Reacties van klanten

Maya – Intussen heb ik alles eens kunnen doornemen. Ook de kleurenkaarten zijn vandaag in de bus gevallen. Wat een verheldering! Dankjewel! Ik heb het gevoel dat het helemaal klopt. Gelukkig heb ik intuïtief meestal de juiste kleuren gekozen voor mijn kledij. Ik had echter nog nooit gehoord over een onderscheid tussen basiskleuren en neutrale kleuren. Er is me dus veel duidelijk geworden. Jouw uitleg maakt het zeker makkelijker om te combineren. Ik kreeg deze week zelfs al meteen complimentjes op het werk. Niks nieuws gekocht nochtans, maar beter gecombineerd waarschijnlijk. Duidelijk dus dat het een verschil maakt.

Het is écht een stap vooruit dat ik nu precies weet naar welke modellen van broeken, kleedjes, enz. ik op zoek kan. Dat zal veel centen en energie sparen bij het winkelen. Ook  de kleurenkaart voor in de portefeuille lijkt me een handig hulpmiddeltje. In beter (passend) ondergoed zal ik nu eveneens investeren, zoals je adviseert. Ik had geen idee dat dit zo belangrijk zou zijn.
Dankzij je uitgebreide uitleg heb ik er toch wel meer inzicht in gekregen hoe kleuren en modellen iemand vormgeven. Het is voor mij nu een plezier om mijn kleding uit te zoeken voor de werkdag. Het interesseert me meer om ermee bezig te zijn en ik blijf je website dus zeker bezoeken! Er valt voor mij wel nog wat bij te leren. Heel blij met jouw advies. Ik zou het iedereen aanraden!

Marianne – Drie weken geleden was ik bij je voor een kleur-advies en het leek me wel zo aardig om even te laten weten dat ik je adviezen al in praktijk breng. Mijn kledingkast heb ik eens doorgenomen, dat gaat super met de kaart erbij. Wat ik eigenlijk al wel wist werd zo wel héél duidelijk: zwart voert de boventoon…nu niet meer dus . De kleding die wel de goede kleur heeft in ere hersteld en rustig aan begonnen met wat vestjes, sjawls en shirtjes te kopen. De kaart heb ik echt gebruikt in de winkel, want alleen op de “koele”kleuren afrennen, daarmee ben ik er nog niet. Het is nog oefenen geblazen met koel-gedempt en gedempt-koel bijvoorbeeld. Maar wat een gemak: ik weet nu zeker wat níet kan, wat wél kan past ook nog eens bij elkaar. Zo kan ik steeds wat stukken toevoegen. Ik ben er blij mee. Een afspraak bij de kapper is gemaakt , een plan om naar natuurlijk grijs te gaan ook. Redelijk voortvarend in 3 weken toch?

Melissa – Een jaar geleden heb ik een kleuradvies gekregen samen met mijn man. Ik droeg veel felle, heldere kleuren in combinaties met een hoog kleurcontrast en was diep teleurgesteld toen u me als diep, gedempt, koel met een laag kleurcontrast identificeerde. U zei toen: geef jezelf een jaar om eraan te wennen. Dat heb ik gedaan. Ik heb heel wat kleding geverfd en vervangen en heb veel prachtige nieuwe kleurencombinaties ontdekt die ik vroeger nooit zou hebben gedragen – al heb ik nog steeds dagen dat ik er expres voor kies om me niet aan de richtlijnen te houden. Maar over het algemeen zie ik er nu mooier uit terwijl ik minder opval. Ik draag ook andere stoffen afhankelijk van het seizoen. Erop terugkijkend ben ik toch heel blij dat ik advies heb ingewonnen en dat ik me nu bewust ben van de indruk die mijn kleuren maken.

Wesna M. – Hallo Lida, jij hebt mijn leven veranderd. Vroeger begreep ik nooit hoe het werkte, ik kocht een mooi kledingstuk en was nooit echt tevreden over het resultaat. Het leek wel of niets mij echt mooi stond. (jarenlang niet in de spiegel willen/kunnen kijken en al helemaal niet op de foto willen gaan). Door jouw adviezen en je blog, koop ik nu kleding die mij mooi maakt. Mijn leven is nu mooier. Ik draag geen zwart meer. Ik durf in de spiegel te kijken en ik draag kleur. Dank je wel voor deze verandering. Lieve groet van Wesna

Conny M. – Dank je wel voor het goede kleuradvies!
Ik denk er met veel plezier aan terug  en ben mijn kast al aan het reorganiseren.
Mijn familie was verbaasd over de kleuren die er voor mij uitsprongen, dat hadden ze niet verwacht, maar ze zijn het helemaal met je eens dat het me goed staat!

Ingrid H. – Hallo Lida,  werkelijk super bedankt voor de kleurenanalyse vanochtend!  Jouw ervaring en deskundigheid maken dat ik bewuster keuzes kan maken en daardoor met meer zelfvertrouwen in t leven kan staan. Je vele nuttige adviezen tussendoor hoop ik allemaal te onthouden, gelukkig is alles na te lezen, nu ik weet wat ik moet lezen ?!    Hartegroet, Ingrid

Cecile B. – Met plezier kijk ik terug op mijn bezoek naar Meppel. Het advies heeft veel voor me veranderd. En de complimentjes vliegen me om de oren. Ik sta met meer zelfvertrouwen iedere dag voor de spiegel om moeite te doen voor MIJ. Gewoon omdat ik me mag laten zien. En het grootste verschil is nog wel dat ik nu met plezier een paar kledingwinkels in ben geweest. Vol zelfvertrouwen ga ik nu shoppen. Iets waar ik jarenlang tegenop zag. Omdat ik wist dat ik verkeerde adviezen kreeg en zelf nog niet zag wat de kleding met MIJ deed. En wat gebeurt er als de verkoopster me een blouson wil verkopen en ik laat weten dat dat dus niets voor mijn figuur, het maakt me totaal vierkant! Ik krijg vervolgens eerlijk advies. Asjemenou. Ik heb lekker geshopt en vol zelfvertrouwen de kleren getoond. Deze investering is het me dubbel en dwars waard geweest. En laten we eerlijk zijn, 2 of 3 miskopen minder en het is er al uit. Dank je wel voor je vakkundigheid!

Anne Maria heeft heel mooi het proces beschreven dat volgt na een kleur- en stijladvies. Hier kun je haar verhaal lezen.

Mieke V. :  Ik kan niet wachten tot het morgen licht is en ik mijn kast en tassen met “afgekeurde” kledingstukken nog eens doorga spitten met jouw, míjn, PCC erbij. En ik ga lekker experimenteren; ik snap veel van mijn kleurfouten nu beter. Ik ben ook heel blij met de make-up: het maakt me helderder, stralender zonder me harder te maken. Ik voel me er heel goed bij. Dankjewel, was een goed advies. Ook de manier waarop je het deed vond ik bijzonder prettig. Ik voelde me erg op mijn gemak.

Alie R. :  Na ons bezoek aan jou heb ik alle informatie die je ter plekke gaf eerst even laten bezinken. Daarna heb ik jouw site en blog uitgebreid doorgespit en dat leverde heel wat nieuwe inzichten op! Het is heel prettig dat alle berichten in categoriën staan en dat je met tags werkt; dat maakt het heerlijk overzichtelijk. Al met al ben ik heel blij met dit cadeau wat ik van mijn dochter heb gehad en ik zal er ook hierna nog heel lang profijt van hebben. En het was fijn om het samen met haar te doen. Om te zien hoe háár kleuren voor háár werken en te merken hoveel plezier ze er nu al aan beleefd.

Zaterdag zijn we samen gaan winkelen, vooral om eerst eens te oefenen met onze kaartjes. Het was héél verhelderend! Het kleine kaartje werkt fijn, je ziet in één oogopslag of de kleur klopt. (Alleen met dessins is het iets lastiger). En we werden allebei verrast: Door kleuren waar we als vanzelf naar grepen, maar die helemaal niet blijken te passen, of door kleuren die we normaal nooit zouden kiezen, maar die echt prachtig staan. (Ik had bijv. een gehaakte wollen omslagdoek in een gedempte petrol-tint, waar ik niets van verwachtte, maar die echt geweldig werkte. Hij was vèr boven mijn budget, dus ik nam hem niet, maar het was een goede eye-opener). Hartelijk bedankt voor alle tips en adviezen. Vriendelijke groet,  Alie.

Lucia K. : Ik wil nog even zeggen hoe ideaal dat kleur-kaartje is, het is een geweldige vondst. In de kledingzaken worden verkoopsters soms helemaal gek van die mappen en flappen met kleurstalen. In eerste instantie kan ik onopgemerkt toch al wat voorwerk doen.

Ineke K. : Dank voor de enorm leuke en leerzame middag donderdag jongstleden. Ik heb veel opgestoken van jouw adviezen. Ik heb deze inmiddels puntsgewijs opgeslagen in mijn smartphone, zodat ik ze altijd bij de hand heb. En .. de haakjes zijn ook al in een tweetal korte jasjes genaaid. Het verschil was zo duidelijk.

Joke D. : Ik ben erg blij dat mijn stijlpersoonlijkheid er nu eens goed in naar voren is gekomen. Dat geeft veel verduidelijking. Dat proces is al jaren gaande en maakte dat ik van alles door elkaar droeg qua stijl met het gevoel dat ik nooit echt tevreden was. Daardoor durfde ik ook niet echt duurdere kleding te kopen, want dan is het helemaal zonde om weg te doen. Ik merk dat ik het nu met deze kennis ook wel durf te wagen om betere en duurdere kleding aan te schaffen. Weten wat je lichaamsvorm is zegt nog niets over je stijlpersoonlijkheid, heb ik gemerkt. Alsof ik eindelijk een soort toestemming heb gekregen om te zijn wie ik ben en dat mijn stijl en smaak bij mij horen, (identiteit). Kortom, het is een hele zinvolle dag geweest en je bent echt geknipt voor dit werk, ook door je grote kennis en ervaring.

Ria W. :  Vanmiddag had ik een afspraak met een vriendin die niet wist dat ik bij jou was geweest. Ze neemt nooit een blad voor de mond dus ik was verrast blij toen ze zei: ,, Wat  zie jij er mooi uit, die ogen….prachtig en het lijkt of al je rimpels zijn verdwenen.” Een groter compliment kon ik, maar vooral jij, niet krijgen. Vriendelijke groet en dank voor je zorgvuldige manier van kijken, adviseren en opmaken, Ria.

Saskia Z. : Ik heb enorm genoten van mijn bezoek aan jouw stijlstudio. Je hebt mij geduldig geholpen mijn stijlpersoonlijkheid te ontdekken en vorm te geven. Van mijzelf heb ik weinig stijlgevoel en daarom ben ik erg blij met de tips die je gegeven hebt. Ik snap nu beter wat kledingmodellen met mijn lichaam doen en welke kleding voor mijn werk geschikt is.  Handig dat ik alles nog eens rustig kan nalezen in het stijlboek. Toen ik vanmiddag een kledingwinkel binnenliep kon ik meteen de een groot deel overslaan. Wat fijn om niet meer een halve winkel door te moeten  passen- en dan nog onzeker te zijn ..
Mijn man was onder de indruk van de foto’s; zoals ik voorspeld had en hij is ook blij dat ik nu echt zonder schroom rokken durf te dragen!!
Lida, dank je wel voor de leerzame, inspirerende en gezellige ochtend en ik kan wel zeggen nu ik je al een paar jaar volg op je site; je maakt je belofte waar! Ga zo door!

Esther van der W.
: Wat een leerzame middag heb je mij gegeven vorige week. Echt geweldig! Vooral het inzicht in kleurgebruik is verrassend. Er valt wel veel kleding uit mijn kast af, maar wat ik overhoud voelt nu ook als helemaal goed. Gisteren kwam mijn bestelde jurkje, een rood wikkeljurkje, dat had ik anders nooit besteld, maar het staat zo mooi!

Maud S. : Ik vond het erg leuk en inspirerend gisteren! Ben vandaag geslaagd in Leeuwarden voor een prachtige lange jurk in prinsessenlijn met mooie suède punt pumps eronder, helemaal ‘me’. Shoppen gaat zo veel efficiënter nu. En ik heb besloten weer te gaan naaien. Nogmaals bedankt, Maud.

Chantal E. :  Wilde je in de eerste instantie bedanken voor de consulten. Waren prettig en waardevol. Ik krijg veel complimenten over mijn make up. Zelfs op mijn werk zei mijn manager er is iets anders aan je, je ziet er goed uit. Niet verklapt wat het was natuurlijk.
Het winkelen gaat zoveel gemakkelijker nu. Ik merk nog wel dat mijn oog snel getrokken wordt naar het ‘veilige’ zwart en donkergrijs. Heb toch nog zo’n jurkje aangepast, maar zie nu ineens hoe bleek het me maakt. Ik kan echt beter scannen nu. Verkeerde kleur, geen goed model, ah dat is een optie!

Ik ben zo blij met alle adviezen en veel meer in het feit dat ik er ook mooi en slank uit kan zien in kleding. Had ik jaren eerder moeten doen! Winkelen is nu meer een hobby aan het worden, dan een noodzakelijk kwaad. Groetjes, Chantal.

Margje L. : Bedankt voor je mail, wat attent. Ik ben door jouw adviezen echt enthousiast geraakt! Ik moet nog wel even de tijd nemen om alle oude denkbeelden door nieuwe te vervangen, het is zo’n routine geworden om bijv. mijn schouders te willen verbergen en naar veilig zwart te grijpen. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om te winkelen, dus het blijft bij de voorpret. Ik neig qua smaak naar Scandinavische werken als Numpf en Modstrom, alleen valt het me (weer) tegen hoe weinig katoen ik tegenkom. Alles is van synthetische stoffen! Jammer, dat beperkt mijn keuze. Nogmaals bedankt voor alle hulp, ik ben er heel blij mee! Groetjes Margje

Marieke O. : Door een eerdere korte kleurenanalyse op de secretaresse opleiding, wist ik al dat ik een wintertype ben. Alleen wanneer ik de diepe kleuren van het wintertype droeg, had ik het idee dat deze toch niet zo goed bij mij pasten. Het oogde nogal saai. Het kleurconsult heeft mij veel ‘helderheid’ gegeven. De uitkomst vond ik verrassend: helder-koel type. Ik ben er heel erg blij mee, omdat ik nu weet waarom die diepe kleuren zo saai stonden.

Het stijlconsult was ook een eyeopener. Ik realiseerde mij dat ik niet precies wist waar ik op moest letten. Veel kledingstukken die ik had meegenomen hadden niet de goede pasvorm. Jij hebt antwoord gegeven op mijn vragen en uitgelegd waar ik specifiek op moet letten. Het is denk ik nu vooral een kwestie van veel oefenen en steeds goed en kritisch kijken naar de pasvorm enz van kledingstukken. Ik ben blij dat ik bij jou ben geweest, omdat het leuk, leerzaam en gezellig was. Je eerlijkheid en duidelijkheid waardeer ik. Verder vond ik het prettig dat alles in een rustige sfeer plaatsvond. Nogmaals bedankt. Groeten, Marieke

Tessy G. :  Ik moet wel wennen aan mijn nieuwe kleuren en stijl.  Op basis van het advies heb ik mijn zomergarderobe door genomen en opgeruimd. In de winkel scheelt het heel veel tijd, want ik loop veel selectiever langs de kledingrekken. Daarnaast let ik nu ook veel meer op hoe anderen zich kleden. Met de make up ben ik aan het oefenen, het gaat steeds beter. Ik gebruik in ieder geval geen zwarte mascara meer!

Suzanne J. : Dank voor de hand-out. Ik heb het blauwe oogpotlood meteen al uitgeprobeerd, en het staat inderdaad fantastisch. Ook heb ik vanochtend bij mijn donkerblauwe winterjas een fuchsia-roze sjaal gepakt, die ik vorig jaar vaak droeg, in plaats van de lichtgrijze. Staat veel beter. Dit weekend maar eens met een kritische blik door mijn kledingkast. Bedankt voor het duidelijke advies, ik heb weer veel zin om te gaan shoppen!

Anouk L. : Ik heb vanochtend mijzelf een beetje volgens de nieuwe regels aangekleed, nl een hogere skinny jeans, (1 waar mijn billen inpassen) en een getailleerd jasje. Ronde oorbellen. En wat meer donkere kleuren. Als schoenen dunne sleehak laarsjes. Ik ben nu wat ronder, waar ik even aan moet wennen (haha), maar ik vind mezelf wel veel beter in verhouding én mijn bovenlichaam lijkt niet meer zo vierkant en zwaar. Want daardoor dacht iedereen dat ik een driehoek was (breed van boven, smal onder) Heel erg bedankt voor de leuke en leerzame middag!

Mieke V. : Ben nog niet toegekomen aan mijn kastopruiming door allerlei beslommeringen. Heb al wel bij mijn kledingkeuze aan je adviezen gedacht en dat maakt het gemakkelijker kleding weg te doen, heb al e.e.a. eruit gehaald! Ben erg blij met m’n stijladvies!

Ruth P. : Ik wil  je nog even laten weten hoe ik je kledingstijl advies heb ervaren. Ik heb in november heel succesvol geshopt. Kreeg op mijn werk complimenten over mijn figuur; dat ik er zo slank uit zag! Ook ben ik achter de naaimachine gekropen om een paar rokken en jurken in te korten (van halverwege de kuit tot net over de knie) en de mouwen van enkele kledingstukken in de korten. Een paar vestjes heb ik getailleerd en ook enkele broeken smaller gemaakt. Kortom, ik heb heel veel aan je advies gehad! Het maakt me zelfverzekerder in mijn kledingkeuze en geeft me ook wat meer variatie mogelijkheden.

Hanna P. : Ik ben blij met je adviezen! Heb vaak voor mijzelf kleding gemaakt, maar het resultaat was nooit wat ik ervan verwachtte. Ik heb nu een jurkje genaaid naar een model en in een kleur die jij mij hebt geadviseerd en het resultaat is geweldig. Dank je wel, Lida.

Petra de B.: Bedankt voor de mooie foto’s! Inmiddels ben ik voorzichtig begonnen met toepassen wat ik bij jou heb geleerd. Mijn haar zit nu vast… en dat heeft al veel complimenten opgeleverd! Bij wijze van proef heb ik al wat rondgekeken in winkels en ik merkte meteen hoeveel rust het geeft om te weten welke kleuren en modellen mij goed staan en welke niet. Winkelen is zo een stuk leuker en efficiënter! De make-up ga ik rustig opbouwen: ik wil er ook niet meteen helemaal anders uitzien.

Marielle S. : Sinds ik bij jou geweest ben, voel ik me al stukken beter. Volgens mijn vriend straal ik nu helemaal. Zo’n kleur- en stijladvies kan blijkbaar meer doen dan allerlei therapieën… Ik heb nog een beetje zitten reflecteren en op een of andere manier lijk ik er nu vrede mee te hebben dat ik er als een vrouw uit mag zien. Dat lucht enorm op!

Cindy B.: De lippenstift is wel wennen, maar mijn man vond het resultaat erg mooi. Ik heb intussen al met een kritische blik naar mijn kledingkast gekeken en daar zitten best ook wat foute kledingstukken tussen. Ik vind het jammer dat ik 15 jaar met kleuren heb gelopen die mij niet flatteren, maar goed, fijn dat ik nu weet hoe het zit en is het tijd om te gaan focussen op de kleuren die mij wel staan! Dank voor de leuke en leerzame middag.

Rita S.: Mijn partner was aangenaam verrast door mijn enthousiasme en zegt ook opruimen en aan een nieuwe garderobe werken met alleen maar mooie items in goede kleuren. Nogmaals bedankt!

Sandra K. – Het stijlconsult vond ik een enorme eye opener! Het heeft mij veel inzichten gegeven waardoor ik nu al op een andere manier naar mijzelf kijk (en het consult was gisteren!). In het consult werden verschillende aspecten, zoals vorm, botstructuur en persoonlijke smaak van mij benaderd, waardoor het een compleet op maat gemaakt consult was. Het consult vond ik duidelijk, concreet, met praktische adviezen in een ontspannen en gezellige sfeer. Een echte AANRADER, voor iedereen die even niet meer weet hoe nu verder op stijlgebied.

Karin N.– Wetende dat ik een zomertype ben ging ik naar jou toe voor advies over kleur en stijl, want ik voelde niet bij alle zomerkleuren happy en jij had 78 mogelijke typen beschikbaar ipv de gebruikelijke vier. Je hebt precies kunnen aangeven waar het aan lag. Weliswaar ben ik een zomertype, maar kleuren moeten niet te licht zijn omdat het anders te flets wordt. En niet te donker zodat het niet te zwaar wordt. Een zeer waardevolle nuance. Je hebt het me ook laten zien door de juiste kleuren en minder geschikte kleuren te tonen bij mijn gezicht. Daarnaast heb ik nog diverse tips en adviezen van je gehad waar ik weer veel van geleerd hebt. Dank voor een leuke en leerzame middag. En door je blog leer ik elke week weer bij!

Nanda B. – Ik geniet erg van je blog en zeker van Pinterest! En ik ben ervan overtuigd dat het een hele goede keuze is geweest om een nieuwe kleurenanalyse te laten doen. Ik weet zeker dat ik anders mijn haren was gaan verven. Nu is dat gelukkig niet nodig en ik geniet van mijn nieuwe kleuren… Zelfs rose staat erg leuk! Ik word er gewoon vrolijk van en heb nu eigenlijk een hekel aan mijn oude kleuren en ik zie ook het verschil.

Annemarie V. – Ik wil je graag laten weten dat jouw stijladvies mij veel heeft gebracht. Niet alleen zijn veel kledingstukken verhuist naar elders (lees kringloopwinkel), ook komen er nieuwe combinaties in beeld. Ik ben op een andere manier gaan kijken naar mijn eigen figuur in samenhang met de inhoud van mijn kledingkast. Ook zal ik kritischer aankopen gaan doen. Ik geniet ook van je berichten met allerlei goede tips!

Mirjam A. – Het consult was voor mij een intensieve ochtend, met veel indrukken en informatie. Je hebt een scherpe blik, een schat aan ervaring en je weet goed waar je het over hebt. Je geeft je adviezen duidelijk, maar ook liefdevol en met humor. Mijn complimenten hiervoor!

Gerjanne D. – Ik vond het een heel boeiende en erg gezellige ochtend. Volop genoten van jouw adviezen en de hele sfeer. Het was heel waardevol.

Corrie V. – Ik ben heel blij dat ik bij je ben geweest en kijk nu heel anders naar mezelf. Dankzij jouw advies weet ik nu hoe ik moet kijken en kopen. Succes met je belangrijk werk.

Margreet H. – Ontzettend bedankt voor de kleurenkaart. Ik vind hem erg mooi! In de kast hingen gelukkig veel dingen die ‘mogen blijven’. Met make-up ben ik nog even aan het experimenteren; ik heb jaren het zwarte lijntje boven m’n ogen gehad dus ik probeer nu iets met bruin, groen of blauw. Ik vond het erg leerzaam, ben er in m’n hoofd nog best veel mee bezig. Als ik weer een nieuw make-up stijl heb zal ik het verschil nog eens mailen!

Tineke A. – Bedankt nog voor alle goede tips. Ik heb een heerlijke middag gehad en kijk er naar uit om alle tips in de praktijk te brengen.

Désirée vd L – Top zeg, dat je overstapt op een weblog! Mijn complimenten. Over complimenten gesproken: sinds ik mij meer kleed volgens mijn nieuwe kleuradvies en me houd aan de stijladviezen krijg ik heel wat complimenten. Daar voel ik mij goed bij. Ook wil ik je bedanken dat je op zo’n positieve manier de wat ‘vollere’ vrouw, waar ik nu toch echt toe behoor, neerzet!

Ali Z. – Ongeveer 25 jaar geleden een kleurenadvies gehad. En zoals je hebt gezien hield ik mij niet aan die kleuren. Nu kwamen de kleuren van ’toen’ weer terug in het advies van jou. Even wennen en toch ook weer niet. Prachtig om te zien wat kleur met je gezicht en stijl kan doen. Ben dus helemaal verrukt met jouw adviezen en heb dezelfde week mijzelf wat kleding kado gegeven om niet te vervallen in mijn ‘oude’ kleurpatroon. Lida bedankt!

Josée O. – Ik vond het een erg leuke middag en je bent een prettig iemand om advies van te krijgen. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen na die leerzame middag met jou.

Eva R. – Zoals beloofd nog een reactie na je kledingstijladvies. ‘k Begin me het langzamerhand een beetje eigen te maken: wat wel past bij mijn figuur en wat niet. Kleding die niet ‘oké’ is trek ik nu met minder plezier aan; ‘k zie nu wat er niet aan klopt. Je advies mbt het jurkje heb ik opgevolgd. Op een mooie, warme dag heb ik het aangedaan naar school. De leerlingen waren idd erg enthousiast (en collega’s trouwens  ook!). Graag wil ik je alsnog bedanken voor je adviezen! Ik ben er erg blij mee!

Hennie K. – Alle informatie is langzamerhand aan het indalen. Ik heb antwoord gekregen op mijn vragen en vind het ook fijn dat je ik je nog eens een vraag mag stellen. Er is een wereld voor me open gegaan, en kan afscheid nemen van oude (vaak negatieve) gedachten over mijzelf. En de tips gaan toepassen, ik denk dat bij mij de knop om mag. Van ‘peermodel denken’ naar zandloper. Ik hoop in elk geval dat ik wat minder miskopen doe. Het heeft me echt heel erg goed gedaan, ik kijk ineens op een hele andere manier naar mijzelf. Dat had ik ook wel even nodig, na zoveel frustratie over de verkeerde kleding aankopen, en me daarin vervolgens niet goed voelen. Ik vond het een erg prettige sessie en vond je heel geduldig.

Hedy de J.– Ik vond het een hele leuke ochtend! De kleuren zijn even wennen maar ik ben ’s middags  mijn kast doorgegaan en toen bleek ik toch ook al aardig wat in de ‘goede’ kleuren te hebben. Ik heb een aantal oudere kleren die ik toch al niet meer aanhad nu wel echt weggedaan omdat ze dan toch niet de goede kleur hadden. De kinderen vonden de make up mooi. Zelfs de jongens zagen het! Die vonden wel dat ik veel ‘spul’ om mijn ogen had. De meiden vonden het allebei erg mooi! Bedankt voor de leuke foto en de gezellige ochtend.

Marjolein Z. –Ik vond het consult heel erg nuttig, ik heb nooit zo over kleren nagedacht. Je hebt wel een beeld van wat je mooi vindt en zo maar nooit dat je op deze manier kleren echt kunt gebruiken. En het is natuurlijk nooit echt leuk om te horen dat je het al die tijd ‘fout’ deed maar dat weegt niet op tegen de dingen die je er van leert, tenminste dat vind ik. Voor mij was het een echte eyeopener!!!

Wietske B. – Het is al weer even geleden dat ik bij je was voor een kleurenadvies. Maar ik wilde je toch nog graag laten weten dat ik er heel veel plezier aan heb.
Ik had het advies dat je gaf nooit verwacht. Een beetje ontdaan omdat ik niet gedacht had dat zulke felle, heldere kleuren mij zouden staan. Maar ik vind het helemaal fantastisch nu! Je nieuwsbrief lees ik met plezier. Je tip van donker lavendel van H&M heb ik opgevolgd. Bedankt daarvoor.

Joanne A. – Ben vooral blij met het kleuradvies! Gisteravond gewinkeld en het scheelt gewoon zoeken. Je kijkt gewoon eerst naar de kleur van kleding, voordat je alles gaat passen. Ben goed geslaagd met een blauwe legging, jurkje in blauwtinten en lang blauw vest erover heen. Groeten Joanne.

Siny de L. – Ik ben toch blij dat ik bij jou een kleuradvies heb laten doen. Driemaal is scheepsrecht! Heb hier een heel goed gevoel bij, de kleuren waar ik van nature op val blijken dus toch goed bij mij te passen, dat ik middenkleuren moet hebben vind ik misschien wel de beste tip, en het ophalen van mijn saaie outfit. De wenkbrauwen zet ik nu ook aan, helemaal geweldig!!! Bedankt voor deze extra informatie, en veel succes ook in het nieuwe jaar.

Diana G.– Afgelopen weekend, na ons bezoek aan jou, mijn garderobekast eens doorgegenomen, en druk aan de slag gegaan met het inkorten van mouwen. Jasjes de deur uit gedaan, en allerlei combinaties gemaakt. Zo heb ik, ook zonder aankopen, toch een soort nieuwe garderobe! Dank je wel voor alles, wij hebben een leuke dag gehad.

Lida M. – ook namens Annet wil ik je hartelijk bedanken voor je adviezen op en na onze afspraak. We hebben allebei heel erg het gevoel voor de juiste persoon te hebben gekozen! Annet is super enthousiast! Het stijlboek waar we altijd op terug kunnen vallen is heel veel waard. Het klopt gewoon!

Elke B. – Het leukste van de ‘kleurenworkshop’ was misschien nog wel om thuis, met mijn nieuwe kleurenkaartje in de hand, langs de kleren in de kast te gaan. Het werd direct volstrekt duidelijk dat ik al jaren op een ´verkeerd´ kleurspoor zit. Bovendien begreep ik nu waarom ik toch enkele afwijkende shirtjes en hemdjes had gekocht. Ze pasten nergens bij, maar ik was er toch dol op. Geen wonder, want ze passen perfect bij mijn nieuwe kleuren. De enige die niet blij was, was mijn man. Hij voelde onmiddellijk aan dat dit een perfecte reden was om weer eens lekker te gaan shoppen. En gelijk heeft hij. Lida, bedankt!

Alied K. – Bedankt voor je goede adviezen. Ik vond het twee leerzame bijeenkomsten. Je uitleg was duidelijk en het naslagwerk is heel handig. Met een paar kleine aanpassingen zag ik direct een groot verschil. Doordat ik mijn make-up veranderde, veranderde mijn gezichtsuitdrukking van een streng naar een open. Je kleur- en kledingadvies leerden mij om goede keuzes te maken en daarmee wordt winkelen een stuk eenvoudiger. Ik weet nu wat me goed staat. Het doorvoeren van je adviezen gaat niet onopgemerkt; ik heb al veel complimenten gehad!

Henny H. – Bedankt voor de foto en voor de fijne middag, ik heb veel
aan het advies dat je hebt gegeven. En….mijn haar is weer kort geknipt!!

Siny de L. – Oh, wat is dit leuk. Waarom hebben we dit niet eerder gedaan…maar ja, dat gun je jezelf dan weer niet, terwijl het je uiteindelijk geld bespaart.

Anke H. – Dit weekend was ik bij mijn ouders en met mijn moeder hebben we nog even nagenoten van jouw workshop. H. heeft inmiddels de grote zakken van haar jeans gehaald en het verschil is verbluffend. Wij hebben ontzettend genoten en mam is de workshop bij al haar collega’s aan het promoten….

Foekje P. – Jarenlang hield ik vol dat ik een kleurenanalyse niet nodig had. Ik hou me niet zo bezig met kleding en koop niet vaak iets nieuws. Uiteindelijk ben ik door mijn zussen overgehaald en wat is het plezierig, juist ook voor iemand die niet veel tijd aan kleding besteedt. Ik loop met mijn Personal Color Card de winkel in en ben er snel weer uit met of zonder nieuwe kleding. Het zal nog wel even duren voordat de inhoud van mijn kledingkast is aangepast, maar ik zal niet snel meer iets kopen wat qua kleur niet bij mij past. Overigens Lida, je bent kundig, maar ook erg gezellig. Dat maakte de ochtend van de kleurenanalyse een uitje!

Tineke M.– Nog steeds ben ik blij destijds advies van je te hebben gekregen! Ik kan veel sneller winkelen, kom nauwelijks nog met een miskoop thuis en denk beter na over de stijl die ik zou willen dragen!

Frauke P. – Dit had ik jaren eerder moeten doen. Het had me heel wat geld bespaard. In het verleden had ik vaak het gevoel dat er iets met mijn zakelijke garderobe niet helemaal klopte, maar ik kon de vinger er niet op leggen. Nu weet ik precies wat mij goed staat en hoe ik moet combineren. Afgelopen weekend ging ik -met jouw adviezen goed in mijn hoofd geprent – winkelen. Opeens was winkelen een plezier, ik kan nu zelfbewust aangeven wat ik zoek en wat ik beslist niet wil. In het verleden was de hele winkel mijn ‘jachtgebied’ en duurde het uren voor ik klaar was met passen. Nu kom ik binnen en weet binnen 2 minuten waar ik moet zijn en laat de rest hangen. Ik kan het iedereen aanraden…

Yvon van N. – Ik pluk nog vaak de vruchten van onze sessie: gisteren op een collectieve bedrijfsdag droeg ik mijn zijden groen/paarse changeant jasje met strakke lijnen op een paarse broek. Ik kreeg erg veel positieve reacties op mijn verschijning! Dankzij jouw advies durf ik gewoon veel meer ( en dan niet alleen lef, zoals vroeger een opvallend punkuiterlijk, maar lef met elegantie en vrouwelijkheid).