Modekleuren Herfst-Winter 2023-2024 – Pantone

Modekleuren zijn er om te inspireren, niet om klakkeloos te volgen. De Pantonekleuren vind je nooit exact zo terug in de nieuwe kledingcollecties. Zoek altijd een modekleur die bij jouw persoonlijke kleurenpalet past.

Modekleuren herfst-winter 2023-2024

Het kleureninstituut Pantone lanceert twee keer per jaar de toptien van de kleuren die op de catwalks van Londen en New York het meest voorbijkomen. Deze trendkleuren worden al heel vroeg gepubliceerd. Producenten en inkopers houden hier rekening mee bij de productie en inkoop van kleding. Je begrijpt dat Pantone enorm veel invloed heeft op de kleuren die we nu in de kledingcollecties zien.

Zoals Pantone de kleuren omschrijft: ‘De modekleuren herfst-winter 2023-2024 weerspiegelen de behoefte aan individualiteit en creativiteit. Ze zijn bedoeld om het begrip van kleur te vergroten en openheid aan te moedigen. Terwijl ze ons er aan herinneren om altijd trouw te blijven aan onszelf‘.

Met name die laatste zin vind ik belangrijk. ‘Trouw blijven aan jezelf’. Die vertaal ik naar ‘laat je inspireren, maar neem de kleuren niet klakkeloos over‘. In de kledingcollecties, die nu in de winkels hangen, zul je deze kleuren niet letterlijk terugzien. Kijk eerst of de kleur die jou aanspreekt  terugkomt in je Personal Color Card. Zo niet, zoek dan een kleur die er op lijkt of gebruik hem als een accentkleur. Bijvoorbeeld in een tas. Bovendien zul je ​​ongebruikelijke kleurencombinaties zien. Die kunnen je inspireren om anders naar je bestaande garderobe te kijken. Met slechts één nieuw kledingstuk in een trendy kleur kun je misschien al veel nieuwe outfits maken.

Hierboven zie je zowel de toptien van New York als Londen.

De modekleuren herfst-winter 2023-2024:

 • De groenen: Sharp Green (licht en helder), Kohlrabi (warm) en Olive Oil (warm).  Het verschil tussen warm en koel groen
 • Ook de kleur geel zul je tegenkomen. Soms wat meer naar het oranje (Spectra Yellow) dan weer meer naar het primaire geel High Visiblity
 • De paarsen: Rose Violet (warmer paars) en Sparkling Grape (koel).  Paars kan koel en warm zijn
 • Viva Magenta De kleur van het jaar 2023
 • Red Orange (helder warm),  Fired brick (diep warm bruin) en Burnt Sienna (een warm terrabruin)

Modekleuren herfst-winter 2023-2024

Vest // Jack

 • Rode en roze tinten: Firery Red, Persimmon, Red Dahlia  en ConchShell. Gebruik hiervoor altijd je Personal Color Card, want de verschillen kun je op het oog vaak moeilijk zien.
 • Tender Peach is een licht perzikroze

Modekleuren herfst-winter 2023-2024

Jack // Vestje

 • De blauwen: Blue Atoll (een helder warm blauw), Persian Jewell (koel ), Carnival Glass (licht en helder) Lacecap Hydrangea (een licht fris hortensiablauw)

Ik beperk mij nu tot de Toptien van Londen.

Modekleuren herfst-winter 2023-2024
Toptien Londen

Tas koraal // Blazer koraal //  Trui roze // Vest roze // Shopper rood // Coltrui rood // Blazer bruin // Laarzen // Trui lichtgroen // Pufferjack lichtgroen // Gewatteerde jas lichtblauw // Regenjas lichtblauw // Trui geel // Pufferjack geel // Blazer groen // Gewatteerde jas groen // Broek paars // Mantel paars // Vestje helder blauw // Pufferjack helderblauw

Neem een voorbeeld ( Instagram account ). Probeer met je eigen winterkleding en met behulp van deze modekleuren, een nieuwe outfit te maken. De kleuren hoeven niet exact hetzelfde te zijn.

Modekleuren herfst-winter 2023-2024

 

*Dit bericht bevat affiliatelinks

2 gedachten aan “Modekleuren Herfst-Winter 2023-2024 – Pantone”

 1. Goedemorgen Lida.
  Wat inspirerend al die kleuren! En het hing al in mijn kast☺️. Maar ik had deze combinatie nog nooit bedacht! Dank je wel.
  Groet Lucie

  1. Wat leuk om te lezen, Lucy, want inderdaad het hangt al vaak in je kast. Modekleuren zijn om te inspireren, om met een frisse blik naar je garderobe te kijken.

Reacties zijn gesloten.