Dusty blue is ook een blauw voor jou – laat je verrassen

Dusty blue is ook een blauw voor jou - laat je verrassen

Dusty blue is een blauw dat, met de juiste kleuren gecombineerd, voor elk kleurtype geschikt is. Ook voor de warme kleurtypes onder ons is dit een fijne kleur blauw. 

In een vorig bericht heb ik je het verschil tussen koele en warme blauwen laten zien. Dusty blue is koel noch warm en dan noem je een kleur universeel. Het maakt dat dusty blue voor alle kleurtypes een geschikt ‘blauw’ is. Als ik een poging doe een Nederlands woord voor deze kleur blauw te bedenken dan kom ik al gauw uit op ‘grijsblauw’. Maar dit dekt voor mijn gevoel niet helemaal de lading, duifblaue (dank je, Jeannette!) komt in de buurt.

Afgelopen week (2017) zag ik in Cagliari (Sardinië) veel kleding, tassen en schoenen in deze tint blauw. Ik had dit blog voor mijn vakantie al helemaal klaar, maar kan het nu toch niet laten een foto’s van deze tassen toe te voegen. Een aantal van de kleurencombinaties die ik een paar weken geleden al heb gemaakt, zag ik nu terug bij de kleding en tassen in dat luxe warenhuis. Op de eerste foto zie je (sorry, foto is niet heel duidelijk) dat het blauw met de warme kleur camel is gecombineerd. Maar ik zag ook tassen met een felroze accent en combinaties met zachtroze. Je kunt Dusty blue dus ook alleen voor je schoenen en een tas gebruiken. Laat je verrassen door de mogelijkheden die Dusty blue voor jouw kleurtype heeft.

 

Voor het warme type combineren de warme kleuren, zoals maïsgeel, camel, roestbruin, reebruin en zalmroze, erg mooi met dusty blue. Is ‘helder’ je tweede kleurkarakteristiek combineer dit blauw dan eens met de complementaire kleur oranje.

Dusty blue is ook een blauw voor jou - laat je verrassen

Het koele type combineert dusty blue met bijvoorbeeld lavendel, wijnrood, pink, mauve, lila en flessengroen. Afhankelijk of je tweede kleurkarakteristiek helder of gedempt is, kies je wat pittiger kleuren of juist de meer gepoederde.

Dusty blue is ook een blauw voor jou - laat je verrassen

Het diepe type kiest voor kersenrood, diep paars, aubergine en diep roestbruin. Maar ook diep olijfgroen geeft een mooie combinatie met dusty blue. Het diepe-warme kleurtype kan ook kiezen voor burgundy of diep bruin.

Dusty blue is ook een blauw voor jou - laat je verrassen

Het lichte type is mooi in kleurencombinaties met babyblauw, zacht roze, zacht geel, perzik, zalm, lavendel, lila en zandkleur. Afhankelijk van of de kleuren voor jou een warme of koele ondertoon moeten hebben.

Dusty blue is ook een blauw voor jou - laat je verrassen

Het gedempte type kiest bij voorkeur voor vergrijsde (dusty) tinten en kan afhankelijk van haar eerste of tweede kleurkarakteristiek voor gedempt-warme of gedempt-koele kleuren (afb.hieronder) kiezen. Laat je inspireren door de warme kleuren van de afbeelding helemaal boven, maar kies dan de vergrijsde/gepoederde versies van deze kleuren. Je Personal Color Card is daar een uitstekend hulpmiddel bij.

Dusty blue is ook een blauw voor jou - laat je verrassen

Het heldere type maakt met de complementaire kleur oranje (als je tweede kleurkarakteristiek ‘warm’ is) dit gedempte blauw pittiger. Lees mijn blog Kleuren beïnvloeden elkaar daar kun jij je voordeel mee doen.

Dusty blue is ook een blauw voor jou - laat je verrassen

Lees ook: 

  1. Wat is jouw kleurtype
  2. Zo hoog kan het licht-donker contrast in je outfit zijn
  3. Zo kies je de kleuren voor je garderobecapsule
  4. Zo hoog kan het kleurcontrast in je outfit zijn

Meer inspiratie kun je vinden op mijn Pinterestbord Dusty Blue

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

2 gedachten over “Dusty blue is ook een blauw voor jou – laat je verrassen”

  1. Wat een heerlijke kleurrijke blog weer en wat een mooi blauw vind ik het ?

  2. Ik ben nu al fan van dusty blue! Dank je wel Lida!
    Ik ben een warm en helder kleurtype en vind blauw vaak best nog lastig. Dit is een goede hulp.

Reacties zijn gesloten.