Breng kleur in je dag als alles buiten grijs is

Als alles buiten grijs is heb ik de neiging om alleen maar neutrale kleuren uit mijn kledingkast te halen. Maar juist nu hebben we volgens de kleurenpsychologie kleur nodig om ons beter te voelen. Een pop of color doet wonderen voor je humeur en zelfbeeld. Stap dus uit je comfortzone en breng kleur in je dag.

Ben je bang om kleur te dragen of vind je het moeilijk goede kleurcombinaties te maken? Of is het een kwestie van tijdgebrek en pgemakzucht? ’s Ochtends snel wat neutraals aan, want ‘dat staat altijd goed’? Probeer eens wat meer kleur te dragen, niemand wil toch voor een grijze muis aangezien worden. En niet onbelangrijk, de wereld om je heen wordt er ook wat vrolijker van. Breng kleur in je dag met deze tips:

  1. Het lijkt raar, maar begin je kledingcombinatie met een neutrale tint  Voeg kleur toe in de vorm van een accessoire, zoals laarsjes, een sieraad of een sjaal.
  2. Vind uit welke kleuren je fantastisch staan. Wil je je lievelingskleur dragen, maar ben je er niet zeker van of die je staat, pas hem dan toe in een kledingstuk dat je ver van je gezicht draagt.
  3. Zoek je perfecte kleur lippenstift en maak je op in je goede kleuren. Je zult zien dat dat al genoeg kan zijn om je neutralen een oppepper te geven.
  4. Koop één kledingstuk in een kleur die je geweldig staat. Dat kan een trui of vest zijn of zelfs een jas. Om deze kleur te vinden ga je met daglicht voor de spiegel zitten en kijk je welke kleuren dat geweldige effect hebben. Krijg je donkere schaduwen onder je ogen of verdwijnen ze juist? Is dat laatste het geval dan is het de juiste kleur voor jou.
  5. Kom je er niet uit? Zoek professionele hulp. Je zult zien dat deze eenmalige investering je veel minder kledingzorgen geeft. Dat winkelen weer leuk wordt en dat het jou uiteindelijk ook geld bespaart, omdat je geen miskopen meer doet. En het wordt gemakkelijker leuke kledingcombinaties te bedenken.


Tas leer Oorbellen

 

Bron foto’s mijn Pinterestbord Kleurencombinaties

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan mijn nieuwsbrief.