Deze accessoires maken je winterjas als nieuw

Met een winterjas doe je in de meeste gevallen een paar jaar. Elke winter kun je er anders uitzien als je hem combineert met nieuwe winteraccessoires. Deze accessoires maken je winterjas als nieuw.

Met accessoires, zoals een muts, sjaal en handschoenen, kun je je winterjas van vorig jaar up-daten. Neutrale kleuren blijven kort in het geheugen hangen, dit in tegenstelling tot basiskleuren. Heb jij een winterjas in een neutrale kleur, dan weet niemand meer dat je die jas al een paar jaar hebt. Door elk jaar te investeren in een nieuwe sjaal, handschoenen en muts ben jij weer ‘als nieuw’.

Deze accessoires maken je winterjas als nieuw – welke kleur kies je voor je accessoires en hoe verdeel je het over je lichaam? Een paar tips:

 • De kleur van je hoed of muts kan (nagenoeg) dezelfde kleur zijn als die van je jas. Maar je kunt ook je haarkleur als uitgangspunt nemen. Je haarkleur is sowieso altijd een goede kleur voor je tassen, riemen, schoenen, maar ook voor de kleur van je jas!
 • Voor een elegante uitstraling kies je leren handschoenen. Ze zijn er in allerlei kleuren en geven net dat beetje extra aan je outfit. Kies een kleur die in je sjaal zit of laat je inspireren door de kleur van de knopen op je jas. Vingerloze handschoenen kies je beter in een neutrale kleur, zodat je ze bij al je outfits kunt dragen ( bijvoorbeeld bij een dik vest of trui). Deze winter zie je ook weer handschoenen tot aan de elleboog. Ze geven de broodnodige warmte als je jas wijde mouwen heeft.
 • Sjaals geven kleur aan je gezicht. Met een sjaal in de kleur van je ogen of in een kleur uit je persoonlijk kleurenpalet zit je altijd goed.
 • Vind je het moeilijk een goede kleur bij je jas te vinden? Kijk dan eens naar de kleur van de voering, vaak geeft die al een indicatie met welke kleur jij jouw jas kunt combineren.

Deze accessoires maken je winterjas als nieuw

Een sjaal moet ‘wat voor je doen’. Heb je een jas in een diepe kleur en heb je een hoog licht-donker contrast? Ga voor een sjaal in een ijspastel. Heb je een hoog kleurcontrast? Dan kun jij een sjaal met een dessin in complementaire kleuren dragen. Heb je een laag kleurcontrast dan kies je een sjaal in monochrome of analoge kleuren.

Heb je een huid met een werkje? Laat een sjaal in een effen kleur dan hangen, tenzij hij veel textuur heeft.

4 reacties op “Deze accessoires maken je winterjas als nieuw

 1. Ik doe meestal zo’n jaar of 3 met mijn winterjas. Ik heb er wel meerdere. Een nette, met wol erin en een sportieve “weer en windjas” voor wandelingen in het bos en boodschappen doen op de fiets ;).
  Sjaals en colsjaals vind ik fijne accessoires en ik heb ze dan ook in verschillende kleuren. Jouw advies wordt dus door mij in praktijk gebracht!

   • Ik wil je ook nog even laten weten dat ik erg geniet van je Pinterest borden. Ik ben helemaal weg van het bord ” natuurlijke stijl”. Helemaal mijn smaak (ook al loopt mijn leeftijd richting 60) Dankjewel voor alle inspiratie. Groet Irma

 2. Bij mijn bezoek aan mijn zuster in Amerika (oktober) ging ik gekleed in haar ski jack die zij bij mij had laten liggen. Ik moest dus een “tijdelijke” winterjas daar kopen. Ik vond een pracht exemplaar van zwart witte tweed (klassieker) bij de lokale “thriftstore” (waar men tweedehandskleding verkoopt) het is zo’n jas die jaren meegaat, dus ik ga jouw berichten over sjaals en handschoenen uiteraard toepassen.
  Bedankt! Groetjes, Thea