Hoe kan ik er leuk uitzien met een kleine garderobe?

Er leuk uitzien heeft zelden iets te maken met de hoeveelheid kleding die in je kast hangt. Waar het wel aan mankeert is een tekort aan bruikbare kleding. Kleding die even snel gekocht is zonder te bedenken hoe te dragen en wanneer.

Hoe kan ik er leuk uitzien met een kleine garderobe?

De kledingstijlvraag is deze keer afkomstig van Suzanne (38 jaar): Hoe kan ik er leuk uitzien met een kleine garderobe?  Een goede vraag, Suzanne, want we weten allemaal dat we minder maar beter moeten kopen. En ook met een klein budget kun  je er leuk uitzien.

Er leuk uitzien met een kleine garderobe doe je zo:

  1. Begin met het opbouwen van een basisgarderobe die bestaat uit kledingstukken waar je jaren plezier van kunt hebben. Dat betekent dat ze het lang uit moeten kunnen houden en dus van een voor jou hoogst haalbare kwaliteit moeten zijn. Onder basisstukken vallen een goed passende jeans in een donkere denim, een mooi jasje in een voor jou goede neutrale kleur (middengrijs, antracietgrijs, bruin, camel, zwart, donkerblauw, zandkleur, taupe) en een blouse in jouw kleur wit Vul deze kledingstukken aan met een leuk rokje of nette broek in een andere neutrale kleur die ook in je kleurenpalet zit. Als je budget het toelaat kun je een effen jurkje in een basiskleur (jouw rood, groen, paars, enz) erbij kopen. Een trenchcoat (ook weer in een voor jou goede neutrale tint) is een kledingstuk waarvan je drie seizoenen van het jaar plezier van kunt hebben.
  2. Mix duur met goedkoop. Met een modieus shirtje van Zara of C&A onder dat jasje geef jij jezelf steeds een ander uiterlijk. Investeer in accessoires. Met één of meer trendy accessoires (zoals een tas en/of sjaal) maak je je look helemaal van nu. Als ze erg trendy zijn koop dat een goedkopere variant. Investeer eerst in een paar pumps in een neutrale kleur, maar van een goede kwaliteit.
  3. Afhankelijk van je budget kun je voor de zomer een paar schoenen in een opvallender kleur kopen die weer matchen met je shirtjes, sjaal en tas. Schoenen blijven nog steeds het belangrijkste styling middel.
  4. Zoek eens goed uit (of laat dit uitzoeken) wat je goed staat. Je zult merken dat je hiervan je hele leven plezier hebt. Weten wat je goed staat voorkomt miskopen en zonder die kennis is het heel moeilijk om een goed werkbare garderobe samen te stellen.
  5. Verzorg jezelf goed. Een goede verzorging gaat voor alles! Als je haar goed zit en je make-up netjes is aangebracht ziet niemand dat je dat jasje al jaren hebt.
  6. Als laatste tip: ruil kleding. Organiseer een ruilavond (met of zonder hulp) met maximaal acht vriendinnen. Als jij weet wat je goed staat zul je er feilloos de goede dingen voor jezelf uit halen.

Hoe kan ik er leuk uitzien met een kleine garderobe?

Lees ook :