Zo draag je een midirok voor jouw bodytype

Heb je Maxima gezien op Koningsdag? Wat zag ze er elegant en vrouwelijk uit in haar midirok. Heb jij voor deze zomer al een midirok op je wensenlijstje staan, maar weet je niet hoe je hem moet combineren? Zo draag je een midirok:

 

Ben je jong dan ervaar je deze midirok waarschijnlijk als een nieuw model rok. Voor mij daarentegen is dit kuitlange model een ‘aha-erlebnis’. Wel denk ik er met enige huiver aan terug, want een midirok had al snel iets tuttigs. Het komt namelijk nogal precies hoe je hem combineert. Zo draag je een midirok:

  • Bij een wijde midirok hoort een duidelijke taille. Je moet je taille dus accentueren. Doe je dit niet dan zul je dikker lijken dan je bent. In het ergste geval lijk je plomp en vormeloos.
  • Een ‘cropped’ top (foto 1) accentueert je taille optimaal, maar vergt een strakke buik en welke volwassen vrouw heeft die? Om je buikje te verbergen zul je het liefst de top over de rok willen dragen en er niet bij in. Maar de plooien of rimpels van de rok kunnen dan allerlei ongewilde oneffenheden op heuphoogte geven. Geen fraai gezicht dat je kunt voorkomen door een model te kiezen dat pas vanaf de heupen wijder wordt. Een wijde midirok met een gladde heuppas bijvoorbeeld (foto 5) of een (halve) cirkelrok in een heel soepele stof (foto 2). Ook geschikt voor vrouwen met een kort bovenlichaam, zoals de vrouw met het 8-silhouet.
  • Wijde rokken draag je altijd op je taille. Heb je een duidelijke taille van jezelf  (A-silhouet) dan kan dit model rok een topper worden als jij je schouders maar optisch verbreedt. Kies daarbij een riem in de kleur van de rok.

Zo draag je een midirok - combinaties maken

  • Een riem is een geweldig accessoire om je taille te accentueren, maar ben je een zandloper ( X-silhouet) met volle borsten dan zal een riem je bovenlichaam korter laten lijken en je borsten nog voller.
  • Zo draag je een midirok als lange vrouw : wil je niet nog langer lijken laat je midirok dan altijd onder de knie eindigen. Maar het is voor jou nog mooier als je hem laat eindigen op de kuit. Heb je stevige benen laat de rok dan altijd eindigen op het slankste punt van je onderbeen.
  • Voor de vrouw met het I-silhouet is dit wijde model rok perfect. Je krijgt die felbegeerde rondingen als je hem combineert met een top die je schouders optisch verbreedt (foto 6).
  • Bij een wijde midirok draag je het liefst een schoen met een hak. Als je volume toevoegt – en dat doe je met een wijde rok – aan een lichaamsdeel, dan zal dat deel dikker lijken. Dat effect kun je enigszins teniet doen door je benen langer te laten lijken. Een pump in de kleur van je benen of een sandaaltje met een hak is dan een goede keus. Vermijd schoenen met zware enkelbandjes, ze verkorten optisch je benen.
  • Zo draag je een midirok als je als volle vrouw slanker wilt lijken: kies een rok en top in nagenoeg dezelfde kleur en accentueer eventueel je taille met een riem in een donkerder kleur (foto 8). Vermijd in ieder geval stugge stoffen, opvallende dessins en combineer hem nooit, maar dan ook nooit, met een hoog gesloten top. Zo dus niet!

Zo draag je een midirok - combinaties maken

  • Voor het V-silhouet kan de rok veel volume toevoegen op heuphoogte (zakken), maar moet de zoom niet te wijd uitstaan omdat je mooie slanke benen anders op lollystokjes gaan lijken. Combineer hem met een top in een donkerder kleur en een riem in de kleur van de top.
  • Het H-silhouet staat een rechte rok (foto 2) het mooist. Het O-silhouet kan dit model ook heel goed dragen op voorwaarde dat de rok een gladde heuppas heeft en de rok van een soepelvallende stof is gemaakt (foto 5).

 

Zo draag je een midirok - combinaties maken

 Bron foto’s Pinterest.

Meer voorbeelden kun je vinden op mijn Pinterestbord Midi-skirts

Lees ook:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties zijn gesloten.