Zo kun je een verkeerde kleur ‘ombuigen’ naar je kleurenpalet

Een kleur die niet in je persoonlijk kleurenpalet zit kun je soms zo met andere kleuren combineren dat hij je wel staat

Zo kun je een verkeerde kleur 'ombuigen' naar je kleurenpalet

Deze vraag kreeg ik van Tess: Voor een bruiloft heb ik dit voorjaar een jurk met een bijpassend leren jasje gekocht in smaragdgroen. Groen past niet in mijn ppalet, want ik ben een koel-gedempt zomertype, maar ja, ik werd ‘verliefd’ op de combinatie. Heb je tips voor mij waardoor ik een verkeerde kleur wat meer naar mijn palet kan ‘ombuigen’?

Beste Tess, we worden allemaal wel eens verliefd op een kledingstuk in een kleur die niet in ons persoonlijk kleurenpalet zit. En je weet als je verliefd bent kun je niet meer helder denken. Met name onder tijdsdruk (ik moet nu iets hebben voor een bruiloft) is de verleiding om te bezwijken vaak groot.

Je kunt een paar dingen doen, maar eerst wil ik je opmerking ‘groen past niet in mijn palet’ weerspreken. Iedere vrouw/man kan alle kleuren dragen, dus ook ‘groen’. Het gaat om de juiste tint ‘groen’! Jij als koel-gedempt zomertype bent mooi in een kleur groen met een blauwe ondertoon. Daarbij komt dat jouw ‘groen’ niet te helder moet zijn, want je tweede kleurkarakteristiek is immers gedempt. De kleur van het jurkje is te helder voor een koel-gedempt zomertype en moet iets ‘blauwer’ zijn, zoals de kleur van de jurk op onderstaande foto.

Een verkeerde kleur kun je zo nog dragen:

  • Je kunt je jasje combineren met verschillende tinten groen die koeler en gedempter zijn. Je maakt dan een ton sur ton of monochrome kleurcombinatie.
  • Draag over je jurkje een navyblue of grijs vest/jasje. En wat denk je van het jasje op een donkere jeans. Maak deze outfit af met een sjaal/shirtje in een smaragdgroen-blauw printje, zoals bijvoorbeeld het dessin van het jurkje. Of kijk volgende zomer uit naar een dergelijk jurkje voor onder je jasje.
  • Kijk (regelmatig) op mijn Pinterestborden om inspiratie op te doen. Je weet nu hoe en waar je naar moet kijken.

Zo kun je een verkeerde kleur 'ombuigen' naar je kleurenpalet

Meer lezen?

Eén gedachte over “Zo kun je een verkeerde kleur ‘ombuigen’ naar je kleurenpalet”

  1. Wat leuk dat je mijn vraag hebt gepubliceerd! Met de foto’s op Pinterest erbij en je tips heb ik al wat goede ideeën opgedaan! Het leren jasje heb ik al gecombineerd met een donkerblauwe spijkerbroek. Simpel eigenlijk 🙂 groet, Tess

Reacties zijn gesloten.