Deze accessoires maken je winterjas als nieuw

Deze accessoires maken je winterjas als nieuw

Met een winterjas doe je in de meeste gevallen een paar jaar. Elke winter kun je er anders uitzien als je hem combineert met nieuwe winteraccessoires. Deze accessoires maken je winterjas als nieuw.

Met accessoires, zoals een muts, sjaal en handschoenen, kun je je winterjas van vorig jaar up-daten. Neutrale kleuren blijven kort in het geheugen hangen, dit in tegenstelling tot basiskleuren. Heb jij een winterjas in een neutrale kleur, dan weet niemand meer dat je die jas al een paar jaar hebt. Door elk jaar te investeren in een nieuwe sjaal, handschoenen en muts ben jij weer ‘als nieuw’.

Deze accessoires maken je winterjas als nieuw – welke kleur kies je voor je accessoires en hoe verdeel je het over je lichaam? Een paar tips:

 • De kleur van je hoed of muts kan (nagenoeg) dezelfde kleur zijn als die van je jas. Maar je kunt ook je haarkleur als uitgangspunt nemen. Je haarkleur is sowieso altijd een goede kleur voor je tassen, riemen, schoenen, maar ook voor de kleur van je jas!
 • Voor een elegante uitstraling kies je leren handschoenen. Ze zijn er in allerlei kleuren en geven net dat beetje extra aan je outfit. Kies een kleur die in je sjaal zit of laat je inspireren door de kleur van de knopen op je jas. Vingerloze handschoenen kies je beter in een neutrale kleur, zodat je ze bij al je outfits kunt dragen ( bijvoorbeeld bij een dik vest of trui).
 • Sjaals geven kleur aan je gezicht. Met een sjaal in de kleur van je ogen of in een kleur uit je persoonlijk kleurenpalet zit je altijd goed. Deze winter zie je veel ‘harige’ jassen, zoals teddy jassen en nep bontjassen. Combineer deze jassen eens met een gladde ‘zijden’ sjaal om een interessant plaatje te krijgen.

Zijden sjaal

Sjaal

 • Vind je het moeilijk een goede kleur bij je jas te vinden? Kijk dan eens naar de kleur van de voering, vaak geeft die al een indicatie met welke kleur jij jouw jas kunt combineren.

Deze accessoires maken je winterjas als nieuw

Een sjaal moet ‘wat voor je doen’. Heb je een jas in een diepe kleur en heb je een hoog licht-donker contrast? Ga voor een sjaal in een ijspastel. Heb je een hoog kleurcontrast? Dan kun jij een sjaal met een dessin in complementaire kleuren dragen. Heb je een laag kleurcontrast dan kies je een sjaal in monochrome of analoge kleuren.

Heb je een huid met een werkje? Laat een sjaal in een effen kleur dan hangen, tenzij hij veel textuur heeft.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

6 gedachten over “Deze accessoires maken je winterjas als nieuw”

  1. Ik wil je ook nog even laten weten dat ik erg geniet van je Pinterest borden. Ik ben helemaal weg van het bord ” natuurlijke stijl”. Helemaal mijn smaak (ook al loopt mijn leeftijd richting 60) Dankjewel voor alle inspiratie. Groet Irma

 1. Dag Lida, weerom een leerrijk artikel dat ons kleurrijk door herfst en winter loodst met aangepaste accessoires. Maar bij jas, hoed, sjaal en handschoenen ontbreekt nog de handtas. Kan je een tip geven voor een bijpassende handtas aan de hand van je voorbeelden ? Anderzijds heb ik het altijd moeilijk om een sjaal en handtas te vinden die bovendien ook combineerbaar is met de kledij die je onder de jas draagt. Vaak past een dun sjaaltje mooi bij een kleed, maar heb je dan weer een dikke sjaal nodig voor je jas als het koud is buiten. Graag hoor ik van jou hoe ik deze probleempjes kan oplossen. Bedankt . Diane

  1. Misschien dat dit blog jou een antwoord geeft, Diane. Want een handtas moet ook bij je schoeisel passen.

 2. Je blog had ik voordien al gelezen. Ik begrijp dus dat 1 kleur handtas ook bij verschillende kleuren schoeisel kan passen voor zover de kleuren op mekaar afgestemd zijn.
  Ik veronderstel dat dezelfde logica opgaat voor de kleur van de sjaal : sjaal in een kleur die zowel bij jas, kleed of pull past. Ben ik juist ?

  1. Het is jammer dat je zo ver weg woont, Diane, want antwoord op deze vragen krijg je tijdens een kleuradvies. Het hangt nl. af van je kleurbeeld en je bodytype en lengte hoe jij de kleuren over je lichaam verdeelt.

Reacties zijn gesloten.