Een accentkleur kan je helpen – camoufleren en accentueren

Een ACCENTKLEUR kan je helpen

Een goed gebruik van een accentkleur maakt je outfit interessanter én je kunt je minpunten er mee camoufleren.

Je hebt neutrale kleuren, basiskleuren en accentkleuren. Basiskleuren zijn alle kleuren die we kennen, denk maar aan de kleuren van de regenboog. Een accentkleur is een basiskleur, maar dan in een opvallender uitvoering. En met opvallend bedoel ik dat de kleur enigszins buiten jouw kleurenpalet valt. De accentkleur kan bijvoorbeeld iets te helder of misschien juist te licht of iets te warm voor je zijn. Omdat je een accentkleur met mate toepast kan het je outfit net wat spannender en persoonlijker maken.

Een accentkleur kun je ook gebruiken om de aandacht naar één van je sterke punten te brengen en op deze manier het oog weg te leiden van die lichaamsdelen waar je minder blij mee bent.

Een accentkleur kan je helpen

De oorbellen van Jessica Chastain trekken het oog naar haar gezicht, pas op de tweede plaats kijk je naar de prachtige jurk van de onlangs overleden couturier Oscar de la Renta. Nu heeft Jessica niet veel te camoufleren, maar heb je bijvoorbeeld minder mooie benen dan is dit de truc om daar de aandacht van weg te leiden.

Accentkleuren kunnen je helpenAccentkleuren kunnen je helpen

Ben je lang en tenger? Draag dan schoenen in een accentkleur. Je zult minder lang lijken omdat het oog naar beneden wordt getrokken. Ben je daarentegen kort van stuk zorg dan dat die accentkleur zo hoog mogelijk zit. Bijvoorbeeld in de vorm van oorbellen of een halsketting. Omdat je de accentkleur nu dicht bij je gezicht draagt mag de accentkleur wel wat opvallender zijn, maar moet deze wel de goede ‘temperatuur’ koel of warm hebben.

Een accentkleur kan je helpen

Bron foto’s: Pinterest

Op mijn Pinterestbord Kleurencombinaties vind je meer voorbeelden

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

2 gedachten over “Een accentkleur kan je helpen – camoufleren en accentueren”

Reacties zijn gesloten.