Met je tailleomvang je bodytype ontdekken

De verhouding tussen je schouders en heupen is een belangrijke gegeven om je bodytype te bepalen, maar ook je tailleomvang doet mee in het verhaal. 

Met je tailleomvang je bodytype ontdekken

Ondanks mijn vele berichten over dit onderwerp blijkt het toch best lastig om zelf je bodytype te bepalen. Dat krijg ik tenminste regelmatig te horen/lezen. Ook als ik in een stijladvies op afstand aangeef dat er geen duidelijke taille aanwezig is, wordt dat niet altijd voetstoots van mij aangenomen. Daarom laat ik je hier zien wanneer je spreekt van een smalle en een brede taille. 

Je schouder- en heupomvang zijn belangrijk als het aankomt op het bepalen van je bodytype. Het derde belangrijke punt is je tailleomvang.

Leer je verticale en horizontale proporties kennen

Er zijn twee methoden om te ontdekken of je een smalle of brede taille hebt. Je hebt een meetlint en een rekenmachine nodig.

Ontdek je bodytype - je horizontale proporties

Meetlint

Meet de omvang van je taille, je heupomvang (breedste punt, meestal ter hoogte van je pols) en de omvang van het punt net onder je borsten (ook handig om te weten of je beha nog wel de goede omvang heeft).

Methode één:

  • Je hebt een smalle taille als je tailleomvang kleiner is dan 75% van je heupomvang.
  • Je hebt een brede taille als je tailleomvang groter is dan 75% van je heupomvang

Als je heupomvang bijvoorbeeld 104 cm is en je tailleomvang is minder dan 78 cm  (78 is 75% van 104) dan heb je een smalle taille. Als de omvang van je taille echter meer dan 75% van je heupomvang is (78 cm in dit voorbeeld), dan heb je een brede taille.

Methode twee:Met je tailleomvang je bodytype ontdekken

Als je tailleomvang kleiner is dan het punt direct onder je borsten, dan heb je een smalle taille en hoor je hoogst waarschijnlijk bij de ronde bodytypes (A, X en 8). Is de omvang van je taille gelijk of zelfs breder, dan heb je een brede taille en hoor je hoogst waarschijnlijk bij de rechte bodytypes (H, I, V en O). Ik zeg ‘hoogst waarschijnlijk’, omdat het bij deze methode ook belangrijk is de verhouding tussen je schouders en heupen mee te nemen. Jouw horizontale proporties.

Wil je zeker weten welk bodytype je hebt en welke kledingmodellen jou het beste staan? Investeer dan in een Stijladvies op afstand