Zo draag je een coltrui met flair

Wie kan een coltrui dragen? En hoe combineer je deze klassieker, zodat je er niet gedateerd maar juist weer up-to-date uitziet? Zo draag je een coltrui met flair.

Deze trui met de aangesloten col zou voor iedere vrouw een basisstuk in haar garderobe kunnen zijn (nooit echt uit de mode en altijd goed te combineren), is het niet dat dit kledingstuk nogal wat eisen aan ons lichaam stelt.

Wat doet een coltrui:

 1. brengt de aandacht naar je hals
 2. vult je hals op en laat hem korter lijken
 3. laat je bovenlichaam langer lijken
 4. accentueert je borsten

Zo draag je een coltrui met flair

Waar je op kunt letten:

 • Een coltrui vereist een gemiddelde tot lange hals. Heb je een korte hals of aanleg voor een onderkin? Mijd truien met een hoog aangesloten col.
 • Een coltrui verlengt optisch je bovenlichaam. Dit is fijn als je een kort bovenlichaam hebt, maar helaas gaat een kort bovenlichaam ook vaak gepaard met een korte hals. Heb je een lange hals combineer die hoog aangesloten coltrui dan nooit met een heupbroek of een rok die laag op je heupen begint. Je verticale proporties raken uit balans.
 • Bij een coltrui draag je het haar uit je gezicht of steek je het op, want …je hals moet te zien zijn, de aandacht trekken. En om die reden draag je ook geen lange of opvallende oorbellen.
 • Een coltrui benadrukt je borsten, zorg voor een perfect zittende beha.
 • Ben je goed bedeeld wat je borsten betreft, dan is een coltrui geen goed idee. Lees mijn bericht Hoe kan ik mijn borsten kleiner laten lijken

Zo draag je een coltrui met flair

Zo draag je een coltrui:

 1. Met een taillehoge broek of rok
 2. Onder een blazer in een min of meer dezelfde kleur, de zogenaamde  monochrome kleurencombinatie. Anders heb je kans dat je er wat gedateerd uitziet.
 3. Onder een mouwloze blazer of vest/gilet
 4. Onder een jurkje of overgooier
 5. Als je lang en slank bent met een wijde midirok of een broek met wijde pijpen.

Will je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

2 gedachten over “Zo draag je een coltrui met flair”

 1. Voor een coltrui moet je volgens mij ook nog een perfecte houding, met rechte rug en rechte schouders hebben. Ik vind het maar een lastig kledingstuk. 😉

 2. Overgewicht, grote boobs en onderkin hier. Wel wordt dat enigszins gecompenseerd door heupen van de zelfde afmetingen als de borstpartij.
  Tòch draag ik, bij voorkeur een zwarte, coltrui. Ik rek eerst wel de col wat uit zodat de voorkant ietsje naar beneden valt, ik tailleer de trui licht (zoals bijna alle truien en shirts) En daaronder een kokerrok of pantalon. Een statementketting komt er zo mooi op ……

Reacties zijn gesloten.