De kleur van je badpak of bikini mag best wat pittiger zijn

Omdat je zoveel van je huid laat zien mag de kleur van je badpak best wat pittiger zijn. Je kunt de kleuren van je Personal Color Card als uitgangspunt nemen, maar je ook wat meer vrijheden permitteren.

De kleur van je badpak of bikini mag best wat pittiger zijn

Waarom de kleur van je badpak of bikini meer mag opvallen? Een blote huid trekt als eerste de aandacht en daar mag best wat kleur tegenover staan. Ben je van jezelf al bruin of heb je reeds een zonvakantie achter de rug, dan kun je rustig voor wat fellere kleuren gaan, zoals rood of helder geel. Zo lijk je nog bruiner. Wit kan ook fantastisch staan.

Minder geslaagd is een witte bikini of een bikini in een pasteltintje als je een zeer lichte huid hebt (linker foto). Er is dan geen contrast tussen je huid en bikini en dit levert een saai plaatje op.

De kleur van je badpak of bikini mag best wat pittiger zijnDe kleur van je badpak of bikini mag best wat pittiger zijn

Niet iedereen heeft een bruin tintje van zichzelf en sommige vrouwen worden nu eenmaal niet snel bruin. Behoor jij tot deze categorie, bedenk dan dat lelieblank ook mooi is. Scarlett is daar een goed voorbeeld van (foto hieronder links).

De kleur van je badpak of bikini mag best wat pittiger zijnpale-skin

Als je als lelieblanke vrouw een bikini of badpak zoekt, houd dit dan in gedachten:

  • Wit en pasteltinten zijn dus zoals gezegd uit den boze. Bij zwart zult je alleen maar bleker lijken (zie foto) en ook kun je beter ver blijven van metallic ’tinten’, zoals goud en zilver.
  • Pittige kleuren zoals aquablauw (zie Scarlett) en knalroze zijn goede kleuren voor jouw badkleding. Maar sla niet door, oranje en geel kunnen een averechts effect hebben als je koele ondertonen in je huid hebt.

Bikini Freya

Broekje

Heb je een hoog licht-donker contrast tussen je huid- en haarkleur, dan is dit voorbeeld van een gestreepte bikini een aanrader. Maar pas op, heb je kleine borsten dan laat zo’n brede streep ze alleen maar kleiner lijken.

 

De kleur van je badpak of bikini mag best wat pittiger zijn