Comfortabele truien – zo combineer je ze

Comfortabele truien. Je ziet ze overal, ze zijn lekker warm, maar staan ze ook iedereen en hoe combineer je ze?

Comfortabele truien - zo combineer je ze

Verrassende materiaal combinaties – Deze herfst en winter zie je veel truien in de collecties. Liefst zo groot mogelijk en wat ook opvalt? De materiaalcombinaties. Een ‘ruige’ trui c0mbineer je met een glad materiaal, zoals een rok of broek van (vegan)leer. Ook de zachte uitstraling van wol gecombineerd met een iets glanzend materiaal doet het goed. Je kunt dan denken aan een kasjmier trui op een glanzende rok/broek van veganleer of een plissérok.

Comfortabele truien kunnen ook snel wat slordigs hebben. Wil je er niet al te nonchalant bij lopen, dan volgen hier wat punten waar je rekening mee kunt houden:

  • Combineer een trui met veel volume altijd met een slanke ‘onderkant’, zoals een smalle broek, een recht rokje of een recht vallende plissérok. Dit is, zoals je inmiddels weet, één van de drie stijlregels die iedere vrouw moet kennen.
  • Vermijd een col als je een korte hals en/of volle borsten hebt.
  • Koop liever een trui van wol dan van 100% acryl. Acryl voelt hard aan en gaat snel pillen. Wol pilt ook, maar die bolletjes kun je gemakkelijk verwijderen. Bij acryl lukt dat niet. Kun je niet tegen wol, weet dat merinowol niet kriebelt.
  • Je zult slanker lijken in een trui die nog iets van je figuur laat zien. Heb je een duidelijke taille dan kun je die met een riempje accentueren. Of draag je trui (deels) in je broek of een  kokerrok.

  • Een laag ingezette mouw staat alleen mooi als je rechte schouders hebt. Heb je smalle of afhangende schouders kies liever een hoog ingezette mouw (zie foto hierboven). Of probeer met schoudervullingen je schouders rechter en breder te maken. Je kunt klittenband op schoudervullingen plakken/naaien, zo kun je ze gemakkelijk weer verwijderen en in andere truien/vesten gebruiken.
  • Heb je volle borsten vermijd truien met dikke kabels en veel textuur en zorg voor een open halslijn, zoals een V-hals.
  • Heb je kleine borsten dan zijn bijna alle truien geschikt voor je, maar met name een dicht gebreide trui (zie foto met blouse) of een trui met een grote col zal je goed staan.
  • Maak, zoals ik hierboven al schrijf, verrassende combinaties met comfortabele truien. Zoals een grote trui in patentsteek op een rok van transparante stof of een zachte wollen trui op een glanzende broek/rok. Zo kun je in één kleur gekleed gaan en er toch interessant uitzien. Lees mijn  bericht Een ton sur ton combinatie hoeft niet saai te zijn
  • En wat te denken van een crispy blouse die onder een stoere trui uitpiept.

Tip: voor meer inspiratie kijk op mijn Pinterestbord Dikke truien  en wil je zelf aan de slag dan vind je ideetjes op Knit and crochet

11 gedachten aan “Comfortabele truien – zo combineer je ze”

  1. Dag Lida,

    Los van de oversized truien (ik ben een kleine vrouw die deze truien verafschuwd) , zie ik nergens een sjaal of ander accessoire om een accent te leggen. Is dat bij deze truien niet wenselijk ?

    1. Dag Diane
      Deze comfy truien voegen veel volume toe op het bovenlichaam en daar draag je liever geen sjaal bij, omdat je daar nog meer volume krijgt. Tenzij je heel lang en slank bent. De korte vrouw kan zich inderdaad beter afvragen of deze truien niet teveel van het goede worden.

  2. Hallo Lida,
    Voort ‘breiend’ op het vorige bericht: ik ben lang en slank maar heb een boezem. Dan geeft een sjaaltje ook (te) veel extra volume. Een boordje eronder staat zo braaf. Dan draag ik nog liever een sjaaltje dan dat ik met m’n kale 55-jarige nek uit die gebreide trui steek. Ik vind het ook koud, zo’n kale nek in de winter. Ik wil niet alleen coltruien dragen. Heb je nog tips?
    Hartelijke groet, Loes

  3. Dag Lida, ik lees je blog altijd met veel plezier. Dank voor al je inspirerende artikelen. Ik weet dat je milieubewust bent en daarom moet mij juist iets van het hart bij het noemen van ‘veganleer’. Dat is een mooie greenwash term voor kunstleer en de productie daarvan heeft wat mij betreft weinig met zorg voor het milieu te maken!

    1. Dit is nieuw voor mij, Sylvia. Goed dat je mij er op wijst. Omdat echt leer gezien wordt als dieronvriendelijk kiezen veel vrouwen voor veganleer. Kun je een link doorgeven over dit onderwerp?

      1. Hoi Lida, graag reageer ik nog even op je vraag naar een link. Veel ‘vegan leather’ wordt gemaakt van pvc. Niet bepaald een milieuvriendelijk product, gemaakt van oliederivaten. Er zijn veel belangen gemoeid in de vegan wereld en helaas zien ook minder ethische partijen hierin een verdienmodel. Gelukkig zijn er ook echt goede leer alternatieven die ook milieuvriendelijk zijn. Zoals ‘leer’ gemaakt van ananas. Maar de vegan leer die we vinden bij de grote modeketen is helaas toch een typisch geval van greenwashen. Veel relevante informatie is Engelstalig. Mocht dat niet storend zijn, hierbij een link:
        https://ecocult.com/what-is-vegan-leather/
        Wens je een fijne avond toe!

  4. goeiemorgen Lidy….dank voor je wekelijkse ‘graag gelezen’tips! Mooie zondag nog! Paulette uit Belgie

  5. Ik ben 160 en heb een zwarte leren rok op knie lengte gekocht wat kan ik hierop dragen om ook wat langer te kijken . Ik hou zelfbenoemde sportief .

    1. Tik eens ‘langer lijken’ op het zoekvenster van mijn blog in, Jeannette!

Reacties zijn gesloten.