Een licht kleurtype met een trommelbuik

Hoe draag jij lichte kleuren als je een opvallende buik hebt? En jij die trommelbuik graag wilt camoufleren? Dat doe je zo.

Een licht kleurtype met een trommelbuik

Claartje mailt: Lichte kleuren staan mij mooier dan donkere kleuren en ik heb het O-silhouet met een kort vol bovenlichaam en slanke benen. Lichte kleuren staan mij dus mooi, maar om mijn trommelbuik wat minder op te laten vallen moet ik donkere kleuren dragen. Hoe kan ik hiermee omgaan?

Beste Claartje, bij vrouwen met het O-silhouet (ook wel de Appel of de Ovaal genoemd) en ook bij het H-silhouet gaat het overgewicht als eerste zitten op de maagstreek. Deze hoog gedragen trommelbuik kun je goed camoufleren. Ook als lichte kleuren je mooier staan.

Je weet dat lichte en heldere kleuren lichaamsdelen groter laten lijken en dat gedempte en donkere kleuren ze juist kleiner laten lijken. Maar ook dat verticale lijnen je optisch (voor het oog) slanker laten lijken.

Zo draag je je kleuren als je een licht kleurtype met een trommelbuik bent:

  • De truc als licht kleurtype met een trommelbuik is om de diepste/donkerste kleuren uit je Personal Color Card (PCC) te kiezen. Dat zullen meestal je neutralen zijn. Als je een top draagt met een lage hals onder een vest/jasje in een lichtere kleur, mogen deze diepste kleuren zelfs nog een tintje donkerder zijn dan die op je PCC. Die lage hals is belangrijk, omdat je een donkere kleur liever niet dicht bij je gezicht draagt.
  • Door je vest/jasje open te dragen creëer je een verticale lijn die je bovenlichaam voor het oog langer en slanker maakt.
  • Zorg dat je tops altijd op kruishoogte eindigen, zo lijkt je bovenlichaam langer én slanker.
  • Vermijd grote of opvallende dessins op je bovenlichaam. Een onopvallend dessin, zoals in de getoonde top kun je prima dragen. Vetrollen vallen namelijk minder op als je gekleed gaat in een shirtje met een dessin.
  • Gelukkig is de mode weer wat wijder. Maar pas op: als een top past over je buik, kijk dan kritisch of hij niet te wijd is op je rug en heupen en te breed valt op je schouders. Het (laten) aanbrengen van een paar correcties laat jou er meteen stukken beter uitzien.
  • Draag een eyecatcher in de vorm van een halssieraad om de aandacht naar je gezicht te brengen. Accentueren wat gezien mag worden leidt de aandacht af van probleemgebieden. Laat de ketting eindigen op je sleutelbeen of net daaronder. Nooit hoger!

Ook als je een ander kleurtype bent kun je deze stijltrucs gebruiken. Een trommelbuik camoufleren gaat op dezelfde manier. Jouw donkerste kleur (meestal een neutraal) dicht op de huid en een basiskleur uit jouw Personal Color Card er overheen.

Een licht kleurtype met een trommelbuik

Op mijn Pinterestbord Mateloosmooi vind je nog meer voorbeelden