Het ideale model rok voor je bodytype

Het ideale model rok laat jou er op je best uitzien, maar zit ook nog eens lekker. Het is niet moeilijk om het goede model te vinden, als je weet waarop je kunt letten

Het ideale model rok voor je bodytype

Ik heb al eens een bericht geschreven over de lengte van je rok. Nu over welke rokmodellen bij je bodytype passen, want ook die vraag krijg ik regelmatig. Dit is het ideale model rok voor jouw bodytype.

Houd dit in je achterhoofd als je een rok koopt:

  1. Hij moet je lichaam voor het oog in balans brengen. Heb je een hoge balans dan zal de rok volume toe moeten voegen op je onderlichaam. Zit je zwaartepunt onder je taille dan zal de rok je heupen voor het oog slanker moeten maken.
  2. Hij moet lichaamvolgend zijn. Dat wil zeggen de vorm van je heup volgen. Lees Je bodytype blijft altijd hetzelfde

Het ideale model rok

  • Ben je een korte vrouw (<162cm) dan is het ideale model rok een recht (iets naar de zoom toelopend) rokje. Ook een A-lijn rok in een soepele stof is het proberen waard. Houd het model zo simpel mogelijk, dus zonder overbodige details. De ideale lengte is rond de knie. Laten je benen het toe dan kan een recht rokje, dat eindigt boven de knie, je benen langer laten lijken. Ben je een Petite ? Weet dat verticale of diagonale lijnen of een asymmetrisch split daar ook aan  bij kan dragen.

Het ideale model rok voor je bodytype

  • Heb je weinig taille (H-silhouet ) dan kun je het beste kiezen voor een rechte rok of een recht vallende rok in een soepele stofEen rok zonder tailleband zit lekker en voorkomt dat je buik over de tailleband puilt.

Het ideale model rok voor je bodytype

Overslagrok

Rechte rok

Recht vallende rok

  • Het O-silhouet kan het beste kiezen voor rechte rokken die naar de knie iets nauwer worden en A-lijn rokken met een gladde heuppas in een soepel vallende stof. Alles wat volume toevoegt op taillehoogte kun je beter vermijden. De ideale rok voor jou heeft geen tailleband of een elastische tailleband.

Rok met elastische tailleband

De beste rokken voor je bodytype

  • Heb je het A-silhouet dan is een A-lijn rok die in je taille begint en voorbij je knieën eindigt het iedeale model rok. De stof moet soepel vallen. Vermijd zakken op heuphoogte, plooien die in de taille beginnen, horizontale details op je heupen, details aan de zoom en rokken die heel wijd zijn. Laat een midirok nooit eindigen op het dikste deel van je kuit, maar net er boven  of onder.

Het ideale model rok voor je bodytype

A-lijn rok

  • Ben je lang en tenger en heb je weinig rondingen (I-silhouet) zorg er dan voor dat je rok volume toevoegt op je heupen. Zakken en horizontale details doen het goed. Tulprokken in een stijvere stof en een sarong rok staan jou als geen ander.

  • Het 8-silhouet kan het beste kiezen voor een rok die glad over de rechte heupen valt, dus lichaamvolgend is, en bij de knie iets nauwer wordt. Of voor een Godetrok die onder de heupen pas wijder wordt. Lees ook Pleidooi voor de Godetrok

Pleidooi voor de Godetrok

 

  • Het V-silhouet  met haar hoge balans kiest voor een rok die haar schouders/borsten in balans brengt met haar slanke heupen. Een rok die vanaf de heup iets uitloopt is het perfecte model. Details op heuphoogte, zoals horizontale zakjes of een laag gedragen riem, werken goed. Ga voor een iets steviger stof.

Rok

  • Het X-silhouet kan afhankelijk van haar lengte en gewicht veel stijlen dragen. Zij moet erop letten dat ze haar schouders en heupen in balans houdt. Een wijd uitlopende rok bijvoorbeeld combineren met een top met een boothals of een jasje met een duidelijke schouderlijn.

Je weet nu waar je op kunt letten als je een rok koopt. Kom je er niet uit? Ik help je graag verder, want ook hoe je een rok draagt/combineert is van belang. Daar zijn geen algemene regels voor, maar laat ik je zien in een stijladvies op afstand.

3 gedachten aan “Het ideale model rok voor je bodytype”

Reacties zijn gesloten.