Zes redenen waarom je schoudervullingen zou moeten dragen

Hoewel we niet meer leven in de jaren ’80 zijn schoudervullingen nog steeds een geweldig optisch hulpmiddel om er beter uit te zien. Ze kunnen je niet alleen een krachtiger uitstraling geven, maar ook je lichaam voor het oog in balans brengen

Zes redenen waarom je schoudervullingen zou moeten dragen

Schoudervullingen mogen weer en daar ben ik blij om. Wees gerust, het zijn niet meer die joekels die je op een rugbyspeler deden lijken. Het zijn nu bescheiden schoudervullingen die vrouwen een sterkere, sexy look geven en die maken dat je je er meteen krachtiger door voelt. Het toevoegen van schoudervullingen aan je zakelijke pakken zorgt ervoor dat je meteen serieuzer genomen wordt. Lees mijn bericht Dit maakt een kledingstuk meer yin of yang

Zes redenen om schoudervullingen te dragen: 

 • Wanneer jij jouw schouders voor het oog verbreedt, krijg je optisch een driehoek die er voor zorgt dat je taille er smaller uitziet.
 • Zijn je schouders smaller dan je heupen, dan kun je met schoudervullingen je schouders breder maken. Je heupen zullen voor het oog minder breed lijken, je lichaam komt meer in balans. Voor het A-silhouet en het 8-silhouet zijn schoudervullingen een onmisbaar optisch hulpmiddel.

Trui met schoudervullingen

 • Als je een rechte lichaamsvorm hebt, zoals het H-silhouet, dan staat kleding met een rechte schouderlijn, die de rechtheid van je figuur benadrukt, mooier dan ronde lijnen.
 • Onze voormalige koningin weet dit al lang, schoudervullingen laten je borsten kleiner lijken. Zij heeft er zelfs haar ‘uniform’ van gemaakt, haar eigen koninklijke stijl. Ben je gezegend met volle borsten en draag je een vest of trui, dan kan het er snel wat slonzig uitzien. Draag schoudervullingen in je vesten en truien en je zult zien dat het er meteen pittiger én slanker uitziet. Ook het O-silhouet kan hier haar voordeel mee doen.
 • Je ziet nu veel kleding, zoals jassen en truien met een lage mouwinzet. De vrouw die deze trend geweldig staat heeft rechte schouders, zoals het V-silhouet. Heb je geen rechte schouders? Draag dan in deze modellen altijd een (kleine) schoudervulling.

es redenen waarom je schoudervullingen zou moeten dragen

 • Heb je een maatverschil tussen je boven- en onderlichaam of heb je in verhouding wat vollere borsten? Dan kan een jasje op je schouders net wat te ruim zitten. Een schoudervulling kan dat probleem oplossen.
 • Een ronde rug valt minder op als je de schoudervullingen wat meer naar je rug plaatst.

 

foam schoudervulling

Er zijn verschillende modellen schoudervullingen. Op mijn tekening (bovenaan dit bericht) zie je schoudervulling die geschikt is voor een raglanmouw in een jasje. Maar ook voor gebreide kleding is dit de meest geschikte vorm. Hieronder zie je dat een schoudervulling in een jasje met een ingezette mouw een heel andere vorm heeft. Je hebt losse foam schoudervullingen, die je met een lipje onder je beha-bandje op zijn plaats houdt (zie foto). Dit zijn ideale schoudervullingen voor onder vesten en truien. Maar het is ook mogelijk klittenband op de schouderpad te naaien en het deel met de haakjes op je schoudervulling te bevestigen en het andere deel in je trui of blouse.12 gedachten aan “Zes redenen waarom je schoudervullingen zou moeten dragen”

 1. Ha Lida , zeker onmisbaar voor mij als 8 , het maakt zoveel verschil !!

  Fijne dag , groetjes

  Hetty

 2. Dag Lida, je breekt een lans voor de schoudervullingen. Daar ben ik als 8 enorm blij mee. Vaak moet ik een mooie trui of blouse laten hangen in de winkel omdat ze mijn figuur niet flatteren. Er is ook nooit een verkoopster die een schoudervulling suggereert, wellicht omdat ze dat oubollig vinden. Maar nu weet ik beter, ik gebruik de vullingen discreet en ze brengen mijn figuur in evenwicht.
  Niet enkel jullie koningin was er favoriet van, kijk maar eens naar de Amerikaanse Nancy Pelosi, een oudere vrouw die er perfect en sterk uitziet dankzij de schoudervullingen.
  Bedankt Lida. Ik ga nu op zoek naar de foam schoudervulling. Een geweldig idee.
  Groeten, Diane

  1. Dank voor je reactie, Diane! Kennen jullie in België ook Bol.com? Als je op de link onder de foto klikt kom je op de website.

    1. Bj stoffenzaken en vaak bij winkels waar ze naaimachines verkopen. En ook op internet heb je genoeg websites die ze aanbieden, Dinie!

 3. Hoi Lida, als kleur-en stijl adviseur heb ik echt al minstens 100 keer schoudervullingen aangeraden !
  Wat zijn mensen toch eigenwijs!, het komt je hele
  “Aankleding” ten goede, maar ondanks het feit dat ik bij
  de analyses altijd een los paar bij me had, leek er vaak
  een taboe op te rusten. Ik zei dan altijd (voor de grap) dat ik ze zelfs in mijn nachtjapon naaide !!!
  Heel erg bedankt voor de spot op dit belangrijke item.

 4. Ik heb heel erg brede schouders en dan bedoel ik ook heel breed ik moet ze echt vermijden. Ik heb een 8 figuur.
  Groet renee.

  1. Heb je dan niet het X-figuur? De Acht heeft smalle of afhangende schouders. Er is vaak verwarring over de Acht. Je kunt hier het verschil lezen.

 5. Dan heb ik een X figuur. Ik lijk met schoudervullingen ook in subtielere vorm een amerikaanse footballer.

  Renee.

 6. Gelden de regels (o.a. die van volle borsten) ook voor het V silhouet? Of is het voor een V toch beter schoudervullingen te vermijden? Hoor het graag van je.

  1. Als je al rechte schouders hebt, ga ze dan niet nog rechter maken, Anneke. Soms ben je ook een V als je als een H in verhouding opvallend grote borsten hebt. Dan kun je wel je schouders rechter maken met een schoudervulling

Reacties zijn gesloten.