Halslijnen voor kleine borsten – jurken

Ankie mailt mij: Voor de bruiloft van mijn dochter laat ik een jurk maken, want ik ben klein en pas niet in de confectiematen. Ik heb nu een jurk gevonden, die ik leuk en geschikt voor de gelegenheid vind en zou graag jouw advies willen. Is de halslijn geschikt voor mij, omdat ik een kleine boezem heb? Ik ben van plan om het jasje aan te houden.

Strapless is geen goed idee als je kleine borsten hebt

Beste Ankie, strapless is geen goed idee als je een AA of A-cup hebt. Het maakt je borsten nog platter en bovendien blijft de jurk er niet op ‘hangen’ met het risico dat de jurk steeds afzakt. Wat je wel kunt doen is een jurk met baleinen of onzichtbare cups aan de binnenkant. Deze cups kun je eventueel nog opvullen met zogenaamde ‘kipfiletjes’ voor een push-up effect. Je kunt ook denken aan een bustier.

Halslijnen voor kleine borsten – Voor alle vrouwen met kleine borsten: vermijd een laag decolleté. Je accentueert dan juist dat je niet zo weelderig bedeeld bent. Dus geen tops met een lage V- of U-hals. Wat jij kunt dragen –  en je seksegenoten met volle borsten absoluut niet – zijn jurkjes die mooier staan zonder beha. Jij kunt bijvoorbeeld jurkjes en topjes dragen met een sexy lage rug! En wat denk je van topjes met maar één schouder. Ook bijzonder fraai voor een jurk, Ankie!

Wel doen:

 1. schoudervrije topjes/jurken die je schouders mooi uit laten komen en de aandacht afleiden van je borsten.
 2. plooitjes of andere interessant details op borsthoogte die je borsten voller laten lijken
 3. mouwloze shirtjes en jurken met een hoge ronde hals
 4. haltertops die hoog aansluiten op je hals
 5. een hoge aangesloten col

Halslijnen voor kleine borsten - jurken


3 gedachten aan “Halslijnen voor kleine borsten – jurken”

 1. Dag Lida,

  ik volg je informatie met veel plezier. Vandaag ben ik eindelijk uit mijn bodytype. Ik vond namelijk heel toevallig een briefje met de maten die ik had als puber, die waren opgenomen voor een naaicursus. En toen was ik een duidelijke acht met een korte lichaamslengte. En nu, op middelbare leeftijd, nog steeds een acht denk ik, maar mijn taille is flink opgevuld. En ook dat past bij het type van de acht geloof ik, klopt dat?

  Marjan

  1. Beste Marjan, eens een Acht altijd een Acht! Na haar vijftigste verliest elke vrouw in meer of mindere mate haar ’taille’, daar hoef je geen Acht voor te zijn. Groeten, Lida

 2. Dank je wel voor de suggesties die je hebt genoemd. Het is waardevol voor mij. Ook de plaatjes ‘moeder van de bruid’ jurkjes kunnen mij helpen om een keus te maken. Het wordt waarschijnlijk het roze jurkje, maar dan in het lang. De watervalhals vind ik namelijk heel vrouwelijk. Nogmaals heel veel dank voor je adviezen en moeite om die plaatjes te vinden

  Ankie.

Reacties zijn gesloten.