Eerst een herfsttype nu een wintertype. Kan dat?

Waarom met name diepe vrouwen vaak verkeerd worden geanalyseerd. En kun je van kleurtype veranderen?

Eerst een herfsttype nu een wintertype. Kan dat?

Deze vraag kreeg ik van Linda: Twintig jaar geleden werd ik als herfsttype geanalyseerd. Een jaar geleden als wintertype. Kun je van kleurtype veranderen in de loop der jaren? Eerst een herfsttype nu een wintertype, kan dat?

Eerst een herfsttype nu een wintertype

Daar kan ik duidelijk over zijn, dat kan niet. Je verandert in principe niet van kleurtype. Wel is het zo dat je met het ouder worden meer opschuift naar een iets gedempter kleurenpalet, omdat je natuurlijke kleuren ook zachter worden. Vooral na de menopauze kan dat bij vrouwen het geval zijn. Je verliest immers kleur uit je haar (je wordt grijs) en ook de doorbloeding van je huid wordt minder.

Factoren die je kleurbeeld kunnen veranderen

  • Een helder-koel (winter-)type kan veranderen in een koel-helder (winter)type. Was dit kleurtype eerst heel mooi in intense heldere koele kleuren, nu kan zij beter kiezen voor de koele heldere kleuren uit het winterpalet.
  • Met name vrouwen met de dominante kleurkarakteristiek ‘diep’ willen nog wel eens verkeerd geanalyseerd worden, is mijn ervaring. Het vier-seizoenen-systeem is te beperkt om een verfijning aan te brengen. Deze diepe vrouwen worden dan eerst als herfsttype geanalyseerd en blijken bij een tweede analyse koele ondertonen te hebben die meer bij het wintertype passen.

Onder welke omstandigheden is er geanalyseerd

Los van het feit dat iemand in de loop van zijn leven soms beter andere kleuren uit zijn/haar kleurenpalet kan dragen kun je je afvragen onder welke omstandigheden de analyse plaats vond. Was het bij dag- of kunstlicht? Werden geverfde haren bedekt met een mutsje? Gebeurde de analyse met of zonder make-up? Om een goede kleurenanalyse te kunnen doen is het belangrijk dat de ruimte, waar de analyse uitgevoerd wordt, neutraal is met veel daglicht. Zijn deze factoren niet optimaal, dan kun je tot een totaal verkeerd beeld komen.

bron foto’s: Annechien Steenhuizen: DWDD – Kim van Kooten: de Volkskrant

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen.
Voor € 32,50 krijg je per post de maxi kleurenkaart. Dit is inclusief verzending (woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 bij) én je ontvangt per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Hierin zie en lees je wat je kleurcontrast en licht-donker contrast is. Wat je beste neutralen en pasteltinten zijn. En hoe je de Personal Color Card gebruikt. Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Let op: De kleurenkaart kan niet geruild worden.

Kom je er niet uit? Dat kan, want het verschil tussen een helder-koel en een helder-warm type is niet gemakkelijk te zien. Beiden kunnen bijvoorbeeld geringe verschillen in hun oogkleur hebben. Wil je zeker weten hoe je er op je best uit kunt zien investeer dan in een kleuradvies online

 

Lees ook:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren