Zin in zonnig geel – voor ieder kleurtype is er een geel

Zin in zonnig geel - voor ieder kleurtype is er een geel

Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om deze lente geen zin in zonnig geel te krijgen. Geel is namelijk de absolute modekleur van dit seizoen en je zult de kleur geel dan ook overal tegenkomen. Nu denk je misschien ‘geel is toch alleen voor warme types?’.

Je kunt iedere kleur dragen, het gaat om de juiste tint van een kleur. Er is voor ieder kleurtype wel een tint geel die goed staat. Meadowlark is één van de Pantone trendkleuren deze zomer, maar er zijn oneindig veel geeltinten: citroengeel, maïsgeel, eigeel, mosterdgeel, okergeel, honinggeel, narcisgeel, om er maar een paar te noemen, en dus ook het geel van het geelborstje (meadowlark). Dus als je zin in zonnig geel hebt, sla dan nu je slag.

Ook als koel type kun je ‘geel’ dragen. Jouw geel is een citroengeel en dat is een geel waar veel wit bij is gemengd. Hoe meer wit bij een kleur wordt gemengd, hoe koeler hij wordt. Dit citroengeel combineert heel mooi met bijvoorbeeld marineblauw (zie sjaal).

Zin in zonnig geel - voor ieder kleurtype is er een geel

Zin in zonnig geel

sjaal

Mosterdgeel en okergeel zijn warme gelen en als koel kleurtype moet je hier ver van blijven.

Zin in zonnig geel - voor ieder kleurtype is er een geel

Je hoeft niet helemaal in het geel gekleed gaan en voor de koele types onder ons raad ik dat ook af. Maar ‘geel’ laat zich goed combineren, zoals je hieronder kunt zien. Je kunt het beperken tot een tas en/of een paar schoenen. Maar ook een enkel geel kledingstuk bij een lichte neutrale kleur kan heel verfijnd staan, voeg dan wel wat zwart of donkerblauw toe om het geheel niet al te zoetsappig te maken. Probeer ook eens twee tinten geel te combineren, dit kan heel fraai staan als je lekker bruin bent. En wat te denken van ‘geel’ bij jeansblauw?

Zin in zonnig geel - voor ieder kleurtype is er een geel

Tip: neem ook een kijkje op mijn Pinterestbord Geel

Ik heb al vaker geschreven over de ondertoon van een kleur:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 gedachten over “Zin in zonnig geel – voor ieder kleurtype is er een geel”

  1. Dag Lida, wat ben ik blij met de combinaties die je voorstelt. Zo hebben we weer een “kapstok” (kleerhanger) van waaruit we veilig kunnen combineren. Want geel is voor koele types inderdaad geen makkelijke kleur. Je hebt me inspiratie gegeven.

  2. Dag Lida,
    Ik hou wel van geel, ik heb een maisgele broek, okergeel topje, nacisgele wijde rok, okergele trui en mosterdgele sjaal.
    Mijn man houdt trouwens ook van geel en heeft diverse okergele broeken in zijn kast en twee botergele truien. Als ik het zo op een rij zet, zijn we aardig op weg 😂😂
    Het is mij al een paar keer opgevallen dat geel bij anderen reacties oproept … “zóóóó, die rok is geel!” “Wauw, ben jij vandaag het zonnetje in huis?” Daardoor krijg ik de indruk dat geel bij veel mensen niet geliefd is.

Reacties zijn gesloten.