Dit zijn de modekleuren Lente-Zomer 2024 volgens Pantone

Pantone presenteert niet alleen de modekleuren voor het komend seizoen, maar ook de tijdloze kleuren die de basis vormen van elke garderobe. Je kunt ze met al jouw andere kleuren combineren.

Modekleuren Lente-Zomer 2024 volgens Pantone

Twee keer per jaar moeten de Pantone modekleuren ons verleiden om nieuwe kleding te kopen. Dat is niet anders met deze modekleuren Lente-Zomer 2024. Je mag weten dat ik al een paar jaar loop te dubben of ik nog wel over modekleuren moet schrijven. We weten allemaal hoe het gaat in de mode-industrie. Bergen met kleding die afgedankt wordt, niet omdat de kleding versleten is, maar omdat we geprikkeld worden steeds wat nieuws te kopen.

Zin in wat nieuws

Begrijp mij goed, ook ik heb om de zoveel tijd zin in wat nieuws. Maar ik beperk dat tot maximaal vijf kledingstukken per jaar. Als jouw basisgarderobe goed is kun je met één nieuw kledingstuk weer veel nieuwe combinaties maken. Je leest in dit bericht hoe je dat aanpakt  Combi-meer met dit handige garderobeplan Met slechts één kledingstuk in een ‘nieuwe’ kleur ga je van 13 naar 14 kledingstukken. Dat betekent dat je er geen 31 maar 41 dagen lang elke dag weer anders uit kunt zien. Je merkt het, ik schrijf toch weer over modekleuren. Met als argument dat, als je weet wat aan kleuren te koop is, het gemakkelijker wordt om een kleur te kiezen die bij jouw kleurtype past.

Dit zijn de modekleuren Lente-Zomer 2024

De kleur groen neemt, evenals deze winter, nog een dominante plaats is. Er is sowieso een grote overlap met de modekleuren Herfst-Winter 2023  Dat is met name handig als jij jouw (niet al te dikke) winterkleding nog even wilt blijven dragen en er toch net wat meer lenteachtig uit wilt zien. Pantone maakt een toptien van de kleuren die het vaakst op zowel de catwalks van Londen als New York voorbijkomen. Voor ons zijn het de kleuren van Londen die we het meest aan zullen treffen in de collecties. Daar ga ik dan ook wat dieper op in.

Dit zijn de vijf klassiekers of, zoals ik ze noem, de neutralen.

 • Briljant White –  wit zul je veel zien. Lees ook even Jouw kleur wit
 • Mushroom  – een licht taupe
 • Northern Droplet – een licht grijs, altijd een goede neutraal voor de lichte kleurtypes. Je kunt hem zowel met koele als warme kleuren combineren. Heb je zilvergrijs haar? Dan moet dit grijs in je kast hangen.
 • Quiet Shade – een medium tot donker grijs. Grijs deed deze winter al zijn intrede, maar blijft favoriet.
 • Brush – dit lichte warme bruin zul je in vele varianten tegenkomen.

De modekleuren Lente-Zomer 2024

De tien basiskleuren van de Pantone modekleuren Lente-Zomer 2024

 • Horizon Blue – een koel hemelsblauw. Pas op, deze modekleur zie je ook in een warmere uitvoering. Kijk even bij de kleuren van New York. Gebruik altijd je Personal Color Card om de goede kleur te vinden
 • Strong Blue- een helder koel (kobalt-)blauw
 • Bistro Green – dit diepe koele groen zagen we deze winter ook al. Perfect voor koele en diepe kleurtypes. Ook de diep-warme kleurtypes kunnen dit groen dragen.
 • Spicy Mustard – het woord zegt het al, een pittig warm mosterdgeel
 • Chutney – een warm bruin. Bruin zullen we sowieso veel zien. En dat blijft komende jaren ook nog wel even.
 • Sun Orange – een helder oranje voor de warme lentetypes
 • Fiesta – een helder primair rood. Is koel noch warm.
 • Charlock – een licht helder geelgroen.  Genoemd naar de kleur van een wilde mosterdplant met gele bloemen.
 • Burnished Lilac – een gedempt/vergrijsd lila 
 • Tarragon – een gedempt/vergrijsd warm geelgroen

Modekleuren Lente-Zomer 2024 volgens Pantone

Blazer // Shirt rood // Badpak // Shirt // Oranje Shirt // Heuptas // Trui // Tas hemelsblauw // Jasje mosterdgeel // Hoodie // Jumpsuit // Broek donkergroen //  Broek // Jack // Sjaal // Trui // Jurk met jasje // Sweatshirt lila // Leren jack // Jas 

Vorige week heb je deze combinatie  van Spicy Mustard en Tarrogon al gezien. Net in een iets andere tint dan die je hierboven ziet. Dat zul je nu ook in de kledingcollecties aantreffen. De kleuren zullen nooit exact hetzelfde zijn.

Top // Broek // Sandalen // Sjaal, tas en riem zijn niet meer verkrijgbaar

Bij de Pantone modekleuren van de New York modeweek is er een overlap met die van Londen. De kleuren zijn intenser, opvallender. Voor de heldere kleurtypes is er het primaire geel, groen en rood. Ook is Capri warmer dan Horizon Blue.  Het lichtblauwe Chambray Blue zal het lichte zomertype aanspreken, maar kan ook als pastel fungeren voor de andere koele types. Rooibos Tea is een warm roestbruin.

De klassiekers van de New York modeweek verschillen ook niet zo veel van de Londense.

Mijn advies:

Kijk eerst in je kast welke kleding en kleuren je daar nog hebt. Maak combinaties en leg ze vast op foto. Bedenk welke ‘nieuwe’ kleur je er bij zou kunnen en willen dragen. En bedenk ook welk kledingstuk je nog mist. Is dat een broek, jasje, een trui, vestje enz. Dan kun je gericht op zoek gaan naar een nieuw kledingstuk. En dat zonder schuldgevoel kopen 😉

 

 

3 gedachten aan “Dit zijn de modekleuren Lente-Zomer 2024 volgens Pantone”

 1. Hallo lida
  Ik lees graag jou advies
  Ik wil graag een butget gaderobe.
  Jij hebt er een op de mail een butget gaderobe van vele kleuren.
  Kan je er ook eentje maken voor gedemd koel.
  Dat zou ik heel graag zien Ik heb voorbeelden nodig anders zie ik door de bomen het bos niet meer
  Hartelijk groeten Annie

  1. Je kunt heel gemakkelijk het donkerblauw vervangen door grijs of grijsblauw, Annie. En het heldere roze voor het zachtere roze uit jouw Personal Color Card. De drie kleuren die jij neemt zijn dan grijsblauw, framboos en vergrijsd paars bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten.