Ook het A-silhouet kan een skinny dragen – slim kleurgebruik

Ook het A-silhouet kan een skinny dragen als je weet waar je op moet letten. Door een juist kleurgebruik en kennis van de optische trucjes, kun je de bekende stijlregels voor het A-silhouet wat ruimer hanteren.

Ook het A-silhouet kan een skinny dragen - slim kleurgebruik

Krista mailt: Kan het A-silhouet een skinny dragen ? Ik heb het A-silhouet en dan wordt aangeraden om een bootcut of een rechte broek te dragen. Maar ik vind skinny en slim fit veel fijner. En als ik al de ‘juiste’ broeken vind, dan kan ik er geen schoenen onder vinden. Hoe los ik dit op? Toch slim fit met mijn maat 40 en 172 cm?

Beste Krista, regels zijn er om overtreden te worden en dat geldt ook voor de algemene stijlregels voor het bodytype. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten inzicht krijgen in hun horizontale en verticale proporties (figuuranalyse), maar ook begrijpen hoe je kleuren en kledingvormen draagt over je lichaam om tot een harmonieus uiterlijk te komen. En dat gaat verder dan aankruisen welke kleding je wel of niet ‘moet’ dragen. Ook het A-silhouet kan een skinny dragen.

Belangrijk voor jou als vrouw met het A-silhouet is dat je met de juiste kleuren en kledingmodellen de aandacht naar je bovenlichaam brengt. Je hebt immers een lage balans, je zwaartepunt ligt onder je taille. Ook het A-silhouet kan een skinny dragen of een slim fit jeans als je op de volgende punten let:

  1. Zorg dat je top altijd een opvallender kleur heeft dan je broek om de aandacht van je heupen af te leiden.
  2. Draag jasjes en tops die je bovenlichaam accentueren. Bijvoorbeeld jasjes met schoudervullingen en tops met pofmouwtjes en ruches.
  3. Draag onder je slim fit broeken of skinny’s een pump om je benen te verlengen. Een hoge laars met een wijde schacht voor de winter. Als je niet de hele dag op een pump kunt lopen, kan een ballerina of een loafer met een open wreef een alternatief zijn.
  4. Draag schoenen en laarzen in nagenoeg dezelfde kleur als je broek of kies schoenen in de zogenaamd nude-tinten.
  5. Een soepel vallende wat wijdere top, die iets voorbij je heupbeen valt, staat mooi op een skinny. Vermijd kleine strakke tops en tops die op het dikste deel van je heupen eindigen.
  6. Laat je broeken op de goede lengte maken en vermijd omslagen of plooien op je enkels. Ook Uggs en hoge gympen, zoals All Stars, zijn geen goed idee. Ze maken je enkels dikker dan ze zijn en verkorten optisch je benen.

Slim kleuren gebruiken – op de foto links zie je dat door de meest opvallende kleur op het onderlichaam te dragen alle aandacht naar de heupen en benen gaat. De foto in het midden laat daarentegen zien dat – met deze perfecte kleuren voor dit lichte kleurtype – alle aandacht naar het gezicht en bovenlichaam gaat. Op de foto rechts draagt Kate (geen A!) een top die lang genoeg is (maar niet te lang) voor het A-silhouet. Met een blazer die een duidelijke schouderbelijning heeft en een skinny in een donkere kleur is dit een mooie combinatie voor het A-silhouet. Je ziet, ook het A-silhouet kan een skinny dragen.

Ook het A-silhouet kan een skinny dragen - slim kleurgebruik

Misschien ook interessant: