Kledingtips voor de hoge heup – je verticale proporties

Een hoge heup en een korte taille. Misschien heb je deze termen al eens voorbij zien komen, maar weet je niet wat het verschil is. Dat is niet zo raar, want het zijn namelijk twee verschillende benamingen voor hetzelfde lichaamskenmerk.

Kledingtips voor de hoge heup - je verticale proporties

Ben jij een vrouw met een hoge heup of een korte taille dan heb je weinig ruimte tussen de onderkant van je ribbenkast en het heupbeen. Daardoor heb je in verhouding tot de rest van je lichaam een kort bovenlichaam, maar – tel je zegeningen – vaak lange benen.

Je kunt zelf ontdekken of je een hoge heup hebt. Zit er minder dan een handbreedte ruimte tussen de onderkant van je ribben en het heupbeen dan heb je een hoge heup.

Waar zit je heupbeen?  Als jij je handen in je zij zet, voel je onder je handen een bot. Dat is je heupbeen. Op de foto zie je dat mijn duimen op mijn heupbeen rusten.

Kledingtips voor de hoge heup - je verticale proporties

Wie hebben een hoge heup? Het H-silhouet, het I-silhouet en het 8-silhouet. Ook het V-silhouet heeft in de meeste gevallen een hoge heup.

Met de juiste kleding kun je voor het oog je verticale proporties in balans brengen. Je bovenlichaam zal langer lijken en meer in verhouding zijn met je onderlichaam. Misschien wel de belangrijkste tip: Draag je tops altijd over je broek en rok. Of laat ze flink bloezen. En vergeet niet het belang van een goed passende beha. Want hoe hoger je borsten zitten, hoe langer je bovenlichaam lijkt.

Kleding die je bovenlichaam langer laat lijken:

 • een top of jasje met verticale strepen
 • een verticale bies aan een openvallend jasjes/vestje
 • een jasje/top met verticale figuurnaden
 • een blazer met een smalle reverskraag
 • een broek die onder je navel begint
 • een verlaagde taille in je jurk
 • een rok met een heuppas

Nog meer tips:

 

2 gedachten aan “Kledingtips voor de hoge heup – je verticale proporties”

 1. Hoi Lida,
  Ik heb smalle afhangende schoudertjes èn een hoge heup.
  De pasvorm van mijn bh’s (balconette) is goed, maar doordat mijn borsten ook een beetje laag beginnen, lijkt de romp nog kleiner.
  Zijn er bh’s die de borsten letterlijk kunnen optillen?

Reacties zijn gesloten.