Combineren kun je leren met deze combinatieformule

Combineren kun je leren

Heb je in een opwelling een nogal in het oog springend kledingstuk gekocht, maar blijft het in de kast hangen? Heb je geen idee hoe je het moet combineren? Of durf je niet zo goed nieuwe kledingcombinaties te maken? Combineren kun je leren!.

De combinatieformule

  1. Een basisstuk, zoals een jeans in een donkere kleur, een T-shirtje, een recht rokje of een broek in een neutrale of onopvallende tint.
  2. Een interessant kledingstuk. Dat kan een broek zijn in een opvallende kleur, een lange rok met een dessin, een blouse met een glans of een rokje met textuur.
  3. Een kledingstuk dat het geheel afmaakt, zoals een jasje of een vestje. Maar ook een riem of sjaal kun je hiervoor gebruiken en zelfs een lange ketting als het te warm is voor een vestje.
  4. Accessoires, zoals een tas, schoenen en sieraden om het geheel een persoonlijk tintje te geven.

 

Combineren kun je leren

Combineren kun je leren

De truc is dus één interessant kledingstuk te kiezen. Je kunt daarvoor ook de ‘afmaker’ gebruiken. Bij de laatste kledingcombinatie zou je dan bijvoorbeeld het blauwe jasje kunnen vervangen door een knalrood exemplaar. Het gestreepte shirtje zal in dat geval minder aandacht vragen dan in de hierboven getoonde kledingcombinatie en van een interessant kledingstuk een basiskledingstuk worden. Combineren kun je leren!

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.