Een accentkleur kan je helpen – camoufleren en accentueren

Een accentkleur kan helpen je minpunten te camoufleren, minder lang te lijken én je outfit interessanter te maken.

Een accentkleur kan je helpen-accentueren en camoufleren

Je hebt neutrale kleuren, basiskleuren en accentkleuren. Basiskleuren zijn alle kleuren die we kennen, denk maar aan de kleuren van de regenboog. Een accentkleur is een basiskleur, maar dan in een opvallender uitvoering. En met opvallend bedoel ik dat de kleur enigszins buiten jouw kleurenpalet valt. De accentkleur kan bijvoorbeeld iets te helder of misschien juist te licht of iets te warm voor je zijn. Omdat je een accentkleur met mate toepast kan het je outfit net wat spannender en persoonlijker maken.

Een accentkleur kan je helpen

Om de aandacht naar één van je sterke punten te brengen en op deze manier het oog weg te leiden van die lichaamsdelen waar je minder blij mee bent, kan een accentkleur de oplossing zijn. Maar ook kun je een accentkleur gebruiken om je outfit niet al te voorspelbaar te maken.

Een accentkleur kan je helpen

Een outfit in koele kleuren mag je best een beetje ‘opwarmen’

Dat doe je bijvoorbeeld met een tas in de kleur cognac. Je gebruikt cognac dan als accentkleur en dat betekent dat je deze kleur nooit  dicht bij je gezicht draagt als ‘koel’ één van je kleurkarakteristieken is. De tas is een aandachttrekker, gebruik hem dan ook liever niet op dat deel van je lichaam waar je minder blij mee bent.

Een accentkleur kan je helpen

De oorbellen van Jessica Chastain trekken het oog naar haar gezicht, pas op de tweede plaats kijk je naar de prachtige jurk van de overleden couturier Oscar de la Renta. Nu heeft Jessica niet veel te camoufleren, maar heb je bijvoorbeeld minder mooie benen dan is dit de truc om daar de aandacht van weg te leiden.

Accentkleuren

  • Ben je lang en tenger? Ook een accentkleur kan je helpen om minder lang te lijken. Draag schoenen in een accentkleur, het oog van de ander wordt naar beneden getrokken en zo lijk je korter.
  • Ben je daarentegen kort van stuk? Zorg dan dat die accentkleur zo hoog mogelijk zit. Bijvoorbeeld in de vorm van oorbellen of een halsketting. Omdat je de accentkleur nu dicht bij je gezicht draagt mag de accentkleur wel wat opvallender zijn, maar moet deze wel de goede ’temperatuur’ koel of warm hebben.

Een accentkleur kan je helpen-accentueren en camoufleren

 

Op mijn Pinterestbord Kleurencombinaties vind je meer voorbeelden

2 gedachten aan “Een accentkleur kan je helpen – camoufleren en accentueren”

  1. Weer machtig interessant, heb al zoveel geleerd, kijk er elke week naar uit!!!

Reacties zijn gesloten.