Met respect naar je lichaam kijken helpt bij het lijnen

Als je niet tevreden bent met je eigen lijf en om die reden gaat lijnen, kan het erg moeilijk zijn om die extra kilo’s er af te krijgen. Met respect naar je lichaam kijken helpt bij het afvallen.

Met respect naar je lichaam kijken helpt bij afvallen

Wat is een perfect lichaam? Het hedendaagse schoonheidsideaal van een vrouwenlichaam is er één van een vrouw met een gemiddelde lengte, met het zandloperfiguur en een ovale gezichtsvorm. Daarbij moet dit lichaam ook nog eens verticaal in balans zijn. Ik kan je vertellen dat ik nog nooit dat ‘perfecte’ figuur ben tegengekomen. En ik heb toch al heel veel vrouwenlichamen gezien.

Eerlijk en met respect naar je lichaam kijkenAls je helemaal tevreden bent met je figuur dan ben je een man of een hoogst uitzonderlijke vrouw. Bijna alle vrouwen hebben wel een lichte haat-liefde verhouding met hun lichaam. Bedenk dat er niet zoiets bestaat als een perfect lichaam. Iedere volwassen vrouw heeft cellulitis, een buikje en ongelijke borsten, zelfs modellen. We vergeten alleen onszelf er aan te herinneren dat al die zogenaamd perfecte vrouwen, die we in de magazines tegenkomen, ‘gephotoshopte’ lichamen zijn.

Met respect naar je lichaam kijken

Ben je altijd bezig met lijnen dan is de kans groot dat je niet houdt van je lijf, je kunt het zelfs haten. En dat ‘haten’ heeft weer effect op je manier van lijnen. Want in deze emotionele toestand neig je eerder naar extreme vormen van diëten. Enerzijds ben je eerst heel streng voor jezelf en ga je over tot een crash-dieet. Anderzijds, als het afvallen niet lukt, ga je jezelf te buiten aan troostrijk calorierijk voedsel. Het gevolg is, dat je niet alleen schade aan je lichaam toebrengt (een crash-dieet is erg ongezond), maar ook weer aankomt en dan beland je in die beruchte vicieuze cirkel van het ‘jojo-effect’ Blij zijn met wie je bent en eerlijk en met respect naar je lichaam kijken is de sleutel tot geluk. Accepteren dat je misschien niet volmaakt bent, maar dat je er mag zijn zoals je nu bent. Lees mijn bericht Schoonheid waarvoor je kiest Kleding zal bij dat proces van acceptatie niet helpen. Maar natuurlijk is het zo dat, als je de kleuren en modellen draagt die jou er op je best uit laten zien, dat bijdraagt aan je zelfvertrouwen. En als jij je geen zorgen meer hoeft te maken over hoe je er uit ziet, je meer jezelf zult zijn en ook beter zult presteren.

 

Kleding kan je er beter uit laten zien, maar ook slechter

Met de juiste kledingmodellen kun je het oog van de ander voor de gek houden. Je kunt slanker lijken dan je bent. Je kunt je proporties in balans brengen, zodat je optisch meer het ‘ideale’ figuur krijgt. Als je begrijpt hoe je proporties zijn, zul je met een paar kledingrichtlijnen voor jouw figuur al snel op weg zijn naar een goed uiterlijk. Dat maakt de weg vrij om meer van je lijf te houden. Je zult ontdekken dat met respect naar je lichaam helpt bij het afvallen. 

Met respect naar je lichaam kijken helpt bij afvallen

Ik geef regelmatig tips die je meteen in de praktijk kunt brengen. Wil je eens en voor altijd weten hoe je lichaamsverhoudingen zijn? Investeer dan in een stijladvies op afstand.

Verder lezen ?

 

Eén gedachte over “Met respect naar je lichaam kijken helpt bij het lijnen”

  1. Het geeft ook rust, denk ik, om te weten dat je er goed uitziet. Ben nu op vakantie en zie dagelijks een lange, dunne vrouw op leeftijd, die een beetje krom loopt. Ze is altijd heel smaakvol gekleed (passende kleuren, motieven en sieraden) en goed verzorgd. Dat geeft haar een mooie én rustige uitstraling. Gewoon fijn om naar te kijken

Reacties zijn gesloten.