Een ton-sur-ton kleurencombinatie hoeft niet saai te zijn

Ze kunnen je langer en slanker laten lijken, maar ook kom je met een ton-sur-ton kleurencombinatie helemaal tot je recht als je een laag kleurcontrast hebt.

Een Ton-sur-ton kleurencombinatie - laag kleurcontrast

Ton-sur-ton is het Frans voor monochrome kleuren. Als je een kleur met wit of zwart mengt krijg je kleurschakeringen, die samen een ton-sur-ton kleurencombinatie vormen. Een outfit in monochrome of ton-sur-ton kleuren geeft geen grote kleurovergangen en maakt dus geen horizontale lijnen op je lichaam. Als je mijn laatste berichten over Lijnen in kleding hebt gelezen, weet je wat dat voor effect heeft. Ik ben even aan het tekenen gegaan om de verschillen duidelijk te maken. Hier zie je een outfit in ton-sur-ton kleuren.

Een Ton-sur-ton kleurencombinatie - laag kleurcontrast

Ultra violet is door Pantone uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2018. Op de tekening hieronder zie je dat een ton-sur-ton kleurencombinatie allesbehalve saai hoeft te zijn, als je het violet combineert met zijn analoge kleuren purper en roze. Als accentkleur het analoge blauw van de tas.

Een Ton-sur-ton kleurencombinatie - laag kleurcontrast

Vrouwen met een laag kleurcontrast in hun uiterlijk hebben maar weinig echte kleuren in hun uiterlijk. De haarkleur is neutraal (grijs of bruin) en de ogen kunnen neutraal zijn (bruin) of een kleur hebben (blauw of groen). Ook met blond haar (geel) en bruine ogen (neutraal) heb je een laag kleurcontrast.

Ben jij een vrouw met een laag kleurcontrast in je uiterlijk dan ben je prachtig in een kleurencombinatie van ton-sur-ton kleuren met één analoge kleur. Combinaties met meer dan twee basiskleuren overweldigen je. In een outfit zoals je hier boven ziet kom je helemaal tot je recht. Het cyclaamroze van de muts gebruik je als een accentkleur!

Om je geheugen even op te frissen: analoge kleuren zijn kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel liggen.

Een Ton-sur-ton kleurencombinatie - laag kleurcontrast

Afhankelijk van je bodytype bepaal je hoe je deze kleuren over je lichaam wilt verdelen. Brede heupen of juist een hoge balans? De meest in het oog springende kleur gebruik je altijd op je slankste deel.

Een Ton-sur-ton kleurencombinatie - laag kleurcontrast

Afhankelijk van je kleurtype kies je een violet dat warmer of koeler is, meer helder of gedempt, lichter of juist dieper. Lees mijn bericht Paars kan koel en warm zijn.

Een ton-sur-ton kleurencombinatie - laag kleurcontrast
Violet met zijn analoge kleur blauw

Bron foto Ellena Galant Girl 

TIP: Meer inspiratie vind je op mijn Pinterestbord Ultra Violet

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

8 gedachten aan “Een ton-sur-ton kleurencombinatie hoeft niet saai te zijn”

  1. Dag Lida , wat een fijne blog weer , ik probeer het vaak te doen zo en krijg ook complimenten en zeker met deze kleuren die jij gebruikt hebt voor deze blog .
    Heerlijk dat je er nog steeds bent elke zondagmorgen, kijk er nog steeds naar uit !
    ❤❤❤

  2. Goedemorgen, ik reageer ook even dat ik ook elke zondag voor je berichtje ga zitten…. bedankt. Hoop dat je dat nog lang blijft doen

  3. Ha Lida, dank je wel voor deze informatie. Sluit perfect aan op mijn kleuranalyse van vorige week. Met dit ton- sur- ton onderdeel kon ik nog wat hulp gebruiken en zie daar: deze blog!

    Hartelijke groet,
    Nicoline

    1. Graag gedaan, Nicoline! Ben je al gewend aan je kleuren? Tik ook nog even ‘laag kleurcontrast’ in op het zoekvenster. Dan zie je alle berichten die ik over dit onderwerp heb geschreven.

  4. Prachtige combinaties met mijn favoriete kleur! Nu de Nederlandse winkeliers nog aan het violet krijgen. Bedankt voor de inspirerende berichtjes, kijk er steeds weer naar uit. ☺

Reacties zijn gesloten.