Heb je wel de goede haarkleur gekozen? Test het nu

De keuze voor een andere haarkleur kan goed uitvallen, maar ook betekenen dat je veel kunstgrepen moet toepassen om die nieuwe kleur bij je je natuurlijke kleuren van je huid en ogen te laten passen. 

Voor vrouwen zijn er allerlei redenen om van haarkleur te veranderen. En de kappers varen er wel bij. Maar niet alle verandering is een verandering ten goede. Vaak krijg ik van klanten te horen, als ik ze vraag waarom ze hun haar hebben geverfd, ’Ik vind mijn haarkleur zo saai’. De natuur heeft jouw kleuren mooi bij elkaar gezocht. Ben je daar niet tevreden mee kies dan wel een kleur die bij je huid en ogen past.  

Ik heb al eerder over het kleuren van haar geschreven Welke haarkleur maakt je mooier als je het wilt kleuren. Maar ik kwam op internet wat leuks tegen dat ik je niet wil onthouden.

Komt dit je bekend voor als je je haar een andere kleur hebt gegeven?

 • Je gaat onder de zonnebank omdat je er anders zo bleek uitziet
 • Je gebruikt een foundation die je wat bruiner maakt
 • Zonder make-up ga je nooit de deur uit

Dan heb je niet de goede haarkleur gekozen. Je kunt rustig je haar wat lichter of donkerder verven, maar pas dan wel de diepte van je kledingkleuren erop aan. Als je van koel naar warm gaat kan het een drama worden, in de zin van dat je er ziek door lijkt. Natuurlijk kun je als twintiger met een gaaf huidje je veel permitteren. Maar als alle kleur uit je huid verdwijnt en er schaduwen onder je ogen verschijnen, die je vervolgens weg moet werken met foundation, ben je niet goed bezig.

Wat zou wel de goede haarkleur voor jou kunnen zijn? Dat kun je nu testen. Ik heb namelijk op deze website iets interessants ontdekt. Je kunt een foto van jezelf uploaden en allerlei haarkleuren proberen.

Ik weet niet welke haarkleur Catherine Summers van nature heeft, ook op haar instagramaccount heeft ze steeds een andere kleur haar. Je ziet hoe leuk het kan zijn om het ook eens te proberen.

Met name als je dubt over het grijs laten worden van je haar, kun je op deze manier zien wat grijs haar met je doet. Hoe scherper de foto (daglicht, uit de zon) hoe beter het resultaat zal zijn.

6 gedachten aan “Heb je wel de goede haarkleur gekozen? Test het nu”

 1. Wat een leuke site om andere haarkleuren eens uit te proberen. Andere sites werkten niet goed maar deze wel! (Enne… ik blijf toch maar bij mijn natuurlijke haarkleur.)
  Groetjes, Angeline

  1. In een eerder artikel over haarkleur schreef je dat je eigen haarkleur de beste kleur is. Ik ben een koele zomer en vond mijn eigen asblonde haar saai. Door jouw artikel heb ik mijn lange, warm blond geverfde haar uit laten groeien. Ik ben er blij mee, als ik nu foto’s zie van mijn geverfde haar vind ik het niet mooi meer. Dank voor je advies, Nienke

 2. Wat vindt u, als kleurexperte, de beste haarkleur voor Catherine Summers ? Gewoon om te checken of ik er ver naast zit : Ik vind onderste rij, helemaal rechts.

  1. Ik kan mij daar wel in vinden, Hilde! Als je rondneust op haar blog zie je ook haar oogkleur beter. En daar past deze kleur haar goed bij.Maar pin mij daar niet op vast, want make-up kan een heel ander kleurtype van je maken.

Reacties zijn gesloten.