Zo werk je aan een beter imago

Zo werk je aan een beter imago

Aan een beter imago kun je werken. Imago is hoe jij overkomt op een ander. Klopt dit met je identiteit, je persoonlijkheid, dan is er niets aan de hand. Zien mensen je anders dan je bent en wil je dit veranderen? Maak dan gebruik van dit hulpmiddel.

Ongekleed stellen we niets voor. Kleding geeft je identiteit. Het vertelt wie je bent, wat je doet en bij welke groep je hoort. Het beeld dat anderen van jou hebben bepaalt hun gedrag naar jou toe. Dat beeld (jouw imago) wordt onder andere beïnvloed door jouw lichaamstaal (maak je oogcontact, hoe geef je een hand) en je presentatie (hoe kleed en verzorg jij jezelf). Komt jouw imago niet overeen met hoe je wilt overkomen (jouw identiteit) dan kunnen de begrijpen Yin en Yang je daarbij helpen.

Zo werk je aan een beter imago

Ik heb mijn blogs over dit onderwerp voor je op een rij gezet:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 gedachten over “Zo werk je aan een beter imago”

 1. Leuk weer zo’n opfrisser , ga er gelijk mee aan de slag . Elke zondagochtend kijk ik er naar uit , bedankt Lida en nog een fijne zondag .❤

  1. Dank je wel, Hetty, je bent één van mijn trouwste volgers! Jij ook een fijne dag!

 2. Goedemorgen Lida,
  Bij het lezen van je artikel moest ik gelijk denken aan Brigitte Macron.
  Wat vind jij van haar imago ?
  Velen vinden dat zij zich geweldig kleedt, maar de gangbare adviezen voor 65+ legt ze duidelijk naast zich neer.

  1. Als ik een 24 jaar jongere man zou hebben dan zou ik er ook alles aan doen om jonger over te komen en de 65+ regels aan mijn laars lappen. Maar of ik dan mijn rokken ook ver boven mijn knieën zou laten eindigen ….?

   1. Vooral bij haar rokken en jurken moet ik denken aan het gezegde: “ van achter lyceum, van voren museum”

    Ik denk dat langere rokken en jurken haar aantrekkelijker zouden maken.

Reacties zijn gesloten.