Een kleuraccent werkt het best in een oneven aantal

Met een kleuraccent maak jij je outfit interessanter en persoonlijker. Thirza vraagt hoe ze dat dan doet met een groene ketting. Lees hoe je een kleuraccent gebruikt om een uitgebalanceerd geheel te krijgen. Dus zonder dat het een rommelig geheel wordt.

Een kleuraccent werkt het best in een oneven aantal

Thirza mailt: Beste Lida, Misschien zie ik het over het hoofd maar ik ben op zoek naar informatie over hoe je een gekleurde ketting kan combineren in je outfit. Kan een groene ketting bijvoorbeeld ook een op zichzelf staand iets zijn? Of kan het bijvoorbeeld dan ook met een groene riem of groene nagellak tot één geheel vormen?

Met een kleuraccent maak je een outfit meteen interessanter en persoonlijker. Het woord zegt het al, je gebruikt een kleur om ergens een accent op te leggen. Dit kun je doen met een accessoire in een accentkleur, maar ook met een hemdje dat boven je trui uitkomt. Een kleuraccent is een blikvanger waarmee je kunt spelen. Hij kan het oog van de ander naar je positieve punten brengen en daarmee ook afleiden van die delen van je lichaam waar je minder blij mee bent.

Op een schilderij zie je vaak dat de schilder gebruik maakt van een accentkleur. Wat opvalt en tegelijk interessant is, dat de schilder zich beperkt tot een paar kleuraccenten. En dat ook nog eens in een oneven aantal. Ook in een outfit is het belangrijk het aantal kleuraccenten te beperken. Een veelheid aan kleuraccenten gaat aan het doel voorbij, het maakt dat je outfit alleen maar een rommelige indruk maakt. Gebruik maken van een accentkleur in een oneven aantal lijkt gewoon te werken. Het geeft een uitgebalanceerd beeld.

Ik raad je dan ook aan de kleuraccenten te beperken tot een oneven aantal:

  • Eén keer – bijvoorbeeld met een opvallende ketting in een accentkleur op een jurkje in een neutrale kleur. De schoenen en je tas zijn daarbij ook in een neutrale kleur. Dat mag rustig een andere neutrale kleur zijn. Alle aandacht zal nu naar deze ketting gaan.
  • Drie keer – herhaal het kleuraccent nog twee keer. Dat kan in een tas, oorbellen, armband, riem of je schoenen zijn.
  • Vijf keer – in onderstaand voorbeeld zie je dat de accentkleur geel terugkomt in de riem, de tas, de schoenen en in de oorbellen. Maar ook in het dessin van de sjaal, die voor de rest uit neutralen bestaat.

Een kleuraccent werkt het best in een oneven aantalJe stijlpersoonlijkheid kan invloed hebben op hoe vaak je een kleuraccent aanbrengt. Het elegant klassieke type zal zich waarschijnlijk beperken tot één of drie keer. Terwijl het romantische of creatieve type misschien eerder voor drie of vijf keer gaat. Het dramatische type draagt wellicht liever één statement accessoire in een opvallende kleur waar alle aandacht meteen naar toe gaat.

Kleuraccenten werken het best in een oneven aantal

Maxima weet wat ze doet. Hier combineert ze haar marineblauwe jumpsuit met drie kleuraccenten, te weten een clutch, pumps en oorbellen in dezelfde rode kleur.

Instagramaccount van queenmaxima_fashion

Hoe ga jij om met kleuraccenten? Hoeveel draag jij er tegelijk? Laat het ons weten.

 

10 gedachten aan “Een kleuraccent werkt het best in een oneven aantal”

  1. Dank Lida,
    Begrijp ik dan goed dat ik als casual type het beste drie kleuraccenten kan dragen?

    1. Je kunt zelf bepalen hoeveel kleuraccenten je gebruikt, Maria. Ik heb alleen aangegeven dat je stijlpersoonlijkheid invloed kan hebben op het aantal kleuraccenten dat je kiest.

  2. Het is ook mooi, wanneer een t-shirt met lange mouwen, bij de polsen iets zichtbaar is bij de mouwen van je trui

  3. Wat een fijne tip! Ik beperk me meestal maar tot 1 -3 kleuraccenten. En heb daarbij meteen de vraag of zilverkleurige/witgouden accenten (in sneakers, ceintuur, oorbellen) ook onder deze tip vallen.
    Ik stem dit wel af op elkaar maar tel nooit het geheel aan accenten…
    Hoe ga je dus om met je zilveren (of gouden of bronzen) accenten in je outfit?

    1. Het zilver of goud in je schoenen is zo neutraal dat je die niet onder de kleuraccenten hoeft te scharen.

  4. Mijn benen zijn kort en daarom gebruik ik regelmatig 2 accenten. Omdat ik vaak dezelfde kleur schoeisel gebruik bij broek of rok.
    Wel fijn om te lezen over veel of weinig kleuraccenten te dragen.

  5. Ik gebruik zelden of nooit een tas als accentkleur, want de tas draag ik maar kort bij mijn outfit en uitstapjes. Ik heb alleen tassen in basiskleuren. Als ik een hoofdband , schoenen en riem in bv rood draag werd mij een keer verteld dat dat te veel was. De aandacht gaat van boven naar beneden en de blik blijft nergens rusten.
    Is dit zo?
    Groetjes Joke
    Dit onderwerp van even en oneven kleur accenten heb ik nog niet eerder op het gebied van mode gehoord.
    Wel ken ik het samenstellen van een compositie in een stilleven of plantenarrengement ( oneven).

    1. Als je je schoenen en een een haarband in een accentkleur draagt dan gaat de blik van onder naar boven en vice versa. Je lijkt langer. Een smal riempje in dezelfde kleur zou dat effect onderuit kunnen halen. Maar bij een ketting en/of oorbellen gebeurt dat niet.

  6. Nou, wat een interessant bericht weer! Ik ga er eens goed op letten de komende tijd of ik dit herken. Want vaak kan ik er de vinger niet op leggen waarom een bepaalde combinatie niet goed uitpakt, grote kans dat dit het is. Heel leuk, nooit bij stilgestaan.

Reacties zijn gesloten.