Schoonheid is zoveel meer dan slank – het gaat om je uitstraling

Mooi is iets als we er nog eens naar willen kijken, omdat het iets uitstraalt, een ziel/persoonlijkheid heeft. Al te perfect is niet mooi en dat is bij mensen niet anders.

Wat belangrijk is voor elke vrouw, ongeacht je kledingmaat, dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Met flair de ander tegemoet treedt. Weten dat je er goed uitziet kan dat zelfvertrouwen een handje helpen.

Schoonheid is zoveel meer dan slank – Kennis van je eigen lichaam en hoe je er op je best kunt uitzien is daarvoor essentieel. Extra kilo’s veranderen niet je bodytype, maar wel de proporties van je lichaam. Het is belangrijk om eerlijk naar je lichaam te kijken en te onderkennen wat je sterke en mindere punten zijn. Zijn je benen niet het mooiste deel van je lichaam, maar heb je wel een mooi decolleté? Leid het oog van de ander altijd, welke kledingmaat je ook hebt, naar je sterke punten. Op de eerste plaats naar je gezicht, dat is immers het middelpunt van onze communicatie. En dat doe je door een jeugdig en verzorgd kapsel en een beetje make-up. Maar ook door een goed gebruik van kleuren.

Bezoek eens de site van Girlwithcurves voor inspiratie

Girl with curves (instagram)

De vrouw met ‘een maatje meer’ – ik heb dat altijd een vreselijke term gevonden. Waarom het verkleinwoord gebruiken, terwijl we het anders altijd over kledingmaten hebben. Net of je het minder erg moet maken als iemand wat groter/voller is, maar dat terzijde. De grote/volle vrouw is nu volledig geëmancipeerd en ik gebruik mijn term ‘Mateloos mooi’ (die ik zo’n 15 jaar geleden bedacht voor vrouwen met een grote kledingmaat) dan ook niet meer. Deze categorie vrouwen heb ik volledig geïntegreerd in mijn stijlsysteem, ze zijn allang niet meer een aparte groep.

Vest Mart Visser

Jas met uitneembaar mouwloos fleecejack

Had je jaren geleden alleen maar figuur verhullende kleding in grote maten, nu vind je gelukkig ook kleding die je figuur mooi laat uitkomen. Dus heb je een duidelijke taille? Laat hem zien! Als je weet welk bodytype je hebt, zul je zien dat dat gemakkelijker winkelt. Ook op internet. Op deze site bijvoorbeeld kun je je bodytype intikken en krijg je de modellen te zien die het beste daarbij passen. Maar blijf kritisch, want niet alle voorbeelden sluiten naadloos aan op jouw bodytype. Op de eerste plaats willen ze verkopen en als er weinig kledingmodellen voorhanden zijn die bijvoorbeeld bij het peerfiguur (A-silhouet) passen, worden er soms kledingmodellen getoond die niet echt wat voor je doen.

  Jurk 

Een eigen stijl ontwikkelen – Kennis is de basis en dat geldt ook hier. Hoe meer je over jezelf weet (bodytype, kleurtype, stijlpersoonlijkheid) hoe gemakkelijker het wordt de goede keuzes te maken en een persoonlijke kledingstijl te ontwikkelen. Dan maak je van jezelf een plaatje waarnaar het prettig is om te kijken. Want schoonheid is zoveel meer dan slank.

BewarenBewaren

3 gedachten aan “Schoonheid is zoveel meer dan slank – het gaat om je uitstraling”

  1. Beste Lida,
    Dank voor je inspirerende blogs. Ik merk dat ik vaak nog wel een beetje zoekende ben in de modellen. omdat ik het A-silhouet heb, maar ook een buikje. Moet ik dan op zoek naar een combinatie van modellen voor A- en O-silhouet?

    1. Dat zijn twee heel verschillende bodytype, Mellyora! Tik eens buikje in op het zoekvenster van mijn blog/website. Dan zie je alle berichten die ik over buikjes hen geschreven.

Reacties zijn gesloten.