Tips voor een dagje winkelen – effectief winkelen

Winkelen kan heel vermoeiend zijn als het resultaat nul is. Hoe kun je nu zo effectief mogelijk winkelen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Tips voor een dagje winkelen - effectief winkelen

Nu het weer zonder afspraak mag mijn tips voor een dagje effectief winkelen. Om je garderobe op peil te houden moet je ‘plannen’. Eerst een middag om je garderobe te inspecteren om vast stellen wat er ontbreekt en vervolgens een dag om te winkelen. 

Winkel het liefst aan het begin van de week, dan is het nog lekker rustig. Wat neem je mee en wat doe je aan als je kleding gaat kopen:

 1. Een lijstje met de kledingstukken die je aan wilt schaffen. Zo voorkom je dat je doelloos winkelt en met kleding thuiskomt die niet met je andere kleding combineert. Ben je in het bezit van een smartphone, dan kan het handig zijn je kleding van vorig jaar zomer te fotograferen als geheugensteuntje. Je kunt ook nog even de tips op mijn blog Het 13 is soms 31 garderobeplan erop nalezen.
 2. Winkel alleen, want – hoe goed bedoeld ook – vriendinnen/zussen geven zelden objectief advies. Jij weet inmiddels welke kleuren je goed staan en welke kledingmodellen jouw figuur goed doen uitkomen en die kennis heeft zij niet. Tenzij zij samen met jou een kleur- en stijladvies heeft gekregen.
 3. Draag kleding en schoenen in neutrale tinten, zodat kleding in een opvallende lentekleur niet meteen ‘vloekt’ met wat je aan hebt.
 4. Een hemdje in jouw kleur wit waarover je gemakkelijk andere kleding kunt passen.
 5. Kledingstukken die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken, zonder dat je minutenlang bezig bent met knoopjes of andere ingewikkelde sluitingen.
 6. Sieraden (denk aan oorbellen) die niet blijven haken als je kleding over je hoofd trekt.
 7. Een rok is vaak handiger dan een broek. Vergeet dan vooral niet je ‘winterbenen’ te ontharen en trek een panty in je huidskleur aan.
 8. Instappers, zoals een ballerina of een loafer, zijn uiteraard handiger in een paskamer dan laarsjes met een rits.
 9. Een tas die je niet hindert om handsfree in de kledingrekken te zoeken.
 10. Eet van te voren en neem een flesje water mee, want winkelen kost energie. Gun jezelf een stop voor een kopje koffie of thee, dit is namelijk een goed moment om alles wat je gezien hebt op een rijtje te zetten.

Tips voor een dagje winkelen - effectief winkelen

 

Meer lezen over kleding kopen?

2 gedachten aan “Tips voor een dagje winkelen – effectief winkelen”

 1. Goeie tips. Vooral de tip om tussendoor even een pauze in te lassen vind ik erg zinvol. Vaak ben je zo murw door alle indrukken dat je makkelijk de verkeerde keuzes zou kunnen maken.
  Zelf vind ik het niet makkelijk om te “inventariseren” wat ik nog nodig heb. Het bekende “kast vol maar niets om aan te trekken”. . . . Voor dagelijks geen probleem maar als ik dan op een verjaardag moet sta ik een half uur te dubben.

  Groetjes Ineke

  1. Dit is een goed moment, Ineke, om op te schrijven wat je deze winter hebt gemist in je garderobe. Zet het in je agenda voor eind augustus. Ook kun je als je je winterkleding opbergt mijn tips over het opruimen van je kledingkast gebruiken. Maak een lijstje van al je kledingstukken die overblijven, het liefst nog met foto’s erbij. Je zult zien hoeveel plezier je hier van hebt als je voor de winter je garderobe aan wilt vullen. Groeten, Lida.

Reacties zijn gesloten.