Complimenten voor een kleur die je niet staat

Gekleed gaan in een stijl die bij jou als persoon past is de eerste voorwaarde als je er goed uit wilt zien. Als jij je prettig voelt in je kleding straal je dat namelijk ook uit.

Complimenten voor een kleur die je niet staat

Anne vraagt: Ik ben een ‘koel’ zomertype, maar krijg toch vaak een compliment als ik mijn camel jas draag. Hoe kan dat?

Als je complimenten voor een kleur die je niet staat krijgt, kan dat twee oorzaken hebben:

  • De ander vindt die kleur mooi en kijkt niet of hij jou goed staat. Dit noem je projectie en dat gebeurt vaak als je met een vriendin gaat winkelen. Haar smaak projecteert ze dan op jou. Als je op dat moment niet stevig in je schoenen staat kom je met een kleur thuis die niet het beste in jou naar boven haalt.
  • Het kan ook zijn – en dat ligt in dit geval meer voor de hand – dat jij een vrouw bent met een elegant klassieke garderobepersoonlijkheid. Camel heeft iets elegants en sjieks en als je gekleed gaat in een stijl die bij jou past zal de ander dat als harmonieus ervaren. Je komt als ‘echt’ over. De kleur is dan ondergeschikt aan de stijl.

Gekleed gaan in een stijl die bij jou als persoon past is het allerbelangrijkste, wil je er goed uit zien. Als jij je prettig voelt in je kleding straal je dat namelijk ook uit. Als de kleur en het model dan ook nog perfect voor je zijn, zal het kledingstuk een topper worden.

Complimenten voor een kleur die je niet staat

 

Complimenten voor een kleur die je niet staat

Meer lezen ?