Na een kleurenanalyse hoef je niet al je foute kleuren weg te doen.

Je kunt je bestaande kleding met deze trucs vaak nog zo combineren dat je na een kleurenanalyse niet meteen al je verkeerde kleuren uit je kledingkast hoeft te verwijderen .

Na een kleurenanalyse hoef je niet meteen alles weg te doen

Wendy mailt: Ik denk erover om een kleurenanalyse te laten doen. Maar ik hoor van mijn vriendin dat je dan heel veel kleuren niet meer mag dragen. Moet ik na een kleurenanalyse dan allemaal nieuwe kleren kopen? Daar heb ik echt het geld niet voor.

Beste Wendy, na een kleurenanalyse hoef je niet meteen al je foute kleuren uit je kast te verwijderen. Vaak kun je je kleding nog zo combineren dat het beter bij je kleurtype pas. Na een poos zul je ontdekken dat je bepaalde kledingstukken niet meer draagt, omdat jij je daarin niet meer prettig voelt. Op dat moment kun je besluiten het kledingstuk te verkopen via een tweedehands kledingzaak. Of kun je een kledingruilmiddag met je vriendinnen organiseren. Neem dus de tijd, houd in je achterhoofd dat het twee jaar duurt voor je je kledingkast op kleur hebt.

Na een kleurenanalyse kun jij jouw kleding vaak nog zo combineren dat het beter bij je kleurtype past:

  • Is de kleur te helder voor je kleurtype dan kun je hem gedempter (zachter) maken door hem te combineren met zijn lichtere monochrome kleur. Je maakt zo een ton-sur-ton combinatie. Lees ook Zo kun je heldere kleuren gedempter maken.
  • Is de kleur te gedempt voor je kleurtype? Met een spierwit shirtje  maak je een gedempte kleur frisser, meer helder.
Carmen Gimeno
  • Is de kleur van een bestaand kledingstuk te diep voor je? Kijk dan of je er een vest of jasje in een lichtere kleur over kunt dragen.
  • Is een kleur te licht voor je? Draag bij een lichte top een jeans of broek/rok in een diepe/donkere kleur. De diepte van je haarkleur komt dan terug in de broek. Of draag bij lichte kleding schoenen en een riem/tas in een diepe kleur. Je bent op deze manier visueel aan het groeperen.
De diepte van de haarkleur komt terug in de broek – visueel groeperen

Sjaals kunnen uitkomst bieden:

  • Met een sjaal kun je te diepe kleuren lichter maken. Voorwaarde is dat het dessin ook een percentage diepe kleuren in zich heeft. Zie als voorbeeld de roze sjaal. Omgekeerd kun je te lichte kleuren met een sjaal wat dieper maken.

Sjaal

Sjaal

  • Koele kleding maak je warmer met een top/sjaal in een dessin waarin zowel warme als koele kleuren voorkomen. Omgekeerd kun je zo ook warme kleding wat koeler maken. Met accessoires, zoals oorbellen, kun je dat effect nog versterken (zie de afbeelding boven dit bericht). Hoe dichter je de goede kleur bij je gezicht draagt, hoe groter het effect zal zijn.

 

Sjaal

  • Een sjaal in een veelkleurig dessin (waarin jouw goede kleuren in voorkomen) is een goede investering. Niet alleen kun je een aantal ‘oude’ kleuren met deze sjaal nog even blijven dragen, maar het is ook een goede manier om langzaam over te gaan naar je nieuwe kleuren. Van warm naar koel en van licht naar dieper bijvoorbeeld.Na een kleurenanalyse hoef je niet meteen alles weg te doen

Na een kleurenanalyse hoef je niet meteen alles weg te doen

Sjaal

Maak gebruik van universele kleuren.

Het zijn kleuren die niet uitgesproken warm of koel zijn. Dit jasje in mintgroen kun je zowel met warme als koele kleuren combineren. Ook bij het purper vestje is dat het geval.

Jasje ook in grote maten

Vestje

 *Dit bericht bevat affiliatelinks

4 gedachten aan “Na een kleurenanalyse hoef je niet al je foute kleuren weg te doen.”

    1. Als je een warme kleur combineert met zijn complementaire kleur maak je hem helderder, Claudia

Reacties zijn gesloten.