De ideale jurk voor het O-silhouet

De jurk is een fijn kledingstuk, je bent hiermee immers in een keer ‘gekleed’. Het is ook een veelzijdig kledingstuk. Je kunt hem combineren met een jasje voor naar je werk en met een vest als het wat meer casual mag zijn.

De ideale jurk voor het O-silhouet

Ben jij de vrouw met het O-silhouet dan is je taille het breedste punt van je lichaam. Een jurk voor het O-silhouet zal altijd gemakkelijk, zonder te blijven hangen, over dit deel van het lichaam moeten glijden. Je hebt prachtige benen, dus laat ze zien!

De ideale jurk voor het O-silhouet gaat gemakkelijk over de borsten en buik. Naar de zoom moet de jurk iets nauwer worden of van een soepel vallende stof zijn gemaakt die recht naar beneden valt. Een jurk die wijd uitloopt laat je benen alleen maar slanker lijken. En dat heb jij niet nodig, het zal je slechts onnodig topzwaar maken. Ook moet de rok van de jurk glad, zonder rimpels, overgaan in het lijfje.

Deze jurk voor het O-silhouet is een variatie op de wikkeljurk, de zogenaamde jurk met een overslag. Deze overslag maakt een V-hals die je hals voor het oog langer maakt. De hoge taillenaad benadrukt je slankste punt, dat net onder je borsten zit. Het oog van de ander wordt zo weg van je brede taille en naar je fraaie decolleté geleid.

De ideale jurk voor het O-silhouet

Let er op dat de taillenaad onder je borsten zit en niet halverwege. Bezuinig nooit op een perfect zittende beha Die zorgt er namelijk voor dat je buik minder opvalt.

De iets wijdere halve mouw laat niet alleen volle bovenarmen slanker lijken, maar eindigt precies op je slankste punt. En benadrukt dat punt nog eens extra. Als het lukt, bevestig dan altijd een kleine schoudervulling in je kleding. Je zult zien dat dat meteen pittiger staat.

De ideale jurk voor het O-silhouet

Jurk

De witte sandalen zijn hier te koop en de tas hier

Meer lezen?

Op mijn Pinterestbord O-silhouet vind je nog meer jurken