Korter en voller versus langer en slanker lijken

Met hoe jij jouw kleuren over je lichaam verdeelt kun je korter en voller lijken. Maar ook kun je voor het oog langer en slanker lijken.

Zo lijk je korter en voller of juist langer en slanker

Ben je een lang en slank dan kan het soms fijn zijn om iets korter en voller te lijken. Door bijvoorbeeld een groot kleurverschil aan te brengen tussen je top en broek/rok maak je een horizontale lijn die jou in tweeën ‘knipt’. Je lijkt minder lang en het bijkomende effect is dat je ook wat voller lijkt. Vrouwen die 180 cm of langer zijn kunnen hier gebruik van maken. Lees mijn berichtenreeks horizontale lijnen voor de uitleg.

Ben je aan de korte kant (kleiner dan 165 cm) dan kun je beter je kleuren zo over je lichaam verdelen dat je langer lijkt. Bijkomend effect is dat je ook slanker lijkt. Ben je een petite dan kun je onderstaande regels negeren.

  • Een donkere top in combinatie met een lichte broek/rok verkort het meest. Daarentegen zal een lichte top op een donkere broek/rok een liftend effect hebben. Onze ogen trekken namelijk als als eerste naar de lichtste kleur en omdat je die hoger draagt, lijk jij langer. Draag je de lichte kleur op je onderlichaam dan gaat daar het eerst de aandacht naar toe en lijk je korter en voller. Lees dit bericht voor de uitleg. Let maar eens op als je iemand ziet die witte sneakers draagt onder een donkere jeans, waar kijk je het eerste naar?

  • Monochrome kleuren maken geen scherpe horizontale lijn. Het oog van de ander gaat gemakkelijk van boven naar beneden en andersom. Monochrome kleuren, ook wel ton-sur-ton kleuren genoemd, maken je dus voor het oog langer. En als je langer lijkt, je weet het inmiddels, lijk je ook slanker. Draag je op je bovenlichaam een shirtje of blouse met een dessin waar de kleur van de broek/rok in terugkomt dan versterk je dit effect nog eens.
  • Heb je een hoge balans , zoals het V-silhouet, dan kun je beter geen lichte kleuren op je bovenlichaam en donkere kleuren op je onderlichaam dragen. Maar dan heb je gelukkig andere stijlmiddelen tot je beschikking.

Misschien ook interessant: