Comfortabele truien – zo combineer je ze

Comfortabele truien. Je ziet ze overal, ze zijn lekker warm, maar staan ze ook iedereen en hoe combineer je ze?

Dikke truienDikke truienDikke truienDikke truienDikke truien

Bron foto’s: Pinterest

Zo kun je die heerlijke comfortabele truien combineren dat ze je niet slonzig maken. Een paar tips:

 • Combineer een trui met veel volume met een slanke ‘onderkant’, zoals een slanke broek of een rechte of recht vallende rok.
 • Vermijd een col als je een korte hals en/of volle borsten hebt.
 • Koop liever een trui van wol of cashmere dan van 100% acryl. Acryl voelt hard aan en gaat snel pillen. Wol pilt ook, maar die bolletjes kun je gemakkelijk verwijderen. Bij acryl lukt dat niet.
 • Je zult slanker lijken in een trui die nog iets van je figuur laat zien. Heb je een duidelijke taille dan kun je die met een riempje accentueren. Of draag je trui in een (leren) kokerrok.
 • Een laag ingezette mouw staat alleen mooi als je rechte schouders, zoals bij het V-silhouet, hebt.
 • Heb je volle borsten vermijd truien met dikke kabels en veel textuur en zorg voor een open halslijn.
 • Heb je kleine borsten dan zijn bijna alle truien geschikt voor je, maar met name een dicht gebreide kabeltrui (zie zwarte trui) zal je goed staan.
 • Maak verrassende combinaties, zoals een trui in patentsteek met een rok van transparante stof of kant en een mohair trui met een glanzende broek.

Trui in wolblend

Kabeltrui in wolblend

Trui met V-hals

Trui in alpacawolblend

Tip: voor meer inspiratie kijk op mijn Pinterestbord Dikke truien  en wil je zelf aan de slag dan vind je tips op Knit and crochet

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

3 reacties op “Comfortabele truien – zo combineer je ze

 1. Goed dat hier wordt onderscheiden tussen de omvang van de buste en korte of lange nek. Vaak wordt nl. gezegd dat je bij een volle buste geen coltrui moet dragen, maar mij staat dat toch goed, dankzij mijn langere hals.

  • Als je borstomvang kleiner is dan je heupomvang heb je geen hoge balans. Is dat bij jou het geval, Claudia? Met een hoge balans kun je beter geen coltrui dragen. I

 2. Wollen truien zijn inderdaad om.zoveel.redenen prettiger, en ik.heb nooit acryl gedragen tot ik voor kort hoorde hoe verschrikkelijk schapen en lammetjes vaak behandeld worden om.de wol te verkrijgen. Ik zag je artikel over duurzaamheid, Lida, zou je ook over wol hier op willen wijzen? Je bereikt zoveel mensen.
  https://kiind.nl/hoe-diervriendelijk-is-wol/

  Dank! Anne Dijkhuis