Diep-koel versus diep-warm kleurtype

Als je donkerbruine ogen en een donkere haarkleur hebt staan diepe kleuren je fantastisch. Maar wat is je tweede kleurkarakteristiek? Een diep-koel versus diep-warm kleurtype.

Lijk je wat kleuring betreft op deze vrouwen dan heb je donker haar en bruine ogen. Als je deze vrouwen nauwkeuriger bekijkt is er een andere oog- en huidkleur en ook de kleur van hun haar is niet hetzelfde. Het verschil zit hem in de tweede kleurkarakteristiek. Julia Roberts staan diep warme kleuren beter en Ann Hathaway is mooier in diep koele kleuren.

Wat deze twee kleurtypes gemeen hebben:

Als diep-koel kleurtype ben je het mooist in kleuren met een blauwe ondertoon. Bij Ann Hathaway is goed te zien dat smaragdgroen (linker foto) haar beter staat dan het warme olijfgroen. Ann heeft diep asblond haar (koel) en een roze beige huid. Haar oogkleur is zwartbruin en contrasteert met het wit van haar ogen.

Een diep-koel versus diep-warm kleurtype
Diep koel groen versus diep warm groen voor Ann

Als diep-warm kleurtype ben je het mooist in kleuren met een gele ondertoon. Julia Roberts haar haar is donkerbruin (niet asblond) en haar huid is warm. Veel diep-warme types hebben kleine sproetjes. Opvallend is het verschil in oogkleur. Julia heeft roodbruine ogen en Ann zwartbruine. Olijfgroen staat Julia mooier dan smaragdgroen. Dat warme kleuren haar goed staan is ook te zien op de foto bovenaan dit bericht.*

Een diep-koel groen versus diep-warm groen voor Julia Roberts
Diep warm groen versus diep koel groen voor Julia

Een diep-koel versus diep-warm kleurtype en hun kleuren -Hieronder het verschil tussen diep koele en diep warme kleuren. Je ziet dat je alle kleuren kunt dragen (rood, groen, violet enz.), maar dat de ondertoon verschilt.

Een diep-koel versus diep-warm kleurtype

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50*. Je krijg je per post de maxi Personal Color Card (briefkaart formaat) en per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Daarin lees je wat je contrastniveaus zijn en weet je wat je beste neutralen en pasteltinten zijn. Je ziet hoe je de Personal Color Card gebruikt en krijg je voorbeelden van kledingcombinaties voor jouw kleurtype.

Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Geef duidelijk aan welke Personal Color Card je wilt hebben. Bijvoorbeeld de Gedempt Warme, de Warm Gedempte of de Diep Warme. Let op: De kleurenkaart kan niet geruild worden.

* Woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 aan verzendkosten bij.

Vind je het toch moeilijk om het bij jezelf te zien? Investeer dan in een Kleuradvies op afstand (KLOA).


 

Lees ook: