Handen wassen en andere zaken

Nu we zo vaak onze handen wassen droogt onze huid uit, maar niet bij deze zeep waarover is nagedacht. Goed voor je huid en het milieu.

Hoe gaat het met je? Nog geen Corona bij jou en je familie? Ik hoop het van harte. Dit wordt een ander bericht dan jullie van mij gewend zijn. Nu we aan huis gebonden zijn en telkens opnieuw geconfronteerd worden met wat dit virus aanricht in ons land en in de hele wereld om ons heen, ontdekken we welke beroepen we echt niet kunnen missen. Verzorgenden, leraren, schoonmakers en vuilophalers, wat zijn we zonder jullie. Dan bekruipt mij het gevoel van ‘wat doet mijn blog er op dit moment toe’. Moet ik nog wel doorgaan met elke week een nieuw bericht plaatsen, want waarschijnlijk is ‘er op je best uitzien’ het laatste waar je nu aan denkt.

Op mijn Facebook pagina kreeg ik deze reactie op een bericht van mij: “Zijn er nog mensen die zich hier mee bezig houden nu de wereld in brand staat? Ik niet in ieder geval”. En als reactie hierop steunbetuigingen om vooral door te gaan met schrijven. En dat doe ik dan ook maar. Het houdt mij van de straat (een uitdrukking waar je nu heel anders naar kijkt) en door de tijd die ik overhoud (nu ik mijn afspraken aan het afzeggen ben) krijg ik weer nieuwe ideeën. Ik ben voorzichtig begonnen met Kleuradvies op afstand (KLOA) te geven.

Handen wassen – Nu we voor onze gezondheid geacht worden vaker onze handen te wassen, moest ik denken aan een artikel dat ik twee maanden geleden in de Volkskrant tegenkwam ‘Wat is beter zeep of douchegel’.  Met daarin een uitleg die mijn wereldbeeld deed kantelen (nou ja, lichtelijk overdreven). Een stuk zeep heb ik namelijk altijd als ouderwets en onhygiënisch beschouwd. Laat dat nu helemaal niet waar zijn. Vaste zeep is van nature alkalisch en daardoor antibacterieel. In een dicht bakje wordt een stuk zeep snel vies en plakkerig. Voorwaarde is dus wel dat de zeep na gebruik goed kan drogen.

Zeep wordt gemaakt van vet, loog en water. Loog droogt je huid uit. Bovendien wordt industriële zeep vaak gemaakt van sterk bewerkte vetten die nauwelijks verzorgen.  Maar natuurzeep, zoals van het Nederlandse merk Werfzeep, is gemaakt van koudgeperste plantenoliën. Het percentage olie is ook veel hoger. Aldus dit artikel. Wil je het hele artikel lezen dan kan dat hier. En als dit niet lukt:

Wat-is-beter-zeep-of-douchegel-1Download

Ik heb na het lezen van dit artikel in de natuurwinkel twee stukken Werfzeep gekocht en was mijn haar nu ook met een stuk shampoozeep van dit merk. Mijn haar voelt na het uitspoelen stroef aan, maar als het opdroogt juist heel zacht en veerkrachtig.  Bezoek hun website eens. Het verhaal erachter is ook interessant en als je het huis niet uit wilt/kunt kun je de zeep bij hen ook online bestellen.

Ik heb ook hangende zeepbakjes gekocht. Je kunt ze ophangen zonder te boren.

hangend zeepbakje zonder boren

aluminium zeeprekje zelfklevend

 

27 gedachten aan “Handen wassen en andere zaken”

 1. Leuk om te lezen Lida,
  Voor iedereen is het een aanpassing maar ik probeer er iedere dag iets leuk uit te halen.
  Bij het wandelen, meer tijd voor hobby’ , meer lezen enz…..,
  Bedankt voor de leuke afleiding in deze erg bizarre tijd.
  Gr
  Maggy

 2. Dankjewel Lida, een heel nuttig stukje! Ook je vorige blog over natuurlijk vergrijzen zal anders worden gelezen, nu een kappersbezoek er voorlopig niet in zit. Wie weet, wordt “zelfgrijzend” haar nog heel hip in het komende jaar!
  Keep well and keep washing your hands!
  Janneke

 3. Beste Lida. Mijn kinderen en ik werken in het publieke domein en de zorg. Het helpt juist om fris en leuk gekleed te zijn. Mijn man is gepensioneerd, en werkt in huis en tuin maar kan erg genieten om daarna zich netjes aan te kleden. En dat kan ook een goede spijkerbroek en mooie trui zijn. Zo hou je ook het moreel hoog. Je blogs doen er dus zeker toe. Het is een sombere, heftige tijd en belangrijk om je geest positief te houden en daar draagt kleiding zeker aan bij. Ga zo door dus! Dank je wel Lida

  1. Beste Lydia,
   Ook ik van mening dat jezelf Goed verzorgen en met zorg je kleding uitzoeken bijdraagt aan welzijn, vooral nu!
   Blijf doorgaan… velen zijn er blij mee! Dank je!

  2. Dank je Lida voor je inspirerende stukjes!
   Blijf zelf ook gezond en doorgaan met schrijven.
   Ik verheug me er zondags altijd op om te lezen hoe jij naar kleuren kijkt en welke keuzes we kunnen maken.
   Fijn dat je het zo duidelijk uitlegt in woord en beeld!
   Hartelijke groet Liesbeth

   1. Dank voor je compliment, Liesbeth! Ook voor jou een goede gezondheid!

    1. Lieve Lida..

     Ga door met je prachtige werk ons op elke leeftijd op ons best te laten uitzien
     Bravo voor zulke optimistians

     Ik ben 80 ik wilde alleen dat ik je honderd jaar eerder van je had gehoord

     Dankjewel Judy

 4. Dank u wel Lida voor dit opbouwende stukje. Ik kijk iedere week uit naar je blog en volg je met veel interesse. Juist in deze moeilijke tijd is het belangrijk om voor jezelf en je gezin er goed uit te zien. Ook hier in Belgie zitten we veel aan huis gebonden, soms een fietstochtje of een wandeling kan dan deugd doen.
  Doe zeker verder met je wekelijkse blog, zo krijgen we weer wat positief nieuws te lezen. Blijf gezond, Rita

 5. Dank voor dit stukje over zeep. Tof ook dat dit bijdraagt tot vermindering van plastic afval! Ga het zeker proberen.
  En wat die niet vitale beroepen betreft: je hebt door dit bericht juist je veelzijdigheid bewezen. Keep up the good work!

 6. Mooie blog, gebruik zelf ook Werfzeep en shampoo, bevalt me goed, dus fijne promo voor ze! Groetjes, Sandra

 7. Ha Lida,
  Ook voor mij geldt en nu zeker dat ik me goed verzorg. Kleding aantrek waar ik me prettig in voel.
  Wat leuk dat je dat stuk over de zeep deelde. In Trouw stond ook onlangs een interview over de Werfzeep. Ik heb ook last van schrale handen door het handen wassen. Ik ben gelijk zeep gaan bestellen bij hen. Nog wat extra stukken om kado te kunnen doen! Dank je wel hiervoor!
  Lida het lijkt me wel iets de KLOA……..
  Een hartelijke groet en inspiratie bij alles wat je doet en bedenkt!
  Rike

 8. Dank je wel Lida voor je stukjes elke week. Juist in deze tijd is het extra fijn om ze te lezen! Ook vandaag weer goede tips. En ik ben heel benieuwd naar kleuradvies op afstand. Blijf gezond allen!

 9. Hallo Lida,

  Je blogs zijn welkom juist in deze tijd. Ik heb besloten extra aandacht te besteden aan uiterlijk, om mijzelf door deze tijd heen te trekken. Voor mij houd dat in: elke dag lipstick en extra sieraden!

  1. Goed voornemen, Jet!En ik ga door zolang ik niet geveld wordt door C.

 10. Hallo Lida,

  Heel interessant en nuttig je artikel over zeep!
  Omdat ik minder aan het werken ben en minder klanten zie, neem ik ’s morgens dikwijls gewoon een jeans en comfortabele trui uit de kast maar wel in de juiste kleuren en passend bij mijn figuur.
  Je blog lezen en nadenken wat ik er mee kan, is voor mij even alles wat er in de wereld gebeurd loslaten en me-time.
  Bedankt hiervoor!
  Zorg goed voor jezelf!
  Groetjes uit Belgisch Limburg.

 11. Dag Lida,
  Ik ga helemaal niet akkoord met de persoon die die nare reactie op je facebook postte. Juist nu moeten we goed voor onszelf zorgen en ons niet laten gaan. Dus ik stel je berichtjes zeker op prijs, ook in deze tijden!
  Groet uit België

 12. Lida,
  Elke zondagochtend kijk ik uit naar je mail. Ben verrast door de variatie aan onderwerpen. Jaren geleden liet ik een analyse doen door Color me beautyfull
  Heeft me toen erg geholpen vind het nu echt aanvullend jouw adviezen te lezen. Zeker ook de adviezen over styl hebben mijn belangstelling.
  Vooral doorgaan juist nu. Vandaag de zeep aangeschaft.
  Groet.

 13. Verzorging is houden van jezelf en laten zien dat de wereld om je heen ertoe doet. Ook al zijn het weinig mensen die jou zien. Zij verdienen niet de aanblik van iemand die zich laat gaat, omdat er ‘belangrijkere dingen’ zijn in het bestaan.
  Jezelf goed verzorgen is ook belangrijk.

 14. Ik vind het heerlijk op zondag ochtend om alles rustig te gaan lezen. Altijd leuk en informatief,dus aub blijf dit doen. Ik heb toevallig ook haar zeep gekocht en dat bevalt prima. Zelf gebruik ik altijd onder de douche zeep van Gamila Secret, die zijn ook heel fijn en hebben voor elk huidtype wat en heerlijke geuren. De zeep van de zeepfabriek is ook echt een aanrader. Ik heb echt jaren geleden een kleuranalyse laten doen en er nooit spijt van gehad (winter). Heb er altijd profijt van tijdens mijn werk, en omgang met mensen. Dus Lida blijf dit aub doen. Dank!

Reacties zijn gesloten.