Een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren

Een dramatische stijl is niet afhankelijk van je kleurtype. Ook met gedempt-warme kleuren kun jij je dramatische kant laten zien. Zie hier hoe je dat kunt doen.

Een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren

Het dramatische type is het type vrouw dat de kamer binnenkomt en op iedereen indruk maakt door haar zelfverzekerde houding. Ze wordt van nature aangetrokken tot de heldere primaire kleuren, zoals rood, kobaltblauw en geel. En dat dan het liefst in combinatie met zwart. Ze is gek op grafische dessins met een hoog licht-donker contrast. Maar als dat hoge licht-donker contrast en die heldere kleuren van het wintertype niet bij haar kleurtype passen? Mijn tips voor een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren.

Je hoeft geen wintertype te zijn om ook met jouw kleuren een flamboyant effect te bereiken.  Als voorbeeld neem ik het gedempt-warme kleurtype (de neutrale herfst) Er zijn een paar manieren om ook met de kleuren van dit kleurtype een dramatische stijl te realiseren.

Een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren krijg je zo:

Drama in monochrome kleuren

De kleding:

 • Kleding met veel structuur past bij deze flamboyante stijl. Je kunt denken aan een rechte schouderlijn in combinatie met een duidelijke taille.
 • Stofsoort- Kleding in soepelvallende stoffen zal dit type niet snel dragen. Leer is  favoriet, maar ook iets glanzende stoffen. Kies liever voor een matte leersoort.
 • Een asymmetrisch halslijn in een verder eenvoudig model jurk of een rok met een asymmetrische zoom. De kleur van het kledingstuk is altijd ondergeschikt aan de vorm. Hier zie je een fraai voorbeeld van een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren.

Accessoires zijn belangrijk:

 • Sieraden in een gestileerd ontwerp. In plaats van veel sieraden bij elkaar kies je één enkel stuk als middelpunt. Opvallende oorbellen (zie hierboven), een grote broche of een exclusieve riem.
 • Voor je schoenen nooit een doorsnee model. Laarzen het liefst kniehoog. Korte laarsjes in een afstekende kleur die bijvoorbeeld terugkomt in je riem.
 • Een tas is bij uitstek een accessoire waarmee je je dramatische kant kunt laten zien. Eerder een groot model handtas dan een schoudertas.
 • De kleding kan minder dramatisch zijn, zonder een opvallend brilmontuur kan het dramatische type niet.
Zonder een opvallende bril kan het dramatische type niet

Kapsel en make-up:

 • Een asymmetrisch kapsel. Kort en glad haar staat het mooist, maar heb je krullend haar breng dan een duidelijke scheiding aan.
 • Maak je wat meer op. Je lippenstift mag wat intenser zijn, maar kies wel een kleur uit jouw Personal Color Card.

Je bent nooit alleen maar een dramatisch type – Als voorbeeld modeontwerper Victoria Beckham. Haar stijl is Dramatisch-Klassiek. Op deze foto heeft ze een klassiek model jasje aan, maar dan wel één met een dubbele rij knopen, een krachtige schouderlijn en puntige revers. Let ook even op haar laarzen. De kleuren zijn perfect voor het Gedempt-Warme kleurtype.

Een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren

Ik hoop dat ik je heb laten zien dat je ook een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren kunt realiseren. En niet alleen met deze kleuren, ook voor andere kleurtypes is een flamboyante stijl mogelijk. Je hebt gezien dat het meer om het model van de kleding en de accessoires gaat dan om de kleuren, waarmee jij jouw dramatische stijlpersoonlijkheid kunt laten zien.

 

13 gedachten aan “Een dramatische stijl in gedempt-warme kleuren”

 1. Wat ontzettend leuk en verrassend om gedempt warm eens op deze manier te zien!

 2. Past helemaal bij mij!Ik ontwerp en teken de patronen van mijn kleding zelf.De stof uitzoeken is altijd een feestje en ik heb veel aan de colourcard. Je tips komen steeds als geroepen.Dank weer, Lida.

  1. Ik weet het nog, Joke, toen je bij mij kwam had je al zo’n mooie zelfgemaakte jas bij je. Groet, Lida

   1. Wat bedoelt u met krullend haar breng dan een duidelijke scheiding aan.
    Hebt u misschien een paar voorbeelden?
    Alvast dank

 3. Dìt biedt me perspectief Lida, als gedempt warm met een voorkeur voor de kleuren van het ‘wintertype’. Dankjewel!!

 4. Dank voor deze voorbeelden! Dit helpt erg. Want nu is het ook gemakkelijk om dat door te vertalen naar koel-gedempt! De hoeden heb ik al.
  Op mijn verlanglijstje nu: oorbellen en zonnebril 🙂
  Heerlijk elke zondag weer een nieuwe blog! Ik hoop dat je nog lang in goede gezondheid door mag gaan.

Reacties zijn gesloten.