Jouw kledingstijl is een weerspiegeling van je identiteit

Een eigen persoonlijke stijl zegt heel duidelijk iets over wie jij bent. Het leuke is dat anderen dat herkennen en respecteren.

Jouw kledingstijl is een weerspiegeling van je identiteit

Iedere vrouw (en man) heeft een voorkeur voor een bepaalde stijl van kleden. Dit is je ‘stijlpersoonlijkheid’, ook wel garderobepersoonlijkheid genoemd. Stijl en identiteit liggen in elkaars verlengde. Jouw kledingstijl is een weerspiegeling van je identiteit. Vaak heb je een mix van een paar stijlpersoonlijkheden in je, maar er is bijna altijd een dominante stijl die de daaronder liggende stijlen beïnvloedt. Als je je bewust wordt van welke stijlen bij jou horen en jou uniek maken dan kun je een duidelijk beeld van jezelf neerzetten en wordt winkelen weer een stuk leuker.

Jouw kledingstijl is een weerspiegeling van je identiteit

A-Het Natuurlijke type: moet kleding voor jou op de eerste plaats lekker zitten? Houd jij van natuurlijke materialen zoals wol, katoen en linnen? Vind je het wel belangrijk dat je er leuk uit ziet, maar wil je er niet veel tijd aan besteden? Wil je nog niet dood gevonden worden in een mantelpak? Dan is de kans groot dat je tot dit meest pure type vrouw behoort.

B-Het Klassieke type: dit is de basis van alle stijlen. Doe je jaren met je kleding omdat je een voorkeur hebt voor tijdloze modellen? Zie je er altijd verzorgd uit en haat je goedkope stoffen? Ben je dol op ‘setjes’ en heb je een goed gecoördineerde en smaakvolle garderobe? Dan behoor je wellicht tot de best verzorgde vrouw.

C-Het Romantische type: houd jij van opsmuk, veel sieraden en kant, pailletten, bloemendessins, dunne transparante stoffen en glanzende materialen? Dan hoor jij waarschijnlijk tot dit meest vrouwelijk type.

Jouw kledingstijl is een weerspiegeling van je identiteit
klassiek-romantisch
Jouw kledingstijl is een weerspiegeling van je identiteit
klassiek-dramatisch

D – Het Dramatische type: ben jij iemand die van nature aandacht naar zich toe trekt en zich daar ook comfortabel bij voelt? Houd jij van grote en aparte accessoires met een duidelijke vorm? Is zwart je lievelingskleur, maar durf je ook rustig in een knalrood jasje te verschijnen? Zijn opvallende dessins en dierenprints aan jou besteed? Dan behoor je hoogstwaarschijnlijk tot dit meest extravagante type vrouw.

E – Het Creatieve type: houd je van originele kleding en durf je buiten de trends om te gaan? Vind je het een uitdaging om tweedehands kleding te combineren met nieuwe stukken? Zijn grote kettingen, etnische sieraden en steeds een andere haarkleur echt aan jou besteed? Durf je op te vallen, dan ben je hoogst waarschijnlijk een creatief type.

F – Het Elegant chique type: vind je kwaliteit heel belangrijk en zie je er altijd gesoigneerd en elegant uit? Voel je je alleen prettig in neutrale kleuren, zoals wit, beige, bruin, camel, taupe of grijs? Houd je van een eenvoudige belijning en een stijlvolle snit en moet je niets hebben van drukke dessins en tierlantijntjes? Dan behoor je waarschijnlijk tot dit type meest elegante vrouw.

G – Het Gamintype: houd je van een stoere sportieve stijl en lijk je de eeuwige jeugd te bezitten? Maak je met een pet of kek hoedje te serieuze kleding net wat brutaler? Voel je je het prettigst met kort haar en draag je liever geen sieraden? Dan zou je wel eens tot dit meest pittige type vrouw kunnen behoren.

Meer lezen over jouw kledingstijl?

Op mijn Pinterestborden vind je voorbeelden van al deze stijlen.