Ben jij misschien een van de drie zomertypes? – Het 12seizoenensysteem

Het begrip zomertype is zo ingeburgerd dat we dat nog steeds gebruiken. Maar er zijn verschillende zomertypes en het verschil daartussen is behoorlijk groot.

Ieder seizoenstype heeft zijn eigen unieke kleurenpalet en voor zomertypes is dat niet anders. Kleuren voor het zomertype zijn koel, maar ook gedempt.  De pasteltinten zijn zacht en de belangrijkste neutralen zijn gebroken wit, grijs, navy en taupe. Dieproze, violetblauw en blauwgroen zijn de basiskleuren die alle zomertypes in hun kleurenpalet hebben.

Dit is mijn tweede bericht over seizoenstypes dat je kan helpen om zelf je kleurtype te ontdekken.

Als jij jouw goede kleuren draagt, zie je er gezond en vitaal uit. Je huid en haar zitten vol leven en je ogen stralen. Iedereen ziet jou en niet eerst je kleren. Maar als je een verkeerde kleur draagt, lijken je haar en huid grijs of geel en je ogen staan dof. Het lijkt alsof je lichaam en je hoofd niet bij elkaar horen.

Het 12seizoenensysteem gaat verder dan de indeling in vier kleurtypes van het 4seizoenensysteem . Er wordt in dit systeem een onderverdeling gemaakt naar drie zomertypes. En dat is een belangrijke stap voorwaarts. Want zoals je hieronder ziet zijn er grote verschillen tussen ‘zomertypes’. Wat ze gemeen hebben? Ze hebben allemaal asblond haar en daardoor hebben ze altijd een laag kleurcontrast in hun uiterlijk.

Ben jij misschien een van de drie zomertypes? Ontdek het zelf

Afhankelijk van de verschillen tussen hun haar-, huid- en oogkleur kom je tot drie zomertypes

Ben jij misschien een van de drie zomertypes?

  • Koele zomer – haar kleuren moeten op de eerste plaats koel zijn. Ze heeft wel wat weg van een Koele winter. Het belangrijke verschil is dat de kleuren van een Koele zomer gedempt in plaats van helder moeten zijn. Emily Blunt (midden) is een Koele zomer. Lees ook Een koel helder versus een koel gedempt kleurtype

Ben jij een van de drie zomertypes? Ontdek het zelf.

  • Neutrale zomer – haar kleuren moeten op de eerste plaats gedempt/neutraal zijn. Koel komt op de tweede plaats. Alicia Silverstone (rechts) is een voorbeeld van een Neutrale zomer. Haar zusterpalet is dat van de Neutrale herfst (gedempt-warme kleurtype). Zij kunnen een paar kleuren van elkaar dragen. Lees ook Een gedempt koel versus een gedempt warm kleurtype

Ben jij misschien een zomertype- Wie van de drie?

Met deze indeling van het 12seizoenensysteem wordt het eenvoudiger om zelf je kleurtype te ontdekken. Door verschillende tinten van een kleur bij je gezicht te houden en naar de voorbeelden van de verschillende zomertypes te kijken (zie mijn Pinterestborden) kom je wellicht weer een stap verder in je zelfanalyse.

Ben jij misschien een zomertype? En welke dan?

Als zomertypes grijs worden gaat dat naar zilvergrijs, grijsblond, grijs, staalgrijs of muisgrijs. De Koele zomer wordt prachtig grijs. De meeste Neutrale zomers worden uiteindelijk ook prachtig grijs. In dat geval kunnen ze overgaan naar het kleurenpalet van de Koele zomer. De Lichte zomer wordt grijsblond.

TIP: Als je twijfelt tussen twee zomertypes kun je ook de truc met de mini lipsticks van Mac doen.

 

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen.

Voor € 32,50* krijg je per post de maxi Personal Color Card en per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Daarna weet je wat je contrastniveaus én je beste neutralen en pasteltinten zijn. Je ziet hoe je de Personal Color Card gebruikt. En krijg je voorbeelden van kledingcombinaties voor jouw kleurtype.

Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Geef duidelijk aan welke PCC je wilt hebben. Bijvoorbeeld de Licht Koele, de Koel Gedempte of de Gedempt Koele.Let op: De kleurenkaart kan niet geruild worden.

 *Voor klanten in het buitenland komt er 2,50 euro bij voor verzendkosten

Vind je het toch moeilijk om het bij jezelf te zien? Investeer dan in een Kleuradvies op afstand (KLOA). 

Lees ook: