Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje

Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje

Als je rimpels, sproetjes of ouderdomsvlekjes hebt waar je niet zo blij mee bent – je hebt een huid met een werkje – kies dan liever geen kleding in effen stoffen. Bij deze stoffen vallen je rimpels of sproeten namelijk meer op. Maar ook de keuze van je kleuren doet mee, evenals het dessin.

Heb je een huid met een werkje, kies dan ook stoffen met een werkje. Bij een klein dessin, een structuurtje, een textuur of een gemêleerde stof vallen sproetjes en rimpels namelijk minder op. Je kunt het vergelijken met een ruw houten tafel die je tegen een gladde muur zet, de tafel zal erg ruw lijken. Zet dezelfde tafel tegen een bakstenen muur en de tafel zal minder ruw lijken. Niet dat ik een huid met een ruw houten tafel wil vergelijken ….

Een voorbeeld: Prinses Irene, met haar 79 jaren nog steeds een mooie vrouw, wordt ‘vlekkerig’ als ze een effen stof draagt. Ook de voor haar veel te koele en te heldere kleur versterkt dat effect nog eens.

Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje

De beige jurk daarentegen maakt haar huid zachter. De stof heeft een oppervlaktestructuur die haar rimpels en ouderdomsvlekjes minder laat opvallen. De kleur staat prachtig bij haar huid en haar. Ondanks dat er weinig ‘kleur’ is, is het beslist geen saai plaatje. Er is veel te zien, er zit ‘beweging’ in de jurk: glans versus mat en opaque naast transparant.

Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

3 gedachten over “Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje”

  1. Goh Lida , wat geweldig om dat te weten, hier zit ik namelijk de laatste tijd mee , ga er nu op letten .bedankt hoor !!!

    Hartelijke groeten , Hetty

  2. Dag Lida,

    Dit is de eerste maal dat ik ergens lees dat de textuur van je huid bepalend is voor de kleur en het dessein van je kledij. Dit is fantastisch om weten want inderdaad focussen we ons maar al te vaak op ons kleurtype terwijl de huid even belangrijk is. Ik hou daar voortaan absoluut rekening mee. Bedankt voor je geweldig advies.

Reacties zijn gesloten.