Van asbruin haar naar goudblond haar – is dat een goed idee?

van asbruin haar naar warm goudblond haar is dat een goed idee?

Van Paula B. kreeg ik deze email: Ik heb een paar jaar geleden een kleurenanalyse laten doen. Daar kwam ik als wintertype uit. Nu heb ik een nieuwe kapper en die zegt dat ik ‘warm’ ben, dus is mijn haar warm blond geverfd. De meningen zijn verdeeld en ik kan er maar niet aan wennen. Ik had oorspronkelijk donker asbruin haar en heb donkerbruine ogen en ben 43 jaar.  Wat raad jij mij aan?

Als je mijn blog volgt dan weet je dat ‘wintertype’ niet verfijnd genoeg is. De twee kleurkarakteristieken die bij alle wintertypen passen zijn ‘helder’ en ‘koel’. De diepte van de kleuren kan gaan van heel diep tot gemiddeld. De volgorde van de kleurkarakteristieken kan verschillen, maar als je van nature asbruin haar hebt, zoals alle wintertypes, dan zal een warme goudblonde haarkleur je beslist geen goed doen.

asbruin haar

Paula is een diep-koel wintertype en dan is je haar lichter én warmer maken beslist geen goed idee. Dat zie je ook op de foto hieronder. Behalve dat donker haar zoveel tinten lichter maken een enorm onderhoud vergt (zie de uitgroei), ook zul je je de kleur van je wenkbrauwen dan aan moeten passen. En je make-up, niet te vergeten! Maar een mooi geheel zal het nooit worden.

Na mijn antwoord heeft Paula haar haar chocoladebruin (koel) geverfd. Zij stuurde mij deze foto’s van ‘ervoor’ en ‘erna’. Hier heb ik toch niets meer aan toe te voegen?

van asbruin haar naar warm goudblond haar is dat een goed idee?

De moraal van dit verhaal? Vertrouw niet blindelings op je kapper, zorg dat je zelf weet wat je goed staat.