Twee dessins combineren tot een stijlvol geheel doe je zo

Dessins zijn hot deze zomer 2018. En wil je er echt trendy uitzien, dan draag je zelfs verschillende dessins bij elkaar. Vind je twee dessins combineren leuk, maar ook moeilijk? Dan heb ik hier dé tips voor je.

Twee dessins combineren tot een stijlvol geheel

Gister ben ik bij mij in de buurt een grote modezaak binnen gestapt. Dat doe ik regelmatig om te zien welke trends van de catwalk door de confectie opgepikt worden én wat is ingekocht. Vooral dat laatste kan van winkel tot winkel, maar ook van regio nogal verschillen. Dat dessins ‘in’ zijn is hier in deze winkel een understatement. Ik moest lang zoeken voordat ik een kledingstuk vond zonder dessin of tekst (ook een grote trend deze zomer). Een kledingstuk met een dessin is leuk, maar kan ook snel een weesje in je kast worden. Bedenk dus goed, voordat je tot aanschaf overgaat, of het dessin binnen je kleurenpalet past. Is dat het geval, dan kan zo’n kledingstuk een leuke aanvulling op je zomergarderobe zijn, omdat je het steeds anders kunt combineren.

Twee dessins combineren tot een stijlvol geheel is niet moeilijk. Je kunt de volgende regels hanteren, zodat je niet de indruk maakt dat je je verkleed hebt voor een gekostumeerd feest.

Twee dessins combineren:

 1. Combineer grote of medium dessins met kleine dessins
 2. Laat minimaal één kleur terugkomen in de verschillende dessins
 3. Zorg voor verschil in densiteit tussen de dessins. De densiteit is de dichtheid van een afgedrukt beeld. De mate van hoe dicht het dessin op elkaar is gedrukt, het is de hoeveelheid ruimte die er al dan niet tussen het dessin is gelaten. Bij het mixen van dessins, combineer je een dessin dat dichter op elkaar is gezet met een dessin dat wat wijder uit elkaar staat (met dank aan Anyella, zie reactie).
 4. Draag het meest opvallende dessin op dát lichaamsdeel waar je het accent op wilt leggen.
 5. De grootte van het dessin moet passen bij de schaal van je lichaam

Lees ook:

Op mijn Pinterestbord Mix & Match en Kleurcombinaties vind je nog meer voorbeelden van dessincombinaties.

 

BewarenBewaren

12 gedachten aan “Twee dessins combineren tot een stijlvol geheel doe je zo”

 1. Dat gaat moeilijk worden deze zomer want ik vind twee dessins combineren erg lelijk. Ik heb nog nooit een combinatie gezien die ik mooi vindt Gelukkig heb ik een heel stel effen t-shirts en blouses dus dan ben ik in ieder geval voor de helft in de mode.

  1. Mooi of niet mooi vinden heeft te maken met je stijlpersoonlijkheid, Thea!
   Een combinatie van twee dessins zal dan ook ‘erg lelijk’ bij je staan 😉

 2. O jee! Ik denk dat ik hier te klassiek voor ben!
  Twee dessins zou voor mij alleen gaan in dezelfde kleuren.

  1. Ja ,Yvonne , klassieke types houden er niet van. Blijf altijd dicht bij je persoonlijke stijl, dan kom je het meest authentiek over.

 3. De Density van prints betekend eigenlijk de mate hoe dicht de print op elkaar is gedrukt, het is als het ware de hoeveelheid ruimte die er al dan niet tussen de print is gelaten. Bij het mixen van prints, combineer je een print die dichter op elkaar is gezet met een print die wat wijder uit elkaar staat. Het heeft dus niet zo zeer te maken met de scherpte of vervaagdheid van de print. 😉

  1. Ik bedoel hetzelfde, maar jouw toelichting is een goede aanvulling, Anyells! Outfit 3 is hiervan een voorbeeld.

 4. Al bij al vind ik de combinaties van dessins een karnavalesk gedoe. Zowel voor jong als oud.
  En heb je stijl, dan kan je wel wat beters vinden.

  1. Als je houdt van een creatieve of theatrale stijl dan vind je vaak wat uitbundiger dessins wel mooi, Diane. Kijk maar eens naar de kleding van Dries van Noten, hoe mooi hij dessins combineert.

 5. Wat een goede tips. Ik kan erg genieten van de ‘drukte’ die de combinaties van verschillende dessins geven. Zelf ben ik niet zo’n ‘druktemaker’ maar ik kijk met plezier naar deze verrassingen..

 6. Persoonlijk vind ik outfit 2 een leuke combinatie en ook met de rode schoenen. Ik heb zelfs op de site gekeken. Maar de top is van polyamide wat geen fijn materiaal vind en zeker niet voor de zomer.
  Groeten, Froukje Kooistra.

  1. Hij is van polyester (niet van polyamide = nylon) en dat heeft nog steeds een negatieve klank. Maar het polyester van nu is niet te vergelijken met het polyester van vroeger dat ‘benauwd’ was. Ik ga er nog eens een blogje over schrijven, Froukje, want steeds meer kleding wordt van polyester gemaakt.

 7. Ik hou van kleurig , en van verschillende structuren/texturen, maar prints combineren vind ik meestal niet zo geslaagd. Als zomertype staan grotere dessins me sowieso al niet zo goed , dus ik ben er een beetje voorzichtig mee. Toch heb ik een paar tops en jurkjes met bloemen ( oa King Louie) die me heel goed staan , eigenlijk zelfs leuker als dat ik een effen kledingstuk draag.

Reacties zijn gesloten.