’s a start’ krijgt. Scoort FilippaK heel goed op duurzaamheid en is Armedangels ‘great’.

 Blouse van katoen – FilippaK

Jurk van lyocell –  Armedangels 

T-shirt van biokatoen/ lyocell – Armedangels

Culotte van lyocell – Bijenkorf

Jurk van lyocell – Armedangels

Je zult (nog) niet alle Nederlandse merken in de app vinden, maar elk initiatief op dit gebied is toe te juichen. Jammergenoeg is duurzame kleding nu nog vooral te vinden in de meer casual mode en maar mondjesmaat in de wat ‘nettere’ kleding. We zitten in een overgangsfase en kun je het niet vinden in duurzame mode, koop dan minder en draag het meer en langer. En ook met tweedehandskleding ben je duurzaam bezig. Kijk daarvoor eens op www.nextcloset.nl. Op deze site vind je de betere merken in tweedehandskleding.

*Je kunt deze handige app gratis downloaden in de App Store. Kijk voor meer info op www.goodonyou.eco

Misschien ook interessant in het kader van dit bericht:

9 gedachten aan “Zo vind je duurzame kleding – deze app helpt daarbij”

 1. Ik word helemaal tureluurs van alle advertenties in de nieuwsbrief. Ik heb het idee dat dat vroeger niet was. Weet iemand of ik dat ergens in mijn instellingen kan wijzigen?

  1. Beste Thea
   Advertenties zijn in de meeste gevallen noodzakelijk om de website te bekostigen. Dat geldt ook voor deze website. Een website/blog in de lucht houden kost een aanzienlijk bedrag aan hosting. Dat geldt ook voor het versturen van de nieuwsbrief. Wil je mijn GRATIS stijltips blijven lezen dan zul je de advertenties helaas voor lief moeten nemen. Mvg, Lida

 2. Hallo Thea,
  Je kunt een ‘advertentieblokker’ op je pc/laptop installeren. Dan heb je er minder / geen last van.
  Vriendelijke groet,
  Joke.

  1. Dat kost mij inkomsten, Joke! 😉 ik begrijp best dat advertenties hinderlijk kunnen zijn, maar als ik die inkomsten moet missen dan moet ik serieus de afweging maken of ik doorga met mijn blog. Groet, Lida

 3. Goedemorgen Lida
  Wederom heel erg bedankt voor alle tips. Het is altijd het eerste wat ik iedere zondagochtend bekijk. Vooral die over stoffen en duurzame kleding. Daarom nogmaals hartelijk bedankt. Oh ja ik ben niet diegene die heeft geklaagd over de advertenties want ik snap dat die tegenwoordig nodig zijn voor de inkomsten.
  Groetjes Thea

 4. Advertenties geen probleem, voor niets gaat de zon op…Daarom is fast fashion ook veel duurder dan we denken, alleen wij betalen er niet voor maar iemand anders (of de natuur) op den duur wel. Esprit heeft ook best veel duurzaam, vooral jeans, ik weet niet of ze door de goodonyou app goed beoordeeld worden.

 5. Je bent er toch zo door heen gescrold , ik ben ook geen fan maar als ze nodig zijn dan moet het maar .
  Stel je voor dat Lida er mee op houd , daar zit toch niemand op te wachten , toch ?????

Reacties zijn gesloten.