Laat strepen voor je werken – de optische werking van strepen

Laat strepen voor je werken

‘Lengtestrepen maken langer en breedtestrepen maken dikker’ hoorde vroeger bij de wijsheden die je meekreeg tijdens je opvoeding. Evenals ‘meisjes met rood haar kunnen geen rood dragen’. Beide wijsheden kun je naar het land der fabelen verwijzen, want roodharige vrouwen kunnen prima rood dragen en breedtestrepen maken niet altijd dikker, ze kunnen je zelfs slanker laten lijken.

Laat strepen voor je werken – Je ziet hieronder twee jurken, waarbij op een geraffineerde wijze gebruik is gemaakt van strepen. Het jurkje links op de foto heeft ter hoogte van de taille de strepen dichter op elkaar liggen. Ook zijn in dit gebied de strepen smaller.  De strepen worden naar de schouder en zoomlijn steeds breder. Brede strepen met een hoog licht-donker contrast maken je inderdaad breder, maar smalle strepen die dicht op elkaar liggen hebben juist een versmallend effect. In dit rechte model jurkje worden zo, door een geraffineerd gebruik van smal naar breed lopende strepen, ‘rondingen’ gecreëerd. Lees mijn bericht Het laddereffect

In het jurkje rechts op de foto worden strepen op een andere manier toegepast. Nu in een puntvorm. De punt wijst naar de borsten en de V-hals versterkt dat nog eens. Je krijgt zo een hoog aandachtspunt en dat kan heel fijn zijn als je bijvoorbeeld de aandacht van een buikje af wilt leiden. De lichtere groene streep middenvoor heeft een verlengend en dus ook een slank makend effect. Zo laat je strepen voor je werken.

Laat strepen voor je werken - de optische werking van strepen

Op mijn Pinterestbord Stripes vind je nog veel meer kleding met een streepdessin.

Meer lezen over strepen?